April 26, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Ντίνα Νικολάου: τα καλύτερα μύδια της Ελλάδας είναι αυτά της Ολυμπιάδας!

Ντίνα Νικολάου: τα καλύτερα μύδια της Ελλάδας είναι αυτά της Ολυμπιάδας!

0

Όταν το τιμώμενο φετινό προϊόν είναι ο πυλώνας σου!

Μύδια Ολυμπιάδας, ένα καταπληκτικό τοπικό προϊόν, το οποίο συστήνει τη γαστρονομική μάρκα της Ολυμπιάδας και ολόκληρου του Αριστοτελικού Όρους. Τρέφονται μόνο με θαλασσινό νερό (στην ουσία το φιλτράρουν), που «ποτίζεται» από το ευεργετικό βρόχινο και γλυκό νερό που κυλά από τις πλαγιές του βουνού. Είναι τόσο νόστιμα, μεγάλα και πολύχρωμα, όσο κανένα άλλο τους είδους.

Συνοδεύοντας Γάλλους εκπροσώπους Τύπου, η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου, επισκέφθηκε τις μυδοκαλλιέργειες του Βασίλη Αναστασίου στη θέση Μαρμάρι – ανάμεσα στο Στρυμωνικό και τον Ακάνθιο Κόλπο. Εκεί οργάνωσε cooking workshop, κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσίασε εξαιρετικές μυδο-συνταγές:
• Μύδια με πρασινολέμονα και άλλα εσπεριδοειδή
• Μύδια με φέτα Ολυμπιάδας και ντοματίνια
• Μύδια με Μουντοβίνα Αρναίας και κόλιανδρο

Οι φιλοξενούμενοι, συνεπαρμένοι από την άγρια αυθεντικότητα της φύσης αλλά και από την καθαρότητα της γεύσης των μυδιών, που οι ίδιοι συνέλεξαν, παρακολούθησαν τη γαστρονομική επίδειξη – εκπαίδευση με έκδηλο ενδιαφέρον αλλά και μεγάλο ενθουσιασμό. «Είναι η εικόνα της Ελλάδας των ντόπιων» είπε η chef. «Ελλάδα σημαίνει καταρχάς ζωή μέσα σε μια πραγματικότητα χωρίς στυλιζαρισμούς. Μέσα σε ένα περιβάλλον, που κανένας αρχιτέκτονας δεν μπορεί να δημιουργήσει και κανένας δημιουργός δεν μπορεί να σκηνοθετήσει. Είναι η αλήθεια της φύσης και της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Χωρίς καμιά προσθήκη του επίπλαστου».

Και με αυτές τις λέξεις η chef έδωσε τη γαστρονομική σκυτάλη στο περίφημο restaurant «Το Χρυσό Αγκίστρι» της Ουρανούπολης, που μέσω του KOUZINA συστήνει στο κοινό την κάρτα μενού του και παρουσιάζει τα υπέροχα θαλασσινά πιάτα του.
Σας περιμένει και σας περιμένουμε όλους!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.