April 26, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Τοπικά προϊόντα από 300 χιλ. μεσογειακής ακτογραμμής γέμισαν τα πιάτα της τελευταίας θεματικής ενότητας του Mount Athos Area KOUZINA 2015

Τοπικά προϊόντα από 300 χιλ. μεσογειακής ακτογραμμής γέμισαν τα πιάτα της τελευταίας θεματικής ενότητας του Mount Athos Area KOUZINA 2015

0

Οινογευσίες και οινογευστικές βραδιές, μεσογειακά μενού βασισμένα στη θαλασσοπαραγωγή των τριών κόλπων που βρέχουν την προαθωνική χερσόνησο, μαθήματα μαγειρικής με θέμα την ιταλική κουζίνα, gourmet δημιουργίες με έμπνευση από τη σικελική Ιταλία και πιάτα απόλυτα θαλασσινά με έντονο το άρωμα του Αιγαίου, αποτέλεσαν τα κύρια θέματα της πέμπτης και τελευταίας εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του Mount Athos Area KOUZINA 2015 με τίτλο «Η Μεσογειακή Κουζίνα», η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Νέων Ρόδων και της Ουρανούπολης από τις 10 μέχρι και τις 14 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκειά της Ιταλοί εκπρόσωποι τηλεοπτικών σταθμών ξεναγήθηκαν σε όμορφα σημεία της ορεινής και παραλιακής ζώνης, εξερευνώντας και φιλμάροντας κάθε σπιθαμή των τριών κόλπων της περιοχής : του Αθωνικού, του Ακάνθιου και του Στρυμωνικού.

Πράγματι, η ενότητα ξεκίνησε από την Ουρανούπολη, όπου στο «Eagles Palace Hotel & Spa» το «Κτήμα Claudia Παπαγιάννη» και το «Μετόχι Χρωμίτσα» της Ευάγγελος Τσάνταλης Α.Ε. παρουσίασαν στο επιλεκτικό κοινό βραβευμένους οίνους, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον και την πολυπληθή συμμετοχή.

Την επόμενη ημέρα στο «Athos Fish Restaurant» η Chef Ντίνα Νικολάου καλωσόρισε τους επισκέπτες, προσφέροντας εξαίρετο θαλασσινό μενού τριών πιάτων, βασισμένο στη χρήση μεσογειακού ελαιόλαδου, το οποίο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολούθως, στο μαγευτικό συγκρότημα πολυτελών κατοικιών «Athos Villas», λίγα μόλις μέτρα από την Αθωνική Πολιτεία, παραδόθηκε εξαιρετικό μάθημα μαγειρικής, το οποίο ανέδειξε το μεσογειακό στοιχείο της τοπικής γαστρονομικής κληρονομιάς αλλά και τα ολόφρεσκα προϊόντα του Ακάνθιου κόλπου. Το παρακολούθησαν με προσοχή όλοι οι επισκέπτες του συγκροτήματος.

Η εβδομαδιαία θεματική ενότητα συνεχίσθηκε στο υπέρλαμπρο «Eagles Palace Hotel & Spa», όπου οι Chef Ντίνα Νικολάου και Ηλίας Γκότσης προετοίμασαν ιταλικό gourmet menu τεσσάρων πιάτων, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο φρέσκα προϊόντα τοπικής παραγωγής από την αθωνική γη και την αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα. Οι δεκάδες συνδαιτημόνες απόλαυσαν μια εξαιρετική βραδιά, ενώ την επόμενη ημέρα παρακολούθησαν υψηλής ποιότητας μάθημα μαγειρικής με θέμα «ελληνικές μπρουσκέτες με ντάκο και φρέσκα μεσογειακά υλικά».

Τόσο η ενότητα όσο και το φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν σε κλίμα απόλυτης ευφορίας στο καλοκαιρινό «Costa Costa beach bar & mini restaurant», όπου μεσογειακοί μεζέδες «παντρεύθηκαν» αρμονικά με πολύχρωμα cocktails βασισμένα στη χρήση σπιτικής μαρμελάδας και ντόπιου τσίπουρου!

Πληροφορίες για το Mount Athos Area KOUZINA 2015 αλλά και για την τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στο «Alexandros Palace Hotel & Suites» θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.mountathosarea.org

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.