April 26, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Η τέταρτη δημοσιογραφική επίσκεψη του KOUZINA 2018!

Η τέταρτη δημοσιογραφική επίσκεψη του KOUZINA 2018!

0

Η τέταρτη δημοσιογραφική επίσκεψη του KOUZINA 2018 έχει να κάνει με τη γερμανική τουριστική αγορά, αφού κατά το ήμισυ απευθύνεται σε δημοσιογραφικό lobby του Μονάχου και κατά το άλλο μισό σε κλαδική επαγγελματική ομάδα. Θα πραγματοποιηθεί από τις 28.5.18 μέχρι και τη 1.6.18, καλύπτοντας μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας με τίτλο «η μοναστηριακή κουζίνα».

Οι συμμετέχοντες Γερμανοί – φιλοξενούμενοι του KOUZINA 2018 αναμένεται να καταγράψουν τις ακόλουθες εκδηλώσεις της διοργάνωσης:
– Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας στη Μεγάλη Παναγία,
– Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας στον Άγιο Νικόλαο του Βουνού στη Στρατονίκη,
αλλά και να παρακαθίσουν σε μοναστηριακά γεύματα και δείπνα στην Αρναία, την Ουρανούπολη και την Αθωνική Πολιτεία. Άλλωστε η συγκεκριμένη θεματική ενότητα προωθεί, εκτός από τη μοναστηριακή κουζίνα ή τα θρησκευτικά «κουρμπάνια», ολόκληρη την τοπική και αθωνική μοναστική παραγωγή: ελιές, λάδι, μέλι, βότανα, προϊόντα κοσμετολογίας, οίνο, τσίπουρο και βιολογικά γλυκά.

Συνδέεται με τις τοπικές προσκυνηματικές περιηγήσεις πριν από το Άγιον Όρος, «ξεκλειδώνει» πάνω από 10 επιλεγμένα τοπικά ξωκλήσια και ιερά μετόχια, ανοίγει τις πόρτες τους στο κοινό που καλείται να παρακολουθήσει εαρινούς εσπερινούς και να γευθεί την ελληνική θρησκευτική κουζίνα, ζωντανεύοντας έτσι – για μία ολόκληρη εβδομάδα – την πράσινη ύπαιθρο της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Η περιπλάνηση δε των Γερμανών στοχεύει:
– στη σύνδεση των προσκυνηματικών μνημείων με τους αρχαιολογικούς χώρους,
– με τις περιπατητικές περιηγήσεις που συνδέουν το ένα με το άλλο,
– αλλά και με το θαλάσσιο θρησκευτικό στοιχείο που ενώνει τον Άθωνα με την Αμμουλιανή και την υπόλοιπη τοπική ενδοχώρα.
Προτάσσει δηλ. ένα ευρύ προσκυνηματικό μοντέλο διακοπών, το οποίο «δένει» ιδανικά πολλές μορφές τουρισμού γύρω από έναν προωθητικό άξονα με συγκεκριμένο περιεχόμενο και ιδιαίτερα ποιοτική μορφή.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.