Περπατήστε στις διαδρομές μας

Η προ του Άθω περιοχή είναι τόπος μοναδικός στον κόσμο:

  • Στα σύνορα του Αγίου Όρους, του μοναδικού ζωντανού θρησκευτικού μνημείου παγκοσμίως, αποτελεί κορυφαίο προσκυνηματικό προορισμό με δεκάδες ειδικές διαδρομές μέσα και έξω από την Ιερή Πολιτεία
  • Στα βήματα του Πέρση βασιλιά Ξέρξη, που στην αρχαιότητα πέρασε το στόλο του από το πιο στενό κομμάτι της αθωνικής γης, προκειμένου να κατακτήσει την Ελλάδα αποτελεί σήμερα σημείο αναφοράς ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, ως μοναδικό περσικό αποτύπωμα στην Ευρώπη
  • Γενέθλιος τόπος του μεγαλύτερου Έλληνα φιλόσοφου, του Αριστοτέλη, υποδέχεται στον εξαιρετικού φυσικού κάλλους αρχαιολογικό χώρο χιλιάδες ταξιδευτές και διανοούμενους
  • Μάνα γη των ξακουστών Μαδεμοχωρίων, αποτέλεσε τον πιο ισχυρά οικονομικό χώρο την περίοδο των οθωμανικών χρόνων
  • Απόλυτα εναλλακτικός φυσικός προορισμός, με συνδυασμό 300 χιλιομέτρων ακτογραμμής και δύο ορεινών όγκων, συνθέτει ένα εξαιρετικό φυσικό ανάγλυφο και ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές τεχνικές, που διαμορφώνουν  φαινόμενα και τουριστικές μορφές που δύσκολα συναντά κανείς σε έναν μόνο προορισμό!

Αυτόν λοιπόν τον τόπο, το απόλυτα μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο, εμείς οι άνθρωποι που γεννηθήκαμε σε αυτόν και τον υπηρετούμε, αναδεικνύουμε σήμερα μέσα από τη χαρτογράφηση οκτώ (8) από τις δεκάδες ειδικές περιπατητικές διαδρομές του.

 

Δημιουργήσαμε για εσάς, τους λάτρεις του «περπατείν», μία εξαιρετική βάση δεδομένων, όπου κάθε μία διαδρομή σχετίζεται με μία παγκόσμια ιστορική μοναδικότητα :

  1. Το Άγιον Όρος και το Βυζάντιο
  2. Το φιλόσοφο Αριστοτέλη – δάσκαλο του Μεγαλέξανδρου
  3. Τα χρόνια των περσικών πολέμων της αρχαιότητας
  4. Τα Μαδεμοχώρια της οθωμανικής περιόδου

Είναι η διαφορά ανάμεσα στις περιπατητικές διαδρομές του κόσμου και στις διαδρομές της περιοχής του Άθω: κάθε μια ταξιδεύει τον επισκέπτη σε άλλες ιστορικές εποχές και τον φέρνει σε επαφή με ιστορικά στοιχεία και αρχαιολογικά ευρήματα, μετατρέποντας το περπάτημα – εκτός από φυσιολατρική δραστηριότητα – σε ιστορική ξενάγηση ανάμεσα με μνημεία και χώρους με μουσειακή αξία και ταυτότητα!

 1.      Ακολουθώντας τα Natura μονοπάτια του βουνού……

Ακολουθώντας τα Natura μονοπάτια του βουνού…Περπατήστε από τη διασταύρωση της Βαρβάρας μέχρι τους καταπληκτικούς καταρράκτες του Αριστοτελικού Βουνού με την πυκνή βλάστηση και το προστατευμένο από την ευρωπαϊκή συνθήκη Natura 2000 δάσος, ακολουθώντας μία διαδρομή που θα γεμίσει τα πνευμόνια σας με καθαρό αέρα – μια διαδρομή ανάμεσα στα πανύψηλα, σκιερά δέντρα. Θα αναζωογονηθείτε πραγματικά, θα συλλέξετε εκατοντάδες σπάνια φυτά και πόες, θα μυρίσετε τη μυρωδιά των φύλλων, του χώματος και της γης, θα συναντήσετε ξυλοκόπους «επί τω έργω», θα δείτε κτηνοτρόφους να βόσκουν κοπάδια ζώων και θα χαρείτε έναν κόσμο, που θα νομίσετε ότι βγήκε από τα παραμύθια! Θα καταλήγετε στους περίφημους καταρράκτες και θα νιώσετε ότι φτάσατε στον παράδεισο…….

Μήκος Διαδρομής 23.57χιλ.

 

2.      Ακολουθώντας την αγιορείτικη σύνορο-γραμμή (αρχαιολογικός περίπατος)

Ακολουθώντας την αγιορείτικη σύνορο-γραμμήΑπό το βυζαντινό Πύργο του Προσφορίου της Ουρανούπολης, το σήμα κατατεθέν του οικισμού, ο οποίος χτίσθηκε το 1344 και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, θα ακολουθήσετε τη διαδρομή προς τα σύνορα της μοναστικής πολιτείας, κατά μήκος της παραλιακής οδού και θα φτάσετε στη Μονή Ζυγού, ένα μοναδικό μνημείο, που δείχνει σε όλους τους επισκέπτες – άνδρες και γυναίκες – πώς ακριβώς λειτουργεί μια αγιορείτικη Ιερά Μονή. Στην πορεία θα συναντήσετε ελαιώνες και αμπελώνες, ενώ όσο πιο κοντά βρίσκεστε στα σύνορα του Αγίου Όρους, τόσο πιο πολύ θα νιώθετε το τοπίο να αλλάζει, τη βλάστηση να οργιάζει, τις μυρωδιές να πυκνώνουν και την αγιορείτικη ευλογία να πλημυρίζει τις αισθήσεις σας!

Μήκος Διαδρομής 3 χιλ.

 

3.      Ακολουθώντας την αγιορείτικη σύνορο-γραμμή (προσκυνηματικός περίπατος)

path_agio_2Πάρτε μια γεύση από το αγιορείτικο φυσικό τοπίο και το προστατευμένο από τo ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000 δάσος με την οργιώδη βλάστηση, περπατώντας από την παραλία της Κομίτσας μέχρι την Ουρανούπολη και αντίστροφα, ακολουθώντας  το μονοπάτι κατά μήκος των συνόρων που χωρίζουν την Ιερή Πολιτεία από την υπόλοιπη Ελλάδα. Θα νιώσετε την αγιορείτικη ηρεμία με κάθε σας αίσθηση και θα ταξιδέψετε νοερά στις αγιορείτικες μονές, από τις οποίες σας χωρίζουν ελάχιστα μόνο χιλιόμετρα! Η διαδρομή ανάμεσα στα πεύκα και στις μυρωδιές του δάσους αποτελεί πηγή ζωής και ανάτασης – ψυχικής και σωματικής – αλλά και περιπλάνηση ανάμεσα στο επιτρεπτό και το απαγορευμένο, στο μύθο και την πραγματικότητα.

Μήκος Διαδρομής 8.9χιλ.

 

4.      Η διαδρομή του Ξέρξη

path_xerxisΑπό τα Νέα Ρόδα μέχρι το λιμάνι της Τρυπητής (2 χιλ.) – σημείο χαρακτηρισμένο ως «Διώρυγα του Ξέρξη» θα περπατήσετε εκεί από όπου το 482 π.Χ. περπάτησε ο Πέρσης βασιλιάς και «έκοψε», προκειμένου να περάσει το στόλο του, που στρεφόταν εναντίον της αρχαίας Ελλάδας. Μόλις φτάσετε στο πολύβουο λιμάνι θα πάρετε το Ferry Boat και σε 10’ θα βρεθείτε στο νησί της Αμμουλιανής. Από εκεί, ακολουθώντας μια μαγική διαδρομή κατά μήκος των αμμουδερών παραλιών του νησιού, θα φτάσετε στις «Αλυκές» (2 χιλ.) ή στη «Μεγάλη Άμμο» (3 χιλ.), που αποτελούν τις πλέον πολύ-φωτογραφημένες και διάσημες παραλίες της προ του Άθω περιοχής!

Μήκος Διαδρομής 4/5χιλ.

 

5.      Με θέα τον αγιορείτικο κόλπο

path_agio_kolpoΑπό το λιμάνι της Τρυπητής και το Alexandros Palace Hotel & Suites περπατήστε στην κορυφογραμμή κατά μήκος του αγιορείτικου κόλπου, θαυμάζοντας ένα καταπληκτικό τοπίο : το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού, τον Άθωνα (το σήμα κατατεθέν της περιοχής)

Μήκος Διαδρομής  4χιλ.

 

 

 

6.      Ο Αριστοτελικός Περίπατος (Από τα Νέα στα Αρχαία Στάγειρα)

path_aristotelesΑπό το Άλσος του Αριστοτέλη, το μοναδικό θεματικό πάρκο της Χαλκιδικής, μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων στην Ολυμπιάδα, μια μοναδική διαδρομή στο περίφημο αριστοτελικό βουνό με τα εκατοντάδες σπάνια φυτά και βότανα, θα οδηγήσει όλες τις αισθήσεις σας σε εκστατική κατάσταση και θα μετατρέψει τον περίπατο σας σε περιβαλλοντική, πολιτιστική και ιστορική διαδρομή στο χρόνο. Θα εκπλαγείτε από την ποικιλία της βλάστησης, θα θαυμάσετε την πανοραμική θέα του Ακάνθιου και του Στρυμονικού κόλπου – που θα σας κόψει την ανάσα, θα μυρίσετε τις απίστευτες ευωδιές των δέντρων και φυτών του Natura 2000, θα συλλέξετε τα ίδια βότανα, που ο Αριστοτέλης συνιστούσε στο Μέγα Αλέξανδρο ως ίαση και θα οδηγηθείτε στην πόλη που τον γέννησε…..

……εκεί θα συναντήσετε ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ σε φυσικό κάλλος και ιστορική σπουδαιότητα αρχαιολογικό χώρο, που σας προσκαλεί να τον περπατήσετε, να τον ανακαλύψετε και να ξετυλίξετε το κουβάρι της ένδοξης μακεδονικής ιστορίας!

Ο Αριστοτελικός Περίπατος δεν απλά μια περιπατητική διαδρομή! Είναι εμπειρία παγκόσμιας μοναδικότητας – εμπειρία ζωής!

Μήκος Διαδρομής 32,19 χιλ.

 

7.      Ο Αριστοτελικός Περίπατος (στο Αριστοτελικό Βουνό)

path_aristoteles_2Περπατήστε από τον οικισμό της Ολυμπιάδας και το γραφικό του λιμάνι μέχρι την αρχαία πόλη των Σταγείρων. Εκεί θα συναντήσετε ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ σε φυσικό κάλλος και ιστορική σπουδαιότητα αρχαιολογικό χώρο, που σας προσκαλεί να τον περπατήσετε, να τον ανακαλύψετε και να ξετυλίξετε το κουβάρι της ένδοξης μακεδονικής ιστορίας. Γεμάτοι εικόνες, που αιχμαλωτίζουν το πράσινο και το γαλάζιο σχηματίζοντας εξαιρετικούς συνδυασμούς χρωμάτων, θα συνεχίσετε την περιήγησή σας στο Αριστοτελικό Βουνό, θα γεμίσετε τα πνευμόνια σας με οξυγόνο και σπάνιες μυρωδιές της φύσης και θα καταλήξετε πάλι στο ψαρολίμανο για να ρεμβάσετε στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους!

Μήκος Διαδρομής 2χιλ.

 

8.      Τα Μαδεμοχώρια του χθες

path_mademoxoriaΠερπατήστε από το Παλαιοχώρι μέχρι το Κάστρο Νέπωσι, κατά μήκος μιας εξαιρετικής ιστορικής διαδρομής μέσα στο βουνό και στα υψώματα με τις μπερδεμένες μυρωδιές του θυμαριού, της ρίγανης, της σουσούρας και των εκατοντάδων φυτών. Ακολουθήστε τα βήματα των περήφανων Μαδεμοχωρινών, που ποτέ δεν υποδουλώθηκαν στον τουρκικό ζυγό την περίοδο των οθωμανικών χρόνων, εξαγοράζοντας την ελευθερία τους με τον πλούσιο ορυκτό πλούτο του υπεδάφους.

Θα νιώσετε ευεξία, καθώς το φυσικό κάλλος διαδέχεται την ιστορία, ενώ φτάνοντας στο Κάστρο Νέπωσι, που αποτελεί σημαντικό βυζαντινό μνημείο, θα έχετε ολοκληρώσει μία ιστορική διαδρομή στο χρόνο : από το σήμερα, στα χρόνια της τουρκοκρατίας και από εκεί στο Βυζάντιο του τότε!

Φυσικά υπάρχουν δεκάδες άλλες διαδρομές μέσα στο δάσος του Χολομώντα, στο Αριστοτελικό Βουνό, κατά μήκος των ακτών μας, στα γραφικά μας ψαρολίμανα, η φυσική ομορφιά των οποίων θα σας συναρπάσει!

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.