June 16, 2024 Important news or anything!

Τα προϊόντα μας

Home / Τα προϊόντα μας

Τα προϊόντα μας

Μυρωδιές, χρώματα, γεύσεις και εικόνες ανθρώπων μιας πρωτογενούς παραγωγής ιδιαίτερης, ίσως μοναδικής για την ποικιλία και τον πλούτο της. Γη εύφορη, γεμάτη δώρα, από τα βάθη της μέχρι την επιφάνειά της και από τους βυθούς των θαλασσών της μέχρι τα ψαρολίμανα και τις ακρογιαλιές της! Προϊόντα που υπογράφονται από την εγγύηση της ποιότητας, της αγνότητας και της σπιτικής φροντίδας.

Προμηθεύσου τα πάντα πριν αναχωρήσεις, απαθανάτισε τις στιγμές των γευστικών σου απολαύσεων στην περιοχή και κράτησε για πάντα την αίσθηση και τις εικόνες……

Σπάνιες γεύσεις μελιού στην Αρναία και στις πλαγιές του Άθωνα στο Άγιο Όρος : από έλατο, από σουσούρα, από πεύκο, από βότανα και θάμνους του Χολομώντα και του Αριστοτελικού Όρους! Οι μελισσοκόμοι και οι μελοπαραγωγοί συνεχίζουν την παράδοση γενιών και την κληροδοτούν στους επόμενους, σεβόμενοι τη «γλυκιά» ιστορία της αγνής γεύσης!

Μανιτάρια όλων των ειδών, που φυτρώνουν με μανία στους μανιταρότοπους του Χολομώντα και των γύρω βουνών και δημιουργούν ειδικές σπεσιαλιτέ στις κουζίνες των ορεινών χωριών : μανιταρόπιτες, μανιταροκεφτέδες, μανιτάρια με λουβίδια (είδος φασολιού) και τόσα άλλα…..

Ελληνική φέτα και τυριά κάθε είδους στα τοπικά τυροκομεία, συνθέτουν την εικόνα μιας παραγωγής που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει εκείνη των προορισμών με ταυτότητα και με παράδοση σε «διάσημα» είδη διατροφής.

Έλατα από τις πλαγιές του Χολομώντα και του Αριστοτελικού Όρους, που καλλιεργούνται χρόνια και χρόνια στα φυτώρια του βουνού, δημιουργώντας πνεύμονες ζωής και προστασίας στο κατάφυτο δάσος και διοχετεύονται στις αγορές της χώρας ως χριστουγεννιάτικα δέντρα που στολίζουν αναμνήσεις και θύμισες!

Οίνος ευλογημένος, φτιαγμένος από τα άγια χέρια των μοναχών στο Άγιον Όρος αλλά και από τα παραδοσιακά οινοποιεία της Αρναίας και τα βιολογικά αμπέλια που σκαρφαλώνουν στις εύφορες πλαγιές της Αρναίας, της Ιερισοού και της Μεγάλης Παναγίας.

Τσίπουρο καθαρό, δυνατό, φτιαγμένο στα τσιπουροκάζανα της Μ.Παναγίας, του Γοματίου, της Ιερισσσού, της Στρατονίκης και των Σταγείρων από ανθρώπους δουλεμένους για να ξεκουράζει το μόχθο τους, να μερακλώνει τα γλέντια και τις γιορτές τους, να «τρατάρει» τους φιλοξενούμενούς τους!

Φασόλια από το Νεοχώρι, τόσο τρυφερά, γλυκά και «βραστερά»! Το έδαφος ευνοεί την καλλιέργεια και οι φασουλόβεργες στα χωράφια του «Ίσβορου» αποτελούν το σήμα κατατεθέν της περιοχής!

Λουκάνικα από την Αρναία, το Στανό, τη Βαρβάρα, την Ιερισσό, το Παλαιοχώρι, τη Μ.Παναγία, φτιαγμένα από χέρια νοικοκυράδων και μερακλήδων κρεοπωλών από αγνά βιολογικά ντόπια κρέατα. Στην περιοχή της Βαρβάρας εκτρέφεται ο περίφημος «μαύρος χοίρος», το κρέας του οποίου περνά «από την παραγωγή στην κατανάλωση», δημιουργώντας γευστικές απολαύσεις που ικανοποιούν όλους ανεξαιρέτως τους ουρανίσκους!

Μύδια Ολυμπιάδας, ξακουστά, ονομαστά, μεγάλα, υγιή, πεντανόστιμα, όλα εξαιτίας της ποιότητας και της σύστασης του θαλασσινού νερού. Η περιοχή φημίζεται για τα μυδοτροφεία της και τις σπεσιαλιτέ που έχουν ως βάση τα μύδια : μυδοκεφτέδες, μυδοπίφαλο, μύδια σαχανάκι, μύδια τηγανιτά, μύδια αχνιστά….συνοδεύουν το καλοκαιρινό ουζάκι στις ψαροταβέρνες της παραλιακής ζώνης.

Ψάρια Ιερισσού και Αγίου Όρους, γεμίζουν τα δίχτυα κάθε τράτας, κάθε ψαροβάρκας, κάθε ψαροκάικου και αποτελούν τη βάση της διατροφής των αγιορειτών. Θα τα βρεις στα ψαρολίμανα της περιοχής και θα τα γευθείς σε όλες τις ψαροταβέρνες, ολόφρεσκα, σχεδόν «ζωντανά», να μυρίζουν την αρμύρα του θαλασσινού νερού!

Παστά (αλίπαστα) ψάρια Ιερισσού, τα πιο νόστιμα που έχεις δοκιμάσει σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων και τρόπων παρασκευής. Ζήτησε οπωσδήποτε παστό ορκύνι!

Καρπούζια από τα ξακουστά μποστάνια των Νέων Ρόδων, τόσο γλυκά και ζουμερά όσο και οι καλοκαιρινές σου διακοπές!

Γλυκά του κουταλιού, ηδύποτα και μαρμελάδες όλα φτιαγμένα από φρούτα του δάσους στον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Βαρβάρας. Οι γυναίκες του ορεινού χωριού αξιοποιούν τα δώρα της γης και φτιάχνουν αγνά εδέσματα, νόστιμα και ευωδιαστά, κατάλληλα για όλα τα είδη διατροφής.

Κεριά και προϊόντα κεριού στα κηροποιεία του Νεοχωρίου και του Γοματίου.

 

Σε μια περιοχή με τόσο έντονη τουριστική δραστηριότητα όλα κινούνται γύρω από κερδοφόρους και αποδοτικούς επιχειρηματικούς ρυθμούς.

Τα κίνητρα για την ανάπτυξη κάθε δορυφορικής τουριστικής μορφής είναι πραγματικά πολλά, ενδιαφέροντα και αποτελεσματικά.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.