April 26, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Εκεί που περπάτησε ο Αριστοτέλης…

Εκεί που περπάτησε ο Αριστοτέλης…

0

 

 

Τμήματα του Αριστοτελικού Περιπάτου ακολούθησε η καθηγήτρια κλασσικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge και δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας «TheGuardian», κ. Mary Beard, η οποία επισκέφθηκε το «τρίτο» πόδι της Χαλκιδικής στις 10, 11 & 12.5.14, προκειμένου να αποτυπώσει τα βήματα του Αριστοτέλη στις πράσινες διαδρομές του προστατευμένου από την ευρωπαϊκή συνθήκη Natura 2000, Στρατονικού Όρους.

 

Η εκπρόσωπος Τύπου επισκέφθηκε :

–         τους λόφους των αρχαίων Σταγείρων, συλλέγοντας τα ίδια φυτά, που βοήθησαν το Μέγα Αλέξανδρο να αναγνωρίσει την ασιατική χλωρίδα,

–         τον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων, τον τόπο όπου γεννήθηκε ο Αριστοτέλης,

–         το χαρτογραφημένο natura μονοπάτι που οδηγεί στους καταρράκτες του Στρατονικού Όρους,

–         το θεματικό Άλσος του Αριστοτέλη, που αποτελεί την αφετηρία του εν λόγω περιπάτου.

 

Η δημοσιογράφος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από την ποιότητα της επίσκεψης και την πληθώρα του πληροφοριακού υλικού που της παραδόθηκε κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, εκφράζοντας την επιθυμία να επεκτείνει το αφιέρωμά της και σε άλλες ιστορικές διαδρομές της περιοχής, με πρώτη εκείνη του Ξέρξη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η κ Beard είναι και συνεργάτης του Newnham College καθώς και του RoyalAcademy of Arts, όπου διδάσκει αρχαία φιλοσοφία.  Κατέχει επίσης θέση ακαδημαϊκού σχολιαστή στους Times Literary Supplement και είναι  συγγραφέας του Blog με τίτλο «A Don’s Life», το οποίο εμφανίζεται στους The Times ως τακτική στήλη. Η συχνή εμφάνισή της στα M.M.E. καθώς και οι δημόσιες δηλώσεις πάνω σε αμφιλεγόμενα θέματα την έχουν οδηγήσει στο να χαρακτηρίζεται σήμερα ως η πιο γνωστή βρετανίδα κλασικίστρια.

Η καταγραφή του Αριστοτελικού Περιπάτου από τους THE GUARDIAN ως ιστορικής, αρχαιολογικής, περιπατητικής, βοτανολογικής και φυσιολατρικής περιήγησης αποτελεί κορυφαία δραστηριότητα προώθησης ολόκληρης της «αριστοτελικής» περιοχής ως προορισμού παγκόσμιας μοναδικότητας.

Αποτελεί δε πρωτοβουλία της Marketing Greece, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω και το Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ.

 

 

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.