April 26, 2024 Important news or anything!
Home / Εκδηλώσεις / Η γιορτή της ιερισσιώτικης κουζίνας
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η γιορτή της ιερισσιώτικης κουζίνας

Ιούνιος 7, 2021 @ 8:00 μμ

Η Ιερισσός στρώνει τραπέζι στο λιμάνι της και σας περιμένει!

Με θέα τον Ακάνθιο Κόλπο, σφικτά κλεισμένο στους πράσινους βραχίονες του Αριστοτελικού Όρους και του Άθωνα, οι ιερισσιώτισες νοικοκυρές στρώνουν μεγάλο, φιλόξενο και πλουσιοπάροχο «λιμανίσιο» τραπέζι και σας τρατάρουν ό,τι ορίζει την ιερισσιώτικη κουζίνα. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι άγριες αγκινάρες και το ορκύνι, που αποτελεί το γαστρονομικό σήμα κατατεθέν της Ιερισσού.

Πίτες και θαλασσινοί μεζέδες κλέβουν την παράσταση, μουσικές της τοπικής κοινότητας αντηχούν μέχρι τα ιστορικά καρνάγια, χοροί τοπικοί αλλά και ελληνικοί συνθέτουν το μεσογειακό γλέντι.

Είναι η Ιερισσός του «έξω καρδιά», είναι οι άνθρωποι της αυθεντικής Ελλάδας, καραβομαραγκοί, ψαράδες, έμποροι, χτίστες και γεωργοί. Θα τσιπουρομπλεχθείτε μαζί τους, θα δοκιμάσετε οπωσδήποτε παστό ορκύνι, άγριες αγκινάρες με χωριάτικα αυγά, γαύρο τηγανιτό και λιαστό χταπόδι. Θα ακούσετε ναυτικά αφηγήματα, θα απολαύσετε την ντοπιολαλιά και θα αφεθείτε στα πειράγματα των μεγαλύτερων. Οι Ιερισσιώτες θα σας κάνουν να νιώσετε ότι ήσαστε πάντα «από εκεί» και πάντοτε «από αυτούς»: τους γλεντζέδες αυθόρμητους ανθρώπους της καλής παρέας, της ατέλειωτης γιορτής και της αμέριμνης χαράς.

Θα το χάσετε?

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Ιούνιος 7, 2021
Ώρα:
8:00 μμ

Διοργανωτής

Κοινωνικοί & Επαγγελματικοί Φορείς Ιερισσού

Χώρος Διεξαγωγής

Λιμάνι Ιερισσού
Ιερισσός, Χαλκιδικής Ελλάδα + Χάρτης Google
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.