April 19, 2024 Important news or anything!
Portfolio
Home / Portfolios / Μετόχι Χρωμίτσα- Ευάγγελος Τσάνταλης ΑΕ
Κρασί

Το 1973 ο Ευάγγελος Τσάνταλης οραματίστηκε την αναγέννηση του Αμπελώνα στο Μετόχι Χρωμίτσα που είχε εγκαταλειφθεί και ξεπερνώντας δυσκολίες, όπως το ανύπαρκτο οδικό δίκτυο και η έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος, δημιούργησε έναν από τους πιο ξεχωριστούς και ποιοτικούς αμπελώνες της Ευρώπης.

Σήμερα σε 1.000 περίπου στρέμματα και σε υψόμετρο 250 μέτρων, μακριά από οποιαδήποτε μορφή μόλυνσης, καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο αμπέλια στις πλαγιές γύρω από το Μετόχι Χρωμίτσα της ιεράς μονής του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι οίνοι «Μετόχι Χρωμίτσα», ο «Αγιορείτικος» και το «Άβατον», με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) – Όρος Άθως, από γηγενείς αυτόχθονες ποικιλίες καθώς και το „Αγιορείτικο Τσίπουρο“ βραβεύονται κάθε χρόνο σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου και αποσταγμάτων και διατίθενται σε 55 χώρες ανά τον κόσμο. Εγκωμιαστικά σχόλια από αξιόλογους οινοκριτικούς επιβεβαιώνουν την υψηλή ποιότητά τους.

Ο δε ερυθρός „Kormilitsa“, με περιορισμένη παραγωγή από τους βιολογικούς αμπελώνες του Μετόχι Χρωμίτσα, έχει πιστοποιηθεί ως ο επίσημος οίνος του Κρεμλίνου.

Η οικογένεια Τσάνταλη καλλιεργεί αμπέλια, οινοποιεί σταφύλια και αποστάζει τσίπουρα από το 1890.

Οι αμπελώνες είναι επισκέψιμοι κατόπιν συνεννοήσεως με το τμήμα εξαγωγών και δημοσίων σχέσεων στο τηλέφωνο: 23990 76100.

Άμεση Επικοινωνία!

Συμπληρώστε τη φόρμα αν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το μήνυμά σας

Recommended Posts
  • ΟΙΝΟΙ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
  • DOMAINE AGROVISION
  • ΚΤΗΜΑ ΤΑΡΑΖΑ
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.