Φόρτωση Εκδηλώσεις
Βρείτε Εκδηλώσεις

Πλοήγηση Προβολών Εκδήλωσης

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις List Navigation

Μάιος 2017

Η γιορτή των φρούτων του δάσους

Μάιος 15 @ 8:00 μμ
Βράσταμα Χαλκιδικής, Παραδοσιακός Ξενώνας "Βίραγγας"
Βράσταμα, 63100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, όπου ο Άγγελος και η Φωτεινή Γκαγκάνη θα προετοιμάσουν μοναδικά γλυκά του κουταλιού και σπιτικά λικέρ, χρησιμοποιώντας τα πιο σπάνια φρούτα από το δάσος του Χολομώντα, αλλά και πολλά βότανα από την αριστοτελική χλωρίδα. Το μάθημα θα καταλήξει σε γιορτή, όπου τοπικές χορωδίες θα συνοδεύουν το δείπνο στην πετρόκτιστη πλατεία της Αρναίας. Μη χάσετε αυτήν τη έναρξη. Κλείστε θέση τώρα!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των λουβιδιών

Μάιος 16 @ 8:00 μμ
Νεοχώρι, πράσινες πλαγιές Αριστοτελικού Όρους, Νεοχώρι
Πράσινες πλαγιές Αριστοτελικού Όρους, 630 74 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής, το οποίο θα παραδοθεί από τις νοικοκυράδες - μέλη του Συλλόγου Γυναικών Νεοχωρίου και θα προβάλει πιάτα φτιαγμένα με "λουβίδια" - το παραδοσιακό φασόλι που καλλιεργείται από αρχαιοτάτων χρόνων στην περιοχή Νεοχωρίου - Παλαιοχωρίου και φημίζεται για την εξαιρετική ποιότητά του. Το μάθημα θα καταλήξει σε "νεοχωρινή πρωτομαγιά", για να δείξει τον τρόπο με τον οποίο οι παλαιότεροι γιόρταζαν τη σημασία της κάθε μέρας του χρόνου.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή του μελιού

Μάιος 17 @ 8:00 μμ
Στανός, Κεντρική Πλατεία, 630 74 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, βασισμένο στη μελοπαραγωγή του Στανού και στους ντόπιους μελοπαραγωγούς. Το μάθημα θα καταλήξει σε γιορτή των παιδιών, τα οποία θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν, αναβιώντας την παράδοση, ενώ μια καλοκαιρινή "γουρουνοχαρά" θα αποτελέσει το σύγχρονο αρχαιοελληνικό συμπόσιο και τον καλύτερο γευστικό επίλογο της εκδήλωσης! Μη χάσετε αυτήν την εκδήλωση για κανένα λόγο. Κλείστε θέση τώρα!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μανιταριών

Μάιος 18 @ 8:00 μμ
Βράσταμα Χαλκιδικής, Παραδοσιακός Ξενώνας "Βίραγγας"
Βράσταμα, 63100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μενού με αρχαιοελληνική προέλευση και έμπνευση από την τοπική μανιταροπαραγωγή του Χολομώντα. Μια εξαιρετική ανοιξιάτικη νύχτα με τους Δημήτρη Παμπόρη του Ekies All Senses Resort και Βασίλη Χαιριστανίδη να δημιουργεί μαγικές συνταγές και να αποστάζει δυνατό τσίπουρο, προσφέροντάς το σε όσους κλείσουν εγκαίρως θέση στο αρχαιοελληνικό του τραπέζι! Ξεφυλλίστε το μενού! με τη συνεργασία του Κάντε κράτηση! Αν επιθυμείτε να κάνετε κράτηση για την εκδήλωση, συμπληρώστε την παρακάτω…

Μάθετε περισσότερα »

Από την Πίνδο στο Βουνό του Αριστοτέλη

Μάιος 19 @ 8:00 μμ
Βαρβάρα, Στρατωνικό Όρος, Βαρβαρα, 63074 Ελλάδα + Χάρτης Google

Επίδειξη παρασκευής παραδοσιακής πίτας : η φημισμένη κρεατόπιτα της Ηπείρου παρουσιάζεται από μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ηπείρου και η πεντανόστιμη τραχανόπιτα της Βαρβάρας προετοιμάζεται από μέλη του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Βαρβάρας. Η γιορτή καταλήγει σε τραγούδι και χορό, τον οποίο σέρνουν μικρά παιδιά του τοπικού χορευτικού συγκροτήματος. ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ Κάντε κράτηση! Αν επιθυμείτε να κάνετε κράτηση για την εκδήλωση, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Μάθετε περισσότερα »

Δείπνο για τον Αριστοτέλη

Μάιος 20 @ 8:00 μμ
Ολυμπιάδα, fish restaurant Θέα Θάλασσα, Ολυμπιάδα, Χαλκιδική, Ελλάδα + Χάρτης Google

Με βότανα, φυτά και καρπούς από το Αριστοτελικό Βουνό η Λουλουδιά Αλεξιάδου και ο chef του Hyatt Regency Thessaloniki Απόστολος Αλτάνης δημιουργούν πιάτα που παντρεύουν τις φρέσκιες γεύσεις των φρούτων του δάσους με τη θαλασσινή παραγωγή! Μια πανδαισία από μυρωδιές και χρώματα που συνθέτουν ένα θαλασσινό menu, εμπνευσμένο από τα αριστοτελικά συγγράμματα. Μην το χάσετε για κανένα λόγο. Κλείστε θέση τώρα! Ξεφυλλίστε το μενού! Με τη συνεργασία του…

Μάθετε περισσότερα »

Από την Πίνδο στο Βουνό του Αριστοτέλη

Μάιος 21 @ 8:00 μμ
Ολυμπιάδα, fish restaurant Θέα Θάλασσα, Ολυμπιάδα, Χαλκιδική, Ελλάδα + Χάρτης Google

Επίδειξης παρασκευής γαλατόπιτας : μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ηπείρου παρουσιάσουν τον τρόπο δημιουργίας της φημησμένης ηπειρώτικης γαλατόπιτας, χρησιμοποιώντας ντόπιο γίδινο γάλα από τα βοσκοτόπια του Αριστοτελικού Βουνού, ενώ μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αρχαία Στάγειρα" παρουσιάζουν τη μικρασιάτικη γαλατόπιτα, φτιαγμένη από το ίδιο γάλα και αγνά υλικά. Με φόντο τα αρχαία Στάγειρα, η εκδήλωση αυτή θα σας ενθουσιάσει για την ποιότητα και το περιεχόμενό της.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των ψαράδων

Μάιος 22 @ 8:00 μμ
Στρατώνι, κεντρικός λιμενοβραχίονας, Στρατώνι, Ελλάδα + Χάρτης Google

Γιορτή της θάλασσας στο λιμάνι του Στρατωνίου. Γιορτή της θάλασσας και της χαράς. Οι άνθρωποι της ιδιαίτερης αυτής προαθωνικής γωνιάς τιμούν τα δώρα που τους προσφέρει η θάλασσα και η γη και διοργανώνουν συχνά τέτοιες γιορτές. Γλέντι, χορός, τοπικός οίνος και τσίπουρο, αλλά και άφθονα ψάρια, τα οποία θα προσφερθούν στους παραβρισκόμενους είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μιας υπέροχης τουριστικής εμπειρίας που θα σας συναρπάσει!

Μάθετε περισσότερα »

Η ιερισσιώτικη θαλασσινή εκδρομή και το πάστωμα του ορκυνιού

Μάιος 23 @ 8:00 μμ
Ιερισσός, λόφοι αρχαίας Ακάνθου, 630 75 Ελλάδα + Χάρτης Google

Με φόντο το λιμάνι της Ιερισσού, τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ιερισσού διοργανώνουν γαστρονομική εκδρομή στους καταπράσινους λόφους του παλιού χωριού (Αροβίγλης) και προσφέρουν τοπικά εδέσματα, βγαλμένα από την παράδοση και τα χρόνια. Παστώνουν ορκύνια, τραγουδούν και χορεύουν, παρασύροντας τους επισκέπτες σε μια περιήγηση στο χρόνο, όπου όλα μετατρέπονται σε ονειρεμένο ταξίδι στο παρελθόν. Ακολουθήστε τες.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της θάλασσας

Μάιος 24 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Φρεσκοψαρεμένα ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με τον πιο παραδοσιακό τρόπο, αναδεικνύουν την καθαρή γεύση της τοπικής θαλασσινής (μεσογειακής) κουζίνας. Ένα υπέροχο μενού λαχταριστών ουζομεζέδων δίνει την ευκαιρία στη chef Ντίνα Νικολάου και στο Μιχάλη Λεμονιάδη να εφαρμόσουν για μία ακόμη φορά τις τεχνικές του παπού Ιωσήφ, ο οποίος δημιούργησε στην Ουρανούπολη την πρώτη ψαροταβέρνα του χωριού, που μέχρι σήμερα αποτελεί γαστρονομικό σήμα - κατατεθέν της πολύβουης παραλίας.

Μάθετε περισσότερα »

Τα δώρα της βροχής

Μάιος 25 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Πολιτιστικό Κέντρο, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μάθημα μαγειρικής, το οποίο αναδεικνύει τον τρόπο μαγειρέματος των άγριων σαλιγκαριών - δώρων της βροχής όπως συνήθιζαν να τα ονομάζουν οι μικρασιάτες πρόσφυγες της Ουρανούπολης και των γύρων παράκτιων περιοχών. Το μάθημα θα παραδοθεί στον αύλιο χώριο του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού και αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος επισκεπτών! Κλείστε θέση τώρα ώστε να είστε κι εσείς ανάμεσα στους τυχερούς!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των θαλασσινών συνταγών

Μάιος 26 @ 8:00 μμ
Αμμουλιανή, κεντρικό λιμάνι, Αμμουλιανή, + Χάρτης Google

Οι ντόπιες αρχοντονοικοκυράδες παίρνουν θέση μπροστά στο πανέμορφο λιμάνι του νησιού και μαγειρεύουν "θαλασσινά", παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής η μια μετά την άλλη : κριθαρώτο με θαλασσινά, κολυφαδοκεφτέδες, ψάρι φρικασέ, πίτες με αρμυρίκια του αθωνικού κόλπου, κλπ. Στη συνέχεια προσφέρουν τις γαστρονομικές τους δημιουργίες και κλείνουν τη γευστική επίδειξη με τραγούδια από την αλησμόνητη πατρίδα τους. Μαζί τους ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και Σύλλογοι από την Κρήτη, που παρουσιάζουν τις δικές τους εκδοχές στη θαλασσινή κουζίνα! Μην το χάσετε για κανένα λόγο!

Μάθετε περισσότερα »

Το ψαράδικο γλέντι

Μάιος 27 @ 8:00 μμ
Αμμουλιανή, κεντρικό λιμάνι, Αμμουλιανή, + Χάρτης Google

Η Αμμουλιανή διαθέτει το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στην κεντρική Μακεδονία. Αυτό σημαίνει ότι το ψάρι που προσφέρεται στα restaurants του νησιού είναι ψάρι ημέρας. Άλλωστε στην Αμμουλιανή το χθεσινό ψάρι δε θεωρείται φρέσκο!!! Γι αυτό και οι κάτοικοι υποδέχονται τους επισκέπτες στα ψαροκάικα του λιμανιού, όπου αναβιώνοντας το πατροπαράδοτο έθιμο του "γρίπου", τους μαθαίνουν τις τεχνικές του ψαρέματος. Η ψαριά καταλήγει στο λιμάνι, όπου ψήνεται επί τόπου και συνοδεία αγιορείτικου τσίπουρου και κρασιού μετατρέπεται σε γιορτή της θάλασσας και της χαράς!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή του λιμανιού

Μάιος 28 @ 8:00 μμ
Αμμουλιανή, fish restaurant Ανεμότρατα, Αμμουλιανή, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Γνήσιο θαλασσινό μενού με την υπογραφή της chef Ντίνας Νικολάου και του Βαγγέλη Τούσιου. Με θέα το λιμάνι του νησιού και την προαθωνική χερσόνησο η γεύση των πιάτων, που στηρίζεται στην ντόπια θαλασσοπαραγωγή θα σας συναρπάσει. Κλείστε κι εσείς τη θέση σας τώρα!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 29 @ 8:00 μμ
Μεγάλη Παναγία, Ιερό Προσκύνημα Παναγίας, Μεγάλη Παναγία, 63076 Ελλάδα + Χάρτης Google

Παραδοσιακό θρησκευτικό κουρμπάνι, βασισμένο σε συνταγές παρμένες από την τοπική θρησκευτική παράδοση. Πραγματοποιείται στον αύλιο χώρο του Ιερού Προσκηνύματος Μεγάλης Παναγίας, αναδεικύει την τοπική μοναστηριακή παραγωγή και συνδυάζεται με συμμετοχή στον Εσπερινό.

Μάθετε περισσότερα »

H γιορτή των μοναστηριακών καλλυντικών

Μάιος 30 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μάθημα φυτικής κοσμετολογίας, το οποίο θα παραδοθεί από τη Χρύσσα Γρηγορίου στην καταπράσινη αυλή του Avaton λίγα μέτρα από τα σύνορα του Αγίου Όρους. Αγνά προιόντα, αγριοβότανα και ελαιόλαδο από τον Άθωνα μετατρέπονται μπροστά στα μάτια σας σε βιολογικά καλλυντικά, κρέμες, σαπούνια, κηραλοιφές και ό,τι βάζει ο νους σας. Μη χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε τη φανταστική εμπειρία! Κλείστε θέση τώρα και ζήστε τη στιγμή! Κάντε κράτηση! Αν επιθυμείτε να κάνετε κράτηση για την εκδήλωση, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. [contact-form-7…

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 31 @ 8:00 μμ
Στρατονίκη, Άγιος Νικόλας του Βουνού, Στρατονίκη, 63074 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μοναστηριακό δείπνο, το οποίο πραγματοποιείται στις πλαγιές του Αριστοτελικού Βουνού από εκπροσώπους τοπικών συλλόγων γυναικών. Παρατίθεται στο μαγικό αυλόγυρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου του Βουνού με την απίστευτη θέα στον αθωνικό κόλπο και συνδυάζεται με συμμετοχή στο Μεγάλο Εσπερινό. Μην το χάσετε. Κλείστε θέση τώρα!

Μάθετε περισσότερα »
Ιούνιος 2017

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Ιούνιος 1 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Athos Bar Restaurant, Ουρανούπολη 63075 + Χάρτης Google

Γνήσιο αγιορείτικο δείπνο από τον αγιορείτη Μοναχό Νικήτα και τη Μιράντα Γκιούρα, το οποίο θα συνοδευτεί από οινογευσία αθωνικών οίνων. Πράγματι το Μετόχι Χρωμίτσας παρουσιάζει αυθεντικούς αγιορείτικους οίνους, φτιαγμένους από τους καρπούς των αμπελώνων του Αγίου Όρους και τα χέρια των αγιορετιτών μοναχών. Οι ποικιλίες πολλές, με το "Κορμίλιτσα", τον επίσημο οίνο του Κρεμλίνου, να έχει εξαίχουσα θέση!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μοναστηριακών προιόντων

Ιούνιος 2 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Eating & Wandering, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αγιορείτικα ευλογημένα προιόντα του Αγίου Όρους και σε βυζαντικά, θρησκευτικά μνημεία, που θα αφήσει την πιο όμορφη γαστρο-πολιτιστική καλοκαιρινή ανάμνηση. Μια εξαιρετική περιήγηση ανάμεσα σε αγιορείτικα μνημεία πολιτισμού και σε γαστρονομικές συνήθειες των αγιορειτών! Κλείστε θέση τώρα! Η επιλογή θα σας δικαιώσει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μοναστηριακών προιόντων

Ιούνιος 3 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Eating & Wandering, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αγιορείτικα ευλογημένα προιόντα του Αγίου Όρους και σε βυζαντικά, θρησκευτικά μνημεία, που θα αφήσει την πιο όμορφη γαστρο-πολιτιστική καλοκαιρινή ανάμνηση. Μια εξαιρετική περιήγηση ανάμεσα σε αγιορείτικα μνημεία πολιτισμού και σε γαστρονομικές συνήθειες των αγιορειτών! Κλείστε θέση τώρα! Η επιλογή θα σας δικαιώσει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μοναστηριακών προιόντων

Ιούνιος 4 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Eating & Wandering, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αγιορείτικα ευλογημένα προιόντα του Αγίου Όρους και σε βυζαντικά, θρησκευτικά μνημεία, που θα αφήσει την πιο όμορφη γαστρο-πολιτιστική καλοκαιρινή ανάμνηση. Μια εξαιρετική περιήγηση ανάμεσα σε αγιορείτικα μνημεία πολιτισμού και σε γαστρονομικές συνήθειες των αγιορειτών! Κλείστε θέση τώρα! Η επιλογή θα σας δικαιώσει!

Μάθετε περισσότερα »

Η μικρασιάτικη πίτα

Ιούνιος 5 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Εκπληκτικό μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής με έμπνευση από την Καππαδοκία, το οποίο παραδίδεται από μικρασιάτισσες αρχοντονοικοκυρές και συνοδεύεται από μουσικά ακούσματα της ανατολής. Μια ιστορική αναδρομή στη γεύση, ένα νοερό ταξίδι στις κουζίνες "εκείνες" και μια περιπλάνηση στην πατρίδα των γαστρονομικών ανακαλύψεων. Μην το χάσετε για κανένα λόγο!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των ανατολίτικων βιολογικών γλυκών

Ιούνιος 6 @ 8:00 μμ
Νέα Ρόδα, Costa Costa beach bar & mini restaurant, Νέα Ρόδα, Ελλάδα + Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής από την Ιφιγένεια Μανωλούδα, η οποία δημιουργεί γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, συλλέγοντας φρούτα και καρπούς από την εύφορη Νεοροδίτικη Γη. Οι συνταγές της βασίζονται σε μικρασιάτικες τεχνικές, ενώ η σπεσιαλιτέ της είναι το "γλυκό καρπούζι", το οποίο αναδεικνύει την πλούσια παραγωγή των μποστανιών των Νέων Ρόδων.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των ανατολίτικων πικάντικων γεύσεων

Ιούνιος 7 @ 8:00 μμ
Στρατώνι, εκκλησάκι Αγίων Θεοδώρων, Στρατώνι, 630 82 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής στο γραφικό ξωκκλήσι με τη μαγική θέα στον Ακάνθιο Κόλπο και τίτλο "Πολίτικο Μυδοπίλαφο", όπου ντόπιες νοικοκυρές προετοιμάζουν θρησκευτικό δείπνο με μύδια Ολυμπιάδας και διδάσκουν στους παρευρισκόμενους τον τρόπο παρασκευής του. Μετά το μάθημα ακολουθεί προσφορά χειροποίητων μεζέδων! Πιστεύετε ότι πρέπει να το χάσετε?

Μάθετε περισσότερα »

Το ποντιακό γλέντι

Ιούνιος 8 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Πολιτιστική και γαστρονομική συνάντηση των Ποντίων της περιοχής. Μουσική, χορός και γεύσεις από τις αλησμόνητες πατρίδες θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη βραδιά.

Μάθετε περισσότερα »

Το μικρασιάτικο αντάμωμα της θάλασσας

Ιούνιος 9 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής από τη Χρύσσα Γρηγορίου, όπου τα φρέσκα θαλασσινά προιόντα του αθωνικού κόλπου μαγειρεύονται με τεχνικές μικρασιάτικες και παντρεύονται ιδανικά με τη γαστρονομική ιστορία, δημιουργώντας αυτό που ονομάζεται "κληρονομιά". Όλα αυτά - μόνο για λίγους - στο υπέροχο "μπαλκόνι στο Αιγαίο" του πανέμορφου οικολογικού κτήματος!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της αγιορείτικης θάλασσας

Ιούνιος 10 @ 8:00 μμ
Αμμουλιανή, fish restaurant Μεγάλη Άμμος, Αμμουλιανή, Ελλάδα + Χάρτης Google

Όλες οι γεύσεις της αγιορείτικης θάλασσας μπλέκονται η μία μέσα στην άλλη, δημιουργώντας απίστευτους συνδυασμούς και συνταιριάζοντας μαγειρικές τεχνικές και χρήσεις φρέσκιας πρώτης ύλης. Η θαλασσινή μυρωδιά, η θέα στον Άθωνα και στα αμμώδη νησιά Δρένια εμπνέουν το chef του "Σέμπρικο", Βασίλη Μπερμπεράκη και τη Γιώτα Τσακνή, που δημιουργούν γαστρονομικά καλλιτεχνίματα!

Μάθετε περισσότερα »

Από τη Γαλημή στην Αμμουλιανή

Ιούνιος 11 @ 8:00 μμ
Αμμουλιανή, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Menu για ψαγμένους επισκέπτες, που "ανακαλύπτει" τη μικρασιάτικη παράδοση μέσα από τα αμμουλιώτικα υλικά, τις σύγχρονες τεχνικές και τις ιστορικές διαδρομές. Τα προιόντα γίνονται η αφορμή, αφού η αιτία είναι η ίδια η κουζίνα του The Roost, το οποίο αποτελεί την πιο γευστική πρόταση της προσφυγικής Αμμουλιανής

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή του μεσογειακού ελαιόλαδου

Ιούνιος 12 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Eagles Palace Resort & Spa, Ουρανούπολη, Ελλάδα + Χάρτης Google

Menu που έχει δημιουργηθεί από το διάσημο Ισπανό chef Marco Motta της Σχολής Γαστρονομίας FORMAEMPLEAN της Μαδρίτης και τη chef Ντίνα Νικολάου "από λάδι και ελιά της Μεσογείου". Παντρεύει τις λαδένιες γεύσεις των τοπικών ελαιώνων με εκείνες των μεσογειακών προιόντων και επιρροών, δημιουργώντας πιάτα εμπνευσμένα από την κουζίνα των χρωμάτων της Ισπανίας και των αρωμάτων της Μεσογείου.

Μάθετε περισσότερα »

Το οθωμανικό δείπνο

Ιούνιος 13 @ 8:00 μμ
Στάγειρα, Άλσος του Αριστοτέλη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Η chef Ντίνα Νικολάου, ο Δημήτρης Κοπαράνης του Estrella και νοικοκυρές από τα Στάγειτα και τη Στρατονίκη μαγειρεύουν "πιάτα του Σουλτάνου", φέρνοντας στο προσκήνιο τη γαστρονομική ιστορία των Σιδηροκαυσίων και τη μεσογειακή επιρροή της θάλασσας στην κουζίνα των ημιορεινών περιοχών της προαθωνικής χερσονήσου. Δεν πρέπει να λείψετε για κανένα λόγο.

Μάθετε περισσότερα »

Το ψαράδικο δείπνο

Ιούνιος 14 @ 8:00 μμ
Ακτή Κομίτσα, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Οι ντόπιοι ψαράδες καταφθάνουν μετά από μία μεγάλη και κοπιαστική ημέρα, κλείνοντας στα δίχτυα τους την πιο πλούσια ψαριά. Εκεί, πάνω στα ψαροκάικα, ετοιμάζουν κακαβιές και προσφέρουν στους παρευρισκόμενους τη μοναδική εμπειρία της σκληρής καθημερινότητάς τους.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της λήξης

Ιούνιος 15 @ 8:00 μμ
Τρυπητή, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Το Moun Athos Area Kouzina κλείνει τις πύλες του όσο εντυπωσιακά τις άνοιξε. Η τελετή λήξης σηματοδοτείται από την απονομή περίφημων βραβείων, τα οποία αποτελούν τον πλέον κορυφαίο ετήσιο τοπικό γαστρονομικό θεσμό.

Μάθετε περισσότερα »
+ Εξαγωγή Καταχωρημένη Εκδηλώσεις
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.