Φόρτωση Εκδηλώσεις
Βρείτε Εκδηλώσεις

Πλοήγηση Προβολών Εκδήλωσης

Προηγούμενη Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις List Navigation

Μάιος 2018

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 28, 2018 @ 8:00 μμ
Restaurant Μπακατσιάνος, Αρναία, Ελλάδα + Χάρτης Google

Μοναστηριακό τραπέζι με προϊόντα που παράγονται από τους μοναχούς του Μοναστικού Οίκου Παναγίας "της χαράς των θλιβομένων" Παλαιοχωρίου και φημίζονται για την αγνότητα και την ποιότητά τους. Ο chef Δημήτρης Πολύζος και ο chef του Athena Pallas Ηλίας Γκότσης προετοιμάζουν μοναστηριακά πιάτα και μεταφέρει νοερά τους επισκέπτες στην Αθωνική Πολιτεία, μυώντας τους στις γαστρονομικές συνήθειες των αγιορειτών μοναχών!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 29, 2018 @ 8:00 μμ
Μεγάλη Παναγία, Ιερό Προσκύνημα Παναγίας, Μεγάλη Παναγία, 63076 Ελλάδα + Χάρτης Google

Παραδοσιακό θρησκευτικό κουρμπάνι, βασισμένο σε συνταγές παρμένες από την τοπική θρησκευτική παράδοση. Πραγματοποιείται στον αύλιο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος Μεγάλης Παναγίας, αναδεικνύει την τοπική μοναστηριακή παραγωγή και συνοδεύεται πάντα από συμμετοχή στον Εσπερινό.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 30, 2018 @ 8:00 μμ
Athos Bar Restaurant, Ουρανούπολη + Χάρτης Google

Γνήσιο αγιορείτικο δείπνο, προετοιμασμένο από το chef του Ekies All Senses Resort Δημήτρη Παμπόρη και τη Μιράντα Γκιούρα, το οποίο θα συνοδευτεί από οινογευσία αθωνικών οίνων. Πράγματι το «Μετόχι Χρωμίτσα» παρουσιάζει αυθεντικούς αγιορείτικους οίνους, φτιαγμένους από τους καρπούς των αμπελώνων του Αγίου Όρους και τα χέρια των αγιορειτών μοναχών. Οι ποικιλίες πολλές, με το "Κορμίλιτσα", τον επίσημο οίνο του Κρεμλίνου, να έχει εξέχουσα θέση!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 31, 2018 @ 8:00 μμ
Στρατονίκη, Άγιος Νικόλας του Βουνού, Στρατονίκη, 63074 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μοναστηριακό δείπνο, το οποίο πραγματοποιείται στις πλαγιές του Αριστοτελικού Βουνού από εκπροσώπους τοπικών συλλόγων γυναικών. Παρατίθεται στο μαγικό αυλόγυρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου του Βουνού με την απίστευτη θέα στον αθωνικό κόλπο και συνδυάζεται με συμμετοχή στο Μεγάλο Εσπερινό.

Μάθετε περισσότερα »
Ιούνιος 2018

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Ιούνιος 1, 2018 @ 8:00 μμ
Γομάτι, Άγιος Παντελεήμων,

Κλασσικό μοναστηριακό δείπνο, το οποίο πραγματοποιείται στον αύλιο χώρο του εξαιρετικού παρεκκλησίου του Γοματίου, μετά τον καθιερωμένο Εσπερινό. Το μεγάλο κυπαρίσσι της αυλής, η παλιά καμπάνα, η παρουσίαση της "γυριστής" γοματιανής πίτας και η μαγική θέα στο χωριό θα μετατρέψουν το θρησκευτικό κουρμπάνι σε απόλαυση των αισθήσεων.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Ιούνιος 2, 2018 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ, Ουρανούπολη 63075 + Χάρτης Google

Η chef Ντίνα Νικολάου παρουσιάζει εξαιρετικό μοναστηριακό μενού, βασισμένο στην αγιορείτικη κληρονομιά και στα προϊόντα του Αγίου Όρους. Στο μαγικό "μπαλκόνι στο Αιγαίο", όπως χαρακτηρίζεται ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ, με θέα την κορυφή του Άθωνα και τα "Δρένια" του Αιγαίου Πελάγους να είστε σίγουροι ότι θα ζήσετε το γαστρονομικό μεγαλείο της θαλασσινής μοναστηριακής κουζίνας και θα νιώσετε την αθωνική αύρα σε κάθε σας κύτταρο!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μοναστηριακών προιόντων

Ιούνιος 3, 2018 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Eating & Wandering, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αγιορείτικα ευλογημένα προιόντα του Αγίου Όρους και σε βυζαντικά, θρησκευτικά μνημεία, που θα αφήσει την πιο όμορφη γαστρο-πολιτιστική καλοκαιρινή ανάμνηση. Μια εξαιρετική περιήγηση ανάμεσα σε αγιορείτικα μνημεία πολιτισμού και σε γαστρονομικές συνήθειες των αγιορειτών! Κλείστε θέση τώρα! Η επιλογή θα σας δικαιώσει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Ποντιακής πίτας

Ιούνιος 4, 2018 @ 8:00 μμ
Αγία Μαρίνα Suites, Ουρανούπολη, + Χάρτης Google

Εκπληκτικό μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής με έμπνευση από τον Πόντο, το οποίο συνοδεύεται από μουσικά ποντιακά ακούσματα. Μια ιστορική αναδρομή στη γεύση, ένα νοερό ταξίδι στις κουζίνες "εκείνες" και μια περιπλάνηση στην πατρίδα των γαστρονομικών ανακαλύψεων.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της θαλλασινής Μικρασιάτικης γαστρονομίας

Ιούνιος 5, 2018 @ 8:00 μμ
Eagles Palace Hotel, Ουρανούπολη, + Χάρτης Google

Με έμπνευση από τη γαστρονομική κληρονομιά των μικρασιάτικων πατρίδων, με σεβασμό στις συνήθειες των προγόνων - που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα της ιστορίας, με αγάπη προς την παραγωγή της αθωνικής θάλασσας, ο executive chef του Macedonia Palace Σωτήρης Ευαγγέλου παρουσιάζει στο κοινό ένα μενού τεσσάρων πιάτων, που μοιάζει να "δραπέτευσε" από τα αρχοντικά τραπέζια της Σμύρνης και να συστήνεται εκ νέου στους συνδαιτημόνες του Armyra Restaurant του Eagles Palace.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Ανατολίτικης παράδοσης

Ιούνιος 6, 2018 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Πολιτιστικό Κέντρο, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής, το οποίο παραδίδεται από Μικρασιάτισσες νοικοκυρές της Ουρανούπολης και εντυπωσιάζει τους συμμετέχοντες. Βότανα από το Αθωνικό Όρος, αγνό ελαιόλαδο και ζύμες φτιαχτικές συνταιριάζονται και δημιουργούν αρχοντικά πιάτα του "τότε" και νόστιμα μαντί, που μοιάζουν να περιέχουν μέσα τους την ίδια την αθωνική φύση! Μία δραστηριότητα για λίγους και πραγματικά εκλεκτούς!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των Ανατολίτικων πικάντικων γεύσεων

Ιούνιος 7, 2018 @ 8:00 μμ
Στρατώνι, εκκλησάκι Αγίων Θεοδώρων, Στρατώνι, 630 82 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής, που παραδίδεται στο γραφικό ξωκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων με τη μαγική θέα στον Ακάνθιο Κόλπο. Ντόπιες νοικοκυρές προετοιμάζουν θρησκευτικό δείπνο με μύδια Ολυμπιάδας και διδάσκουν στους παρευρισκόμενους τον τρόπο παρασκευής του. Μετά το μάθημα ακολουθεί προσφορά χειροποίητων μεζέδων!

Μάθετε περισσότερα »

Η παγκόσμια ημέρα των ωκεανών

Ιούνιος 8, 2018 @ 8:00 μμ
Ακτή Κομίτσα, Avaton Luxury Villas Resort, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Ο chef Παναγιώτης Παπαδόπουλος του Relais & Chateau Restaurant Avaton παρουσιάζει το πλέον ιδιαίτερο αλλά και αντιπροσωπευτικό θαλασσινό μενού για να τιμήσει την "παγκόσμια ημέρα των ωκεανών", όπως αυτή ορίζεται να τιμηθεί από όλα τα restaurants της αλυσίδας ανά τον κόσμο.

Μαζί του ο chef του Nikopolis Thessaloniki Στέφανος Σταμίδης, ο οποίος αποτελεί τον εκλεκτό προσκεκλημένο chef της βραδιάς αλλά η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου, που φιλοξενεί στο Avaton Luxury Villas Resort Γάλλους και Ισπανούς εκπροσώπους Τύπου και γευσιγνώστες.

Βραδιά για λίγους και πολύ εκλεκτούς!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της θάλασσας

Ιούνιος 9, 2018 @ 8:00 μμ
Αμμουλιανή, κεντρικό λιμάνι, Αμμουλιανή, + Χάρτης Google

Η Αμμουλιανή διαθέτει το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στην κεντρική Μακεδονία. Αυτό σημαίνει ότι το ψάρι που προσφέρεται στα restaurants του νησιού είναι ψάρι ημέρας. Άλλωστε στην Αμμουλιανή το χθεσινό ψάρι δε θεωρείται φρέσκο!!! Γι αυτό και οι κάτοικοι υποδέχονται τους επισκέπτες στα ψαροκάικα του λιμανιού, όπου αναβιώνοντας το πατροπαράδοτο έθιμο του "γρίπου", τους μαθαίνουν τις τεχνικές του ψαρέματος. Η ψαριά καταλήγει στο λιμάνι, όπου ψήνεται επί τόπου και συνοδεία αγιορείτικου τσίπουρου και οίνου μετατρέπεται σε γιορτή της θάλασσας και της χαράς!

Το ίδιο βράδυ συνταγές και πιάτα από την Προικόνησσο της Μικρασίας και φρέσκα θαλασσινά από την αθωνική θάλασσα, εμπνέουν το chef Στέφανο Σταμίδη από το Nikopolis Thessaloniki, ο οποίος "δραπετεύει" από την κουζίνα του Dome Real Cuisine και δημιουργεί γεύσεις εκστατικές και γαστρονομικές εικόνες που συνθέτουν πιάτα με "άποψη" και "ταυτότητα". Είναι η "Γιορτή της Προικόνησσος" και σας περιμένει να την τιμήσετε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Γαλημής

Ιούνιος 10, 2018 @ 8:00 μμ
The Roost, Αμμουλιανή, + Χάρτης Google

Menu για ψαγμένους επισκέπτες, δημιουργημένο ως cooking show από 4 chef της Λέσχης Ελληνικής Γαστρονομίας, που "αποκαλύπτουν" μπροστά στο κοινό τη μικρασιάτικη παράδοση μέσα από τα αμμουλιανιώτικα υλικά, τις σύγχρονες τεχνικές και τις ιστορικές διαδρομές.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή του μεσογειακού ελαιόλαδου

Ιούνιος 11, 2018 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Eagles Palace Resort & Spa, Ουρανούπολη, Ελλάδα + Χάρτης Google

Menu του σπουδαίου Λιβανέζου chef George Akkiki φτιαγμένο "από λάδι και ελιά της Μεσογείου", που παντρεύει τις λαδένιες γεύσεις των τοπικών προϊόντων με εκείνες των μεσογειακών επιρροών, δημιουργώντας πιάτα εμπνευσμένα από την κουζίνα των χρωμάτων του Λιβάνου και των αρωμάτων της Μεσογείου.

Μάθετε περισσότερα »

Το οθωμανικό δείπνο

Ιούνιος 12, 2018 @ 8:00 μμ
Άλσος του Αριστοτέλη, Στάγειρα, + Χάρτης Google

Η chef Ντίνα Νικολάου και νοικοκυρές από τα Στάγειρα και τη Στρατονίκη βρίσκονται μαζί στο πράσινο «Άλσος του Αριστοτέλη» και μαγειρεύουν "πιάτα του Σουλτάνου", φέρνοντας στο προσκήνιο τη γαστρονομική ιστορία των Σιδηροκαυσίων και τη μεσογειακή επιρροή στην κουζίνα των ημιορεινών περιοχών της προαθωνικής χερσονήσου.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Μεσογείου

Ιούνιος 13, 2018 @ 8:00 μμ
Ακτή Κομίτσα, Avaton Luxury Villas Resort, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Ο executive chef του Avaton Luxury Villas Resort Παναγιώτης Παπαδόπουλος και o διάσημος Λιβανέζος chef Georges Akkiki δημιουργούν ένα κατεξοχήν μεσογειακό menu της Βηρυτού, όπου οι θαλασσινές γεύσεις και η ψαρο-παραγωγή του Ακάνθιου Κόλπου κυριαρχούν και συναρπάζουν. Ένα γαστρονομικό ταξίδι στα μεσογειακά παράλια της Αθωνικής Πολιτείας, η θέα της οποίας από τους κήπους του Avaton κόβει την ανάσα. Πρωτοβουλία για λίγους και πραγματικά εκλεκτούς!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Μεσογειακής κουζίνας

Ιούνιος 14, 2018 @ 8:00 μμ
Fish Restaurant Αμαλία, Πυργαδίκια, + Χάρτης Google

Ο Λιβανέζος chef Georges Akiki και ο chef του Relais & Chateaux Avaton Παναγιώτης Παπαδόπουλος, εμπνέονται από τη μεσογειακή παραγωγή της θάλασσας των Πυργαδικίων και δημιουργούν καλοκαιρινά θαλασσινά πιάτα, χρωματισμένα – λες - από τον ουρανό και τη γη, αρωματισμένα με τη μυρωδιά της φρέσκιας ψαριάς των ντόπιων καϊκιών. Μαζί τους η Αμαλία, η αεικίνητη ιδιοκτήτρια του ομώνυμου fish restaurant, η οποία βάζει τη δική της πινελιά στο μεσογειακό μενού.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της λήξης

Ιούνιος 15, 2018 @ 8:00 μμ
Ακτή Κομίτσα, Κουμίτσα, 63074 Ελλάδα + Χάρτης Google

Το KOUZINA 2018 κλείνει τις πύλες του όσο εντυπωσιακά τις άνοιξε. Η τελετή λήξης σηματοδοτείται από την απονομή περίφημων βραβείων, τα οποία αποτελούν τον πλέον κορυφαίο ετήσιο τοπικό γαστρονομικό θεσμό.

Μάθετε περισσότερα »
Μάιος 2019

Η γιορτή των άγριων μανιταριών

Μάιος 15, 2019 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Παραδοσιακό Restaurant «Απολυμένη Πέτρα», Χολομώντας
Ταξιάρχης, Χαλκιδική 63100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Oι chef του ERGON AGORA Λευτέρης Αθανασιάδης και Παναγιώτης Ξάνθης εγκαινιάζουν τις δραστηριότητες του KOUZINA 2019 στο Χολομώντα - και πιο συγκεριμένα στο restaurant του παραδοσιακού καταλύμματος "Απολυμένη Πέτρα" - όπου συλλέγουν άγρια μανιτάρια στα ξέφωτα του δάσους και δημιουργούν πιάτα με αρχαιοελληνική άποψη και "μανιταρένιο" θέμα. Κλείστε τώρα τραπέζι στην πράσινη αυλή του restaurant και νιώστε την πραγματικά ελληνική γαστρονομική ταυτότητα να κερδίζει τη μάχη με το "δήθεν"!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτής της τρούφας

Μάιος 16, 2019 @ 8:00 μμ
Παραδοσιακό Restaurant «Μαγεμένο Δάσος», Νεοχώρι
Νεοχώρι, Χαλκιδική 63074 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Οι chef του ERGON AGORA Λευτέρης Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Ξάνθης και η Τάνια Βλάχου του "Restaurant Μαγεμένο Δάσος" ενώνουν τις γαστρονομικές τους δυνάμεις και δημιουργούν πιάτα ενός μενού εμπνευσμένου από τα συμπόσια της αρχαίας Ελλάδας και από την ντόπια παραγωγή τρούφας. Ολόκληρο το δάσος του Χολομώντα παρευλάνει από το τραπέζι σας, ενώ μυρωδιές της γης και του αέρα αναμειγνύουν το παρελθόν με το μέλλον..., "ένα τραπέζι Ελλάδας" γίνεται η αιτία συνεύρεσης της παρέας. Μην λείψετε από αυτό για κανένα λόγο!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή του δάσους

Μάιος 17, 2019 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Παραδοσιακό Restaurant «Βίραγγας», Χολομώντας
Βράσταμα, Χαλκιδική 63100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Οι chef του ERGON AGORA Λευτέρης Αθανασόπουλος και Παναγιώτης Ξάνθης επισκέπτονται το Χολομώντα, συναντούν το Βασίλη Χαιριστανίδη του παραδοσιακού restaurant "Βίραγγας", συλλέγουν μαζί μανιτάρια, φρούτα του δάσους, άγρια βότανα και τα ανακατατεύουν στους νταβάδες της κουζίνας του ομώνυμου παραδοσιακού καταλύμματος. Στη συνέχεια σας τα προσφέρουν ως μενού 4 πιάτων. Κλείστε τώρα το τραπέζι σας και αφήστε τους chef να φροντίσουν για την καλοπέρασή σας!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή του μελιού, του ψωμιού και του ζυμαριού

Μάιος 18, 2019 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Παραδοσιακή Πλατεία, Πλυσταριό, Αρναία
Αρναία, Χαλκιδική 63074 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μάθημα (κυρίως) παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, βασισμένο στη μελοπαραγωγή της Αρναίας. Το μάθημα θα συνοδεύεται από τοπικά τραγουδήματα, τα οποία θα προσδώσουν στην επίξειξη νότα χαράς και αισιοδοξίας. Η γιορτή θα συνεχισθεί στην πλατεία Δημαρχείου, όπου το αρνιώτικο λουκάνικο ψήνεται επί τόπου, ντόπιοι χορευτές χορεύουν την παραγωγή του και το κέφι απογειώνεται! Η αναβίωση της γαστρονομικής παράδοσης σε όλο της το μελλοντικό μεγαλείο!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μουντοβίνας

Μάιος 19, 2019 @ 8:00 μμ
Παραδοσιακό Restaurant «Πράσινο Χωριό», Αρναία
Αρναία, Χαλκιδική 63074 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

O executive chef του Macedonia Palace Σωτήρης Ευαγγέλου και ο Μανώλης Βαλιάνος του Παραδοσιακού Restaurant "Πράσινο Χωριό" συναντούν ντόπιους μελισσοκόμους, προμηθεύονται την περίφημη μουντοβίνα (απόσταγμα από κηρύθρα) και εμπνέονται: δημιουργούν ένα εξαιρετικό μενού τεσσάρων πιάτων, το οποίο αναδεικνύει τη χρήση της μουντοβίνας (προιόν Π.Ο.Π.) και του αρνιώτικου μελιού στη μαγειρική. Αρχαιοελληνική έμπνευση σε έναν πράσινο τόπο με μακραίωνη ιστορία. Σας περιμένουμε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της αριστοτελικής θάλασσας

Μάιος 20, 2019 @ 8:00 μμ
Restaurant Olympic, Ολυμπιάδα
Ολυμπιάδα, Χαλκιδική 57014 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Η Καβάλα, αποτελεί τον τιμώμενο ελληνικό προορισμό του KOUZINA 2019 και οι chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας αφήνουν για λίγο το παραδοσιακό λιμάνι της και έρχονται στην Ολυμπιάδα, όπου σε συνεργασία με τη Μαρία Αντωνίου δημιουργούν γιορτή - ωδή στην αριστοτελική θάλασσα - όπου τα ντόπια ψαρικά, τα φρούτα του δάσους, τα βότανα, τα αρμυρίκια και ο οίνος παρελαύνουν το ένα μετά το άλλο από το υπέροχο τραπέζι μπροστά στη θάλασσα. Κλείστε θέση και απολαύστε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης

Μάιος 21, 2019 @ 8:00 μμ
Πλατεία Πύργου Προσφορίου, Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Ένα υπέροχο ελληνικό πανηγύρι, μια χορευτική γιορτή χαράς, μια θρησκευτικο-πολιτιστική εκδήλωση, όπου τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλογου Ουρανούπολης μετατρέπουν σε μουσικό γλέντι της θάλασσας και της ιστορίας. Σας περιμένουμε για να χορέψουμε παρέα!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μυδιών

Μάιος 22, 2019 @ 8:00 μμ - 9:00 μμ
Λιμάνι Καβάλας, Λιμάνι Καβάλας
Καβάλα, Καβάλας Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Το KOUZINA 2019 μεταφέρεται στην τιμώμενη ελληνική πόλη, την Καβάλα, και ομάδα των chef της Λέσχης Ελληνικής Γαστρονομίας παραδίδει μαθήματα μαγειρικής, βασισμένα στην πλούσια μυδοπαραγωγή της Ολυμπιάδας. Χρώματα και μυρωδιές από βότανα του Αριστοτελικού Όρους μπλέκονται με το ιώδιο της καβαλιώτικης θάλασσας, ενώ πικάντικα μπαχαρικά, αρνιώτικη μουντοβίνα και αγνό ελαιόλαδο απογειώνουν τη γεύση των διάσημων πλέον μυδιών, που αποτελούν γαστρονομικό brand name του ιστορικού οικισμού. Εσείς θα το χάσετε;

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των ψαρικών

Μάιος 23, 2019 @ 8:00 μμ
Λέσχη Στρατωνίου, Στρατώνι
Στρατώνι, Χαλκιδική 63082 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Menu - ωδή στην ψαρο-παραγωγή της Ολυμπιάδας, δημιουργημένο και παρουσιασμένο από τους chef της Λέσχης Ελληνικής Γαστρονομίας και την Αγγελική Μινέρου. Μια γαστρονομική παλέτα, η οποία απογειώνει το γευστικό αισθητήριο, προκαλεί και σας προσκαλεί! Κλείσε άμεσα μια θέση στο μεγάλο θαλασσινό τραπέζι του εξαιρετικού fish restaurant και απολαύστε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της θάλασσας

Μάιος 24, 2019 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Aristoteles Holidays Resort & Spa, Ουρανούπολη
Χαλκιδική, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Με φόντο τον Αθωνικό Κόλπο και την Αμμουλιανή o executive chef του Ομίλου ΑΚΜΗ Ιωάννης Παναγιωτίδης και ο βραβευμένος chef του Aristotles Holidays Resort & Spa Κώστας Νταλιάνης κατεβαίνουν στο λιμάνι της Τρυπητής και διαλέγουν τα πιο φρέσκα θαλασσινά. Στη συνέχεια τα μπερδεύουν με αρμυρίκια και βιολογικά λαχανικά από το μποστάνι του ξενοδοχείου και δημιουργούν γεύσεις της θάλασσας, της γης και του καλοκαιριού που έρχεται! Κλείστε τώρα ένα τραπέζι στην υπέροχη ταβέρνα του resort και χαρείτε "τη γιορτή της θάλασσας" όπως πραγματικά της αξίζει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της αριστοτελικής θάλασσας

Μάιος 25, 2019 @ 8:00 μμ
Restaurant «Ακρογιάλι», Ολυμπιάδα
Χαλκιδική, Χαλκιδική 57014 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Ο chef του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Παναγιώτης Καραφουλίδης και η Λουλουδιά Αλεξιάδου περιμένουν την ψαριά του Ανδρέα, επιλέγουν "τα καλύτερα" και κατευθύνονται στην κουζίνα του restaurant "Ακρογιάλι", για να δημιουργήσουν το πιο "θαλασσινό μενού" του αριστοτελικού υδάτινου στοιχείου. Μπερδεύουν την ψαροπαραγωγή με άγρια βότανα και φρούτα από το Αριστοτελικό Όρος και όταν τα συστατικά ανακατεύονται μεταξύ τους, τότε οι μυρωδιές δίνουν και παίρνουν. Ο οίνος ρέει άφθονος, το τσίπουρο περισσεύει και η καλή διάθεση απογειώνεται μέσα από το πιο γευστικό Σαββατόβραδο της Άνοιξης! Ελάτε κι εσείς, δοκιμάστε τα πιάτα των δημιουργών και απολαύστε τη βραδιά μαζί μας. Θα γίνετε για πάντα μέλος της παρέας μας!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της αθωνικής θάλασσας

Μάιος 26, 2019 @ 8:00 μμ
Restaurant «ΚΟΚΚΙΝΟΣ», Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μια δροσερή ανοιξιάτικη βραδιά ο executive chef του Restaurant KOKKINOS Άκης Στεφανίδης δημιουργεί ένα θαλασσινό μενού, εμπνευσμένο από την κουζίνα της Αθωνικής Πολιτείας και τη θάλασσα που την περιβάλλει. Τα ψαρικά μαγειρεύονται με πάστες και φρέσκα λαχανικά, σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται από αθωνικούς οίνους, για να μεταφέρουν το γευστικό αισθητήριο στις αθωνικές τράπεζες, όπου η ψαροφαγία κυριαρχεί και συνεπαίρνει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μοναστηριακών προιόντων

Μάιος 27, 2019 @ 8:00 μμ
Gift Shops Ουρανούπολης, Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αγιορείτικα ευλογημένα προϊόντα του Αγίου Όρους και σε βυζαντινά, θρησκευτικά μνημεία, που θα αφήσει την πιο όμορφη γαστρο-πολιτιστική καλοκαιρινή ανάμνηση. Μια εξαιρετική περιήγηση ανάμεσα σε αγιορείτικα μνημεία πολιτισμού και σε γαστρονομικές συνήθειες των αγιορειτών! Κλείστε θέση τώρα! Η επιλογή θα σας δικαιώσει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μοναστηριακών προιόντων

Μάιος 28, 2019 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Gift Shops Ουρανούπολης, Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αγιορείτικα ευλογημένα προϊόντα του Αγίου Όρους και σε βυζαντινά, θρησκευτικά μνημεία, που θα αφήσει την πιο όμορφη γαστρο-πολιτιστική καλοκαιρινή ανάμνηση. Μια εξαιρετική περιήγηση ανάμεσα σε αγιορείτικα μνημεία πολιτισμού και σε γαστρονομικές συνήθειες των αγιορειτών! Κλείστε θέση τώρα! Η επιλογή θα σας δικαιώσει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 29, 2019 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Ιερό Προσκύνημα Μεγάλης Παναγίας, Μεγάλη Παναγία
Μεγάλη Παναγία, Χαλκιδική 63076 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

"Παραδοσιακό θρησκευτικό κουρμπάνι, βασισμένο σε συνταγές παρμένες από την τοπική θρησκευτική παράδοση. Πραγματοποιείται στον αύλιο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος Μεγάλης Παναγίας, αναδεικνύει την τοπική μοναστηριακή παραγωγή και συνοδεύεται πάντα από συμμετοχή στον Εσπερινό

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή του μοναστηριακού οίνου

Μάιος 30, 2019 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Restaurant «Skites», Ουρανο'υπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Η Ελένη Κεφαλοπούλου παρουσιάζει αθωνικούς οίνους στο υπέροχο "μπαλκόνι στο Αιγαίο" του restausrant Skites, λίγα μόλις μέτρα από τα χερσαία σύνορα του Αγίου Όρους. Μοναστηριακά εδέσματα συμπληρώνουν το παζλ της αθωνικής οινο-γαστρονομίας, η οποία πάντα συναρπάζει για την απλότητα της γεύσης και των υλικών που της την προσδίδουν!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 31, 2019 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Athos Villas Luxury Seaside Villas., Ακτή Κομίτσα
Νέα Ρόδα, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

O αγιορείτης Μοναχός Νικήτας προετοιμάζει εξαιρετικό μοναστηριακό cooking class, βασισμένο στην αγιορείτικη γαστρονομική κληρονομιά και στα προϊόντα του Αγίου Όρους. Στον πράσινο αυλόγυρο του Athos Villas Luxury Seaside Villas, με θέα την αθωνική χερσόνησο και την κορυφή του Άθωνα, να είστε σίγουροι ότι θα ζήσετε το γαστρονομικό μεγαλείο της θαλασσινής μοναστηριακής κουζίνας και θα νιώσετε την αθωνική αύρα σε κάθε σας κύτταρο! Μην χάσετε αυτό το τραπέζι για κανέναν λόγο!

Μάθετε περισσότερα »
Ιούνιος 2019

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Ιούνιος 1, 2019 @ 8:00 μμ
Ιερόν Παρεκλλήσιον Αγίου Μόδεστου, Αρναία
Αρναία, Χαλκιδική 63074 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Κλασσικό μοναστηριακό δείπνο, το οποίο πραγματοποιείται στον αύλιο χώρο του εξαιρετικού παρεκκλησίου της Αρναίας, μετά τον καθιερωμένο Εσπερινό. Τα μεγάλα κυπαρίσσια της αυλής, οι παλιές καμπάνες, τα μοναστηριακά εδέσματα και η μαγική θέα στο χωριό θα μετατρέψουν το θρησκευτικό κουρμπάνι σε απόλαυση των αισθήσεων. Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Ιούνιος 2, 2019 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Eagles Palace Hotel & Spa, Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Ο chef Απόστολος Αλτάνης του Hyatt Regency Thessaloniki εμπνέεται από τη θαλασσινή αύρα του Άθωνα και επισκέπτεται τις κουζίνες του Eagles Palace, προκειμένου να δημιουργήσει μενού με αθωνική καταβολή και μοναστηριακή επιρροή. Μαζί του Ιταλοί μοναχοί συμπληρώνουν την παλέτα της αυθεντικά θρησκευτικής δημιουργίας, η οποία έχει ως βάση το "ψάρι του Αγίου Όρους", το οποίο ανακατεύεται με τα άγρια βότανα του Άθωνα, ώστε να αποτελέσει τον πιο γαστρονομικά επιτυχημένο συνδυασμό! Μη λείψετε από αυτό το δείπνο. Κλείστε έγκαιρα θέση και απολαύστε μια μεσογειακή δημιουργία με άποψη, ταυτότητα και θέμα!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της ποντιακής πίτας

Ιούνιος 3, 2019 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Alou Cocktail Bar, Ιερισσός
Ιερισσός, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Εκπληκτικό μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής με έμπνευση από τον Πόντο, το οποίο παραδίδεται από Πόντιες νοικοκυρές στην αμμώδη παραλία του Alou Cocktail Bar στην Ιερισσό και συνοδεύεται από μουσικά ποντιακά ακούσματα. Μια ιστορική αναδρομή στη γεύση, ένα νοερό ταξίδι στις κουζίνες "εκείνες" και μια περιπλάνηση στην πατρίδα των γαστρονομικών ανακαλύψεων. Μην το χάσετε για κανένα λόγο!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της θαλλασινής μικρασιάτικης γαστρονομίας

Ιούνιος 4, 2019 @ 8:00 μμ
Fish Restaurant «Το Χρυσό Αγκίστρι», Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Με έμπνευση από τη γαστρονομική κληρονομιά των μικρασιάτικων πατρίδων, με σεβασμό στις συνήθειες των προγόνων - που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα της ιστορίας, με αγάπη προς την παραγωγή της αθωνικής θάλασσας, η chef και Υπεύθυνη του Τομέα Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Σοφία Γεωργακάκη παρουσιάζει στο κοινό ένα μενού τεσσάρων πιάτων, που μοιάζει να "δραπέτευσε" από τα αρχοντικά τραπέζια της Σμύρνης και να συστήνεται εκ νέου στους συνδαιτημόνες του Restaurant "Το Χρυσό Αγκίστρι". Μην χάσετε αυτό το δείπνο για κανένα λόγο!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της ανατολίτικης παράδοσης

Ιούνιος 5, 2019 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Πολιτιστικό Κέντρο Ουρανούπολης, Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής, το οποίο παραδίδεται από Μικρασιάτισσες νοικοκυρές της Ουρανούπολης και εντυπωσιάζει τους συμμετέχοντες. Βότανα από το Αθωνικό Όρος, αγνό ελαιόλαδο και ζύμες φτιαχτικές συνταιριάζονται και δημιουργούν αρχοντικά πιάτα του "τότε" και νόστιμα μαντί, που μοιάζουν να περιέχουν μέσα τους την ίδια την αθωνική φύση! Μία δραστηριότητα για λίγους και πραγματικά εκλεκτούς!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της αρνιώτικης μουντοβίνας και των σμυρνιώτικων συνταγών

Ιούνιος 6, 2019 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Πλατεία Πύργου Προσφορίου, Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Εξαίρετο cooking workshop, το οποίο έχει θέμα "σουτζουκάκια συρνιώτικα" και παραδίδεται στο πιο κεντρικό σημείο του οικισμού! Τα εδέσματα ψήνονται επί τόπου και συνοδεύονται από την ξακουστή μουντοβίνα των αρνιωτών μελλισουργών! Η βραδιά κλείνει με τραγούδια και χορούς μικρασιάτικους, για να θυμίσει ότι η Ουρανούπολη μένει πιστή σε ό,τι κληρονόμησε από τις αλησμόνητες, ελληνικές πατρίδες!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Προικόνησσος

Ιούνιος 7, 2019 @ 8:00 μμ
Fish Restaurant «Ανεμότρατα», Αμμουλιανή
Αμμουλιανή, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

O chef και καθηγητής γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωάννης Αγγελούδας και ο Βαγγέλης Τούσιος του fish restaurant "Ανεμότρατα" εμπνέονται από τη θαλλασινή μυρωδιά του αθωνικού κόλπου και την ιστορική καταβολή της Αμμουλιανής και δημιουργούν ένα αμιγώς μικρασιάτικο μενού, όπου θα τα μεζεδάκια κυριαρχούν και οι μυρωδιές ταξιδεύουν τον επισκέπτη στα θαλασσινά τραπέζια της Προικόνησσος. Εσείς - αλήθεια - θα λείψετε?

Μάθετε περισσότερα »

Η παγκόσμια ημέρα των ωκεανών

Ιούνιος 8, 2019 @ 8:00 μμ
Avaton Luxury Villas Resort – Relais & Chateaux, Ακτή Κομίτσα
Νέα Ρόδα, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Ο chef Παναγιώτης Παπαδόπουλος του Avaton Luxury Villas Resort - Relais & Chateaux παρουσιάζει το πλέον ιδιαίτερο και αντιπροσωπευτικό θαλασσινό μενού για να τιμήσει την "παγκόσμια ημέρα των ωκεανών", όπως αυτή ορίζεται να τιμηθεί από όλα τα restaurant της αλυσίδας Relais & Chateaux ανά τον κόσμο. Υψηλή γαστρονομία, μαγικοί συνδυασμοί θαλασσινών και άγριων βοτάνων, απόλυτα θαλάσσιο περιβάλλον, εξαιρετική αισθητική και χαρακτηριστικά ελληνική φιλοξενία θα αποζημιώσουν στο έπακρο την επιλογή σας.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Γαλημής

Ιούνιος 9, 2019 @ 8:00 μμ
Restaurant «The Roost», Αμμουλιανή
Αμμουλιανή, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Στην υπέροχη αμμουλιανιώτικη αυλή του Restaurant "The Roost" o chef και καθηγητής γαστρονομίας του ΙΕΚ DELTA, Κωνσταντίνος Τρώντσιος φιλεύει το κοινό με ό,τι και οι γαλημιώτες πρόσφυγες συνήθιζαν να προσφέρουν στα μεγαλειώδη τραπέζια τους. Ένα μενού φερμένο εξ' ολοκλήρου από τις μικρασιάτικες πατρίδες - γεύσεις μπαχαρικών και ψαριού, μυρωδικών και ζυμαριού, ζάχαρης και σιροπιού... Σας περιμένουμε να το δοκιμάσετε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μεσογειακής σλοβένικης κουζίνας

Ιούνιος 10, 2019 @ 8:00 μμ
Eagles Palace Resort & Spa, Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Η τελευταία εβδομαδιαία θεματική ενότητα του KOUZINA 2019 είναι αφιερωμένη στη σλοβένικη κουζίνα. Τρυφερά κρεατικά, εξαιρετικές ζύμες, φρούτα του δάσους, υπέροχοι οίνοι, τυροκομικά, άριστης ποιότητας προσούτο και πολλά αλλαντικά την καθιστούν ως μία από τις "νόστιμες" και πικάντικες μεσογειακές κουζίνες. Σήμερα, η εξαιρετική Σλοβένα chef Zorica Milanovic και η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου σας προσκαλούν στο υπερπολυτελές Eagles Palace, προκειμένου να σας "τρατάρουν" τη σλοβένικη εκδοχή της μεσογειακής διατροφής και να σας μυήσουν στα απλά μυστικά της ξακουστής σλοβένικης κουζίνας!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των ντόπιων κρεατικών

Ιούνιος 11, 2019 @ 8:00 μμ
Παραδοσιακό Restaurant «Ίσβορος», Στρατονίκη
Στρατονίκη, Χαλκιδική 63082 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Η αεικίνητη Αργυρή Χατζή του restaurant Ίσβορος, η Σλοβένα chef Zorica Milanovic και η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου επισκέφθηκαν το Αριστοτελικό Όρος, συνέλλεξαν χόρτα και φρέσκα φρούτα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην κουζίνα του restaurant για να τα συνδυάσουν γαστρονομικά με ντόπιο βιολογικό κρέας από τη φάρμα του μπαμπά Χατζή. Το αποτέλεσμα; Θα το νιώσουμε όλοι στον ουρανίσκο μας, όσοι βρεθούμε σήμερα στους πράσινους κήπους του παραδοσιακού εστιατορίου στη Στρατονίκη, για να αντιληφθούμε πώς προσφέρεται ένα αυθεντικά σλοβένικο μενού όταν έχει μαγειρευθεί σε "σβουριώτικα" υλικά! Πραγματικά, δεν πρέπει να χάσετε τη βραδιά για κανένα λόγο!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μεσογειακής κουζίνας

Ιούνιος 12, 2019 @ 8:00 μμ
Restaurant «Skites», Σύνορα Αγίου Όρους
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Σήμερα η σλοβένικη κουζίνα συναντά την αυθεντικά ελληνική, εκεί στα σύνορα του Αγίου Όρους, όπου η φρέσκια ψαροπαραγωγή εντυπωσίασε τη σλοβένα chef Zorica Milanovic και τη "δική" μας Ντίνα Νικολάου. Οι δυο τους - μαζί με τo Γιώργο - chef του καταπληκτικού Restaurant Skites διάλεξαν "από τις βάρκες" τα πιο φρέσκα θαλασσινά, προετοιμάζοντας θαλασσινό μεσογειακό δείπνο που συνδυάζει τα σλοβένικα με τα ελληνικά στοιχεία, συνθέτοντας εξαιρετικό μεσογειακό μενού!

Μάθετε περισσότερα »

Το μεσογειακό γαστρονομικό γλέντι

Ιούνιος 13, 2019 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Restaurant «Λεμονιάδης», Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μια δροσερή καλοκαιρινή βραδιά ο Μιχάλης Λεμονιάδης και η ομάδα του υποδέχονται το chef του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλή Ασπρίδη αλλά και την επικεφαλής chef της διοργάνωσης Ντίνα Νικολάου για να συνδημιουργήσουν ένα θαλασσινό μεσογειακό μενού, εμπνευσμένο από την κουζίνα της Αθωνικής Πολιτείας και τη θάλασσα που την περιβάλλει. Τα ψαρικά μαγειρεύονται με πατάτες και φρέσκα λαχανικά, σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται από αθωνικούς οίνους, για να μεταφέρουν το γευστικό αισθητήριο στις αθωνικές τράπεζες, όπου η μεσογειακή ψαροφαγία κυριαρχεί και συνεπαίρνει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της λήξης

Ιούνιος 14, 2019 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Αμφιθέατρο Ξενοδοχείου «Akrathos», Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου Akrathos το KOUZINA 2019 δίνει τη σκυτάλη σε εκείνο του 2020 μέσα από ένα μεσογειακό πολιτιστικό αντάμωμα που θα συζητηθεί!

Μάθετε περισσότερα »
Οκτώβριος 2019

To KOUZINA 2020 στο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας της Κύπρου!

Οκτώβριος 1, 2019 @ 2:00 μμ - 11:00 μμ
Λάγια, Λάρνακα Κύπρος + Χάρτης Google

Το ολοκληρωμένο του πρόγραμμα παρουσιάζει στον κόσμο το KOUZINA 2020, αρχίζοντας από τη Μεγαλόνησο, όπου θα συμμετάσχει στο πολύβουο "Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας" που φέτος πραγματοποιείται την 1η Οκτωβρίου στον οικισμό Λάγια της Λάρνακας από τον υπερ-δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας. Μία ημέρα πριν, Κύπριοι εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και Τύπου θα δουν και θα ακούσουν το πρόγραμμα του 2020, το concept του οποίου βρίσκει την "Ανατολική Χαλκιδική να παρουσιάζει τα πιάτα της", με την έννοια ότι εκτός από τους guest chef,…

Μάθετε περισσότερα »
Ιούνιος 2020

Η γιορτή του καλοκαιρινού τριημέρου

Ιούνιος 5, 2020 @ 8:00 μμ
Ανατολική Χαλκιδική, Χαλκιδική Ελλάδα + Χάρτης Google

Αυτό το καλοκαιρινό τριήμερο - του Αγίου Πνεύματος - γιορτάστε το γαστρονομικά στην Ανατολική Χαλκιδική! Επισκεφθείτε όλα τα γνωστά γαστρονομικά σημεία της και απολαύστε ποντιακά και μικρασιάτικα θαλασσινά πιάτα. Ζητήστε τσίπουρο με παστό ορκύνι Ιερισσού, πιτάκια κάθε είδους, νόστιμους ντολμάδες με αμπελόφυλλο, σαρδέλλες παντρεμένες, θαλασσινά και μεζέδες και νιώστε σα να βρίσκεστε στις πατρίδες μας του Πόντου και της Μικρασίας! Σας περιμένουμε και σας ευχόμαστε να το απολαύσετε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή του καλοκαιρινού τριημέρου

Ιούνιος 6, 2020 @ 8:00 μμ
Ανατολική Χαλκιδική, Χαλκιδική Ελλάδα + Χάρτης Google

Αυτό το καλοκαιρινό τριήμερο - του Αγίου Πνεύματος - γιορτάστε το γαστρονομικά στην Ανατολική Χαλκιδική! Επισκεφθείτε όλα τα γνωστά γαστρονομικά σημεία της και απολαύστε ποντιακά και μικρασιάτικα θαλασσινά πιάτα. Ζητήστε τσίπουρο με παστό ορκύνι Ιερισσού, πιτάκια κάθε είδους, νόστιμους ντολμάδες με αμπελόφυλλο, σαρδέλλες παντρεμένες, θαλασσινά και μεζέδες και νιώστε σα να βρίσκεστε στις πατρίδες μας του Πόντου και της Μικρασίας! Σας περιμένουμε και σας ευχόμαστε να το απολαύσετε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή του καλοκαιρινού τριημέρου

Ιούνιος 7, 2020 @ 8:00 μμ
Ανατολική Χαλκιδική, Χαλκιδική, Χαλκιδική Ελλάδα + Χάρτης Google

Αυτό το καλοκαιρινό τριήμερο - του Αγίου Πνεύματος - γιορτάστε το γαστρονομικά στην Ανατολική Χαλκιδική! Επισκεφθείτε όλα τα γνωστά γαστρονομικά σημεία της και απολαύστε ποντιακά και μικρασιάτικα θαλασσινά πιάτα. Ζητήστε τσίπουρο με παστό ορκύνι Ιερισσού, πιτάκια κάθε είδους, νόστιμους ντολμάδες με αμπελόφυλλο, σαρδέλλες παντρεμένες, θαλασσινά και μεζέδες και νιώστε σα να βρίσκεστε στις πατρίδες μας του Πόντου και της Μικρασίας! Σας περιμένουμε και σας ευχόμαστε να το απολαύσετε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μεσογειακής κουζίνας

Ιούνιος 8, 2020 @ 8:00 μμ
Restaurant «Skites», Ουρανούπολη
Χαλκιδική, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Η τελευταία εβδομαδιαία θεματική ενότητα του KOUZINA είναι αφιερωμένη στη μεσογειακή κουζίνα. Λαχταριστά ψαρικά και θαλασσινά, φρέσκα λαχανικά, φρούτα του δάσους, βιολογικοί οίνοι, γαλατένια τυροκομικά, βότανα των πράσινων βουνών, χρυσό ελαιόλαδο και τόσα άλλα παίρνουν τη θέση τους στα καλοκαιρινά πιάτα και ορίζουν την απλότητα στη γεύση! Σήμερα, η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου και ο Γιώργος Χατζηαβραμίδης σας προσκαλούν στο μεσογειακό restaurant Skites, προκειμένου να σας "τρατάρουν" τη Μεσόγειο ολόκληρη και να σας μυήσουν στα μυστικά της ξακουστής μεσογειακής κουζίνας!

Μάθετε περισσότερα »

Το μεσογειακό γλέντι και η γιορτή των λουβιδιών

Ιούνιος 10, 2020 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Κεντρική Πλατεία Νεοχωρίου, Νεοχώρι, Χαλκιδική 63074 Ελλάδα + Χάρτης Google

Τα λουβίδια είναι είδος φασολιού που καλλιεργείται στα δροσερά και εύφορα χώματα του Νεοχωρίου. Συλλέγεται, περνιέται σε κλωστή (μπουρλιάζεται) και στη συνέχεια αποξηραίνεται για χρησιμοποιηθεί ως τροφή το χειμώνα. Αποτελεί γαστρονομικό brand name για τον οικισμό και μαγειρεύεται είτε σκέτο (λαδερό), είτε με παστό χοιρινό. Οι ντόπιοι σήμερα τιμούν την πατροπαράδοτη αυτήν παραγωγή, χορεύοντας και τραγουδώντας τη μεσογειακή φύση για τα δώρα και τη ζωή που απλόχερα προσφέρει. Να μη λείψει κανείς από τη γιορτή, να μη λείψει κανείς από αυτήν την ιδιαίτερη ευχαριστία!

Μάθετε περισσότερα »

Το μεσογειακό καλοκαιρινό γλέντι

Ιούνιος 11, 2020 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Banana Beach, Βόρεια Παραλιακή Ζώνη Αμμουλιανής
Αμμουλιανή, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Κροάτες και Έλληνες χορευτές χορεύουν στις παραλίες της Αμμουλιανής για τη Μεσόγειο που τους περιβάλει και δίνουν μεσογειακό ραντεβού "στα πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο", ένα τουριστικό πακέτο του Δικτύου των Πόλεων του Μεγαλέξανδρου που ήδη "ανακατεύει" το μεσογειακό τουριστικό χάρτη!

Μάθετε περισσότερα »
Ιούλιος 2020

Η γιορτή του λάχανου και του φασολιού

Ιούλιος 3, 2020 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Κεντρική Πλατεία Παλαιοχωρίου, Παλαιοχώρι Χαλκιδικής
Παλαιοχώρι , Χαλκιδικής 63074 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Η πέτρινη πλατεία του Παλαιοχωρίου γεμίζει χρωματιστά καλλιγραφένια υφαντά χαλιά, αλλά και υπέροχες μυρωδιές, καθώς ντόπιες νοικοκυρές - μέλη του τοπικού Συλλόγου Γυναικών μαγειρεύουν παλαιοχωρινό λάχανο με παστό χοιρινό από τις φάρμες του Αριστοτελικού Όρους και ντόπια λαδερά μπαρμπουνοφάσουλα, τα οποία καλλιεργούνται στα εύφορα χώματα της περιοχής. Χοροί και τραγούδια μετατρέπουν τη μαγειρική επίδειξη σε γλέντι, από αυτό που οι χαλκιδικιώτες γνωρίζουν καλά να οργανώνουν και να πραγματοποιούν. Γίνετε κι εσείς μέρος του. Αυτές οι γιορτές άλλωστε τιμούν τη ρίζα όλων μας και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προέλευσής μας!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των θαλασσινών

Ιούλιος 4, 2020 @ 2:00 μμ - 4:00 μμ
Λιμάνι Ιερισσού, Mount Athos Resort
Ιερισσός, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

O ξακουστός ψαράς Κορτέσης, μάγειρας και δημιουργός παραδοσιακών ψαράδικων πιάτων, σας προσκαλεί σήμερα στo Λιμάνι της Ιερισσού για να σας τρατάρει "θαλασσινά"! Μαζί του γυναικείες ιερισσιώτικες παρέες μαγειρεύουν πιάτα νόστιμα σαν εκείνα της γιαγιάς τους, φτιαγμένα με αγάπη και θαλασσινά - ψαρεμένα στα ανοιχτά του Ακάνθιου Κόλπου! Είστε κι εσείς προσκεκλημένοι!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της ποντιακής πίτας

Ιούλιος 6, 2020 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Λιμανάκι Στρατωνίου, Στρατώνι, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Εκπληκτικό μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής με έμπνευση από τον Πόντο, το οποίο παραδίδεται από Πόντιες νοικοκυρές και συνοδεύεται από μουσικά ποντιακά ακούσματα και χορούς. Μια ιστορική αναδρομή στη γεύση, ένα νοερό ταξίδι στις κουζίνες "εκείνες" και μια περιπλάνηση στην πατρίδα των γαστρονομικών ανακαλύψεων. Μην το χάσετε για κανένα λόγο!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της ναουσέικης γαστρονομίας

Ιούλιος 7, 2020 @ 8:00 μμ
Eagles Palace Hotel, Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Με έμπνευση από τη γαστρονομική κληρονομιά της Νάουσας και των οικισμών που κληροδοτούν τις ποντιακές συνήθειες και τη γαστρονομική καταβολή, ο chef του Restaurant ΧΑΡΑΜΑ, Στέφανος Λαφάρας, αφήνει για λίγο το ορεινό Αρκοχώρι Ημαθίας και "πιάνει δουλειά" στις κουζίνες του "θαλασσινού" Eagles Palace Hotel!
Εκεί, στις γαλάζιες βεράντες του πολυτελούς resort, μεταφέρει την αυθεντική ναουσέικη γαστρονομία τη Χαλκιδική, προωθώντας μακεδονίτικες γεύσεις, βασισμένες σε σπιτικές συνταγές του χθες που συνθέτουν το σήμερα και το αύριο της γαστρονομικής και κατ' επέκταση της τουριστικής παράδοσης της Μακεδονίας.
Σας περιμένουμε όλους!
Κλείστε θέση και απολαύστε μαζί μας!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Καππαδοκίας

Ιούλιος 8, 2020 @ 2:00 μμ - 4:00 μμ
Γλώσσα Νέων Ρόδων, Περιοχή Γλώσσα
Νέα Ρόδα, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Χοροί της φωτιάς, τραγούδια της πατρίδας που αφέθηκε σε "άλλα χέρια", φωνές του πόνου αλλά και της χαράς, γεύσεις αυθεντικές από "εκεί", φως στην καταβολή και την ιστορία. Είναι ένα τραπέζι του χθες, που πραγματοποιείται στη φυσική θέση "γλώσσα" των Νέων Ρόδων, εκεί ακριβώς από όπου ο Πέρσης Βασιλιάς Ξέρξης πέρασε στην αντίπερα όχθη.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των ανατoλίτικων πικάντικων γεύσεων

Ιούλιος 9, 2020 @ 8:00 μμ
Παραλία «Καραγάτσια», Αμμουλιανή, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Εξαίρετο street food workshop, το οποίο έχει θέμα "μεζέδες σμυρναϊκοί" και παραδίδεται στην πιο όμορφη παραλία της Αμμουλιανής από το chef του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Γιάννη Αγγελούδα! Τα εδέσματα ψήνονται επί τόπου και συνοδεύονται από την ξακουστή μουντοβίνα των αρνιωτών μελισσουργών! Το γλέντι ξεκινά!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτής της κροατικής κουζίνας

Ιούλιος 31, 2020 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Eagles Palace Hotel, Σκάλα Τρυπητή
Νέα Ρόδα, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

To Gault Millau και chef από την Κροατία επισκέπτονται τα restaurants του πολυτελούς Eagles Palace Hotel και δημιουργούν μενού εμπνευσμένο από την κροατική μεσογειακή κουζίνα. Είναι ο τρόπος σύζευξης των χωρών της Μεσογείου, είναι ο τρόπος με την οποίο η μεσογειακή γαστρονομία μετατρέπεται σε γέφυρα φιλίας και ενίσχυσης ανταλλαγών. Είναι η ίδια η θάλασσα που ορίζει τη μεσογειακή συμπεριφορά στη ζωή, στις συνήθειες και στα χαρακτηριστικά. Ας τα χαρούμε όλα μαζί! Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε!

Μάθετε περισσότερα »
Αύγουστος 2020

Η γιορτή του μεσογειακού ελαιολάδου

Αύγουστος 1, 2020 @ 8:00 μμ
Athos Bar Restaurant, Περιοχή Ξενία Ουρανούπολης
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Το Athos Bar Restaurant, φημισμένο για τα πεντανόστιμα μεσογειακά πιάτα που προσφέρει στους γαστρονομικούς ταξιδευτές, ανοίγει την αγκαλιά του και σας προτείνει την κάρτα του! Γεύσεις θαλασσινές και λαδένιες, σαλάτες πολύχρωμες και αληθινά μυρωδάτες…, όλα καμωμένα με έμπνευση και ...αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Η επικεφαλής chef του KOUZINA και η οικοδέσποινα Μιράντα Γκιούρα σας προσκαλούν στο αποψινό τραπέζι και σας περιμένουν για να σας φιλέψουν μεσογειακά! Εσείς θα αρνηθείτε μια τέτοια τιμητική πρόσκληση;

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Μεσογείου στην αριστοτελική θάλασσα

Αύγουστος 2, 2020 @ 2:00 μμ - 11:00 μμ
Restaurant «Akroyiali», Παραλία Ολυμπιάδας
Ολυμπιάδα, Χαλκιδική 57014 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μετά από μία ακόμη επίσκεψη στις περίφημες μυδοκαλλιέργειες της Ολυμπιάδας, η Gault Millau και chef από την Κροατία καταλήγουν στο restaurant Ακρογιάλι, φημισμένο για τα πολύχρωμα μεσογειακά του πιάτα. Έχουν συνθέσει ένα καταπληκτικό μενού, όπου το θαλασσινό κυριαρχεί, η αρχαιοελληνική κουζίνα της αριστοτελικής γενέτειρας μπλέκεται με τις κροατικές γαστρονομικές συνήθειες της Μεσογείου, δομώντας την πιο εμπνευσμένη δημιουργία του καλοκαιριού που έρχεται. Μην χάσετε αυτό το τραπέζι για κανέναν λόγο! Κλείστε άμεσα θέση και... καλή σας απόλαυση!

Μάθετε περισσότερα »
Μάιος 2021

Η γιορτή της αριστοτελικής θάλασσας

Μάιος 15 @ 8:00 μμ
Restaurant OLYMPIC, Παραλία Ολυμπιάδας
Ολυμπιάδ, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Oι chef και καθηγητές γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Λεωνίδας Καρύτσιος και Γιάννης Αγγελούδας επισκέπτονται την Ολυμπιάδα, μυρίζουν τη φύση της, γεύονται τα μύδια της και καταλήγουν στο Fish Restaurant Olympic για να συνεργασθούν με τη Μαρία Αντωνίου και τη δημιουργική ομάδα της. Όλοι μαζί παρουσιάζουν στους γαστρονομικούς ταξιδευτές ένα μοναδικό μενού του Αποστόλη Ρήγα, εμπνευσμένο από τα όστρακα και την αρχαιοελληνική θαλασσινή κουζίνα. Σπεύσατε να κλείσετε θέση! Σπεύσατε να απολαύσετε το αυθεντικό!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή του Ακάνθιου Κόλπου

Μάιος 16 @ 8:00 μμ
Λιμανάκι Στρατωνίου, Στρατώνι Χαλκιδικής Χαλκιδική 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Είναι η θαλάσσια αύρα του Αιγαίου αυτή που κυριαρχεί στο Λιμανάκι του Στρατωνίου.
Ο Ακάνθιος Κόλπος (στα "πόδια" της προβλήτας), μαγικά "αγκαλιασμένος" από το Αριστοτελικό Όρος και τον Άθωνα αποτελεί ό,τι πιο φυσικά και ιστορικά "ευλογημένο".
Αποτελεί τον ορισμό του κυρίαρχου.
Με τον ίδιο τρόπο οι ντόπιοι ψαράδες κυριαρχούν στον υπαίθριο χώρο, εμπνεόμενοι από το περιβάλλον, από την απλότητα των προϊόντων της θάλασσας, από την πρώτη ύλη του θαλάσσιου στοιχείου και προπαντός από την παρέα των μουσικών.
Ένα θαλλασινό τραπέζι στην καρδιά της Μεσογείου υποδέχεται Γάλλους & Ισπανούς εκπροσώπους Τύπου και τουριστικών γραφείων.
Η γιορτή του Ακάνθιου Κόλπου αρχίζει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των ορκυνιών

Μάιος 17 @ 8:00 μμ
Ιερισσός Χαλκιδικής 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Ένα θαλασσινό τραπέζι με τοπική ταυτότητα στήνεται στο restaurant του πεντάστερου νεόδμητου Mount Athos Resort, το οποίο χτισμένο μπροστά στο ψαρολίμανο της Ιερισσού, αγναντεύει το Αριστοτελικό Όρος και τον αγιορείτικο βραχίονα που κλείνει "σε σφιχτή, αγαπημένη αγκαλιά" τον Ακάνθιο Κόλπο.

Την ώρα που εσείς βλέπετε τα ψαροκάικα να φεύγουν για την "καλή ψαριά" και την σοδειά του ορκυνιού, η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου και ο executive chef του resort Τάσος Παρασκευαίδης ετοιμάζουν ένα ψαρένιο μενού, χρησιμοποιώντας φρέσκια πρώτη ύλη Ιερισσού, άγριες αγγινάρες, κίτρινες κολοκύθες και φυσικά ορκύνι - το γαστρονομικό brand της Ιερισσού.

Κλείστε από σήμερα θέση στο όνειρο! Χαρίστε στον εαυτό σας την πολυτέλεια ενός δείπνου σαν και αυτό που θα χαρούν μαζί μας Γάλλοι εκπρόσωποι Τύπου. Σας περιμένουμε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μυδιών

Μάιος 18 @ 8:00 μμ - 9:00 μμ
Μυδοκαλλιέργειες Αναστασίου, Μαρμάρι
Χαλκιδικής, 57014 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου παραδίδει μαθήματα μαγειρικής, βασισμένα στην πλούσια μυδοπαραγωγή της Ολυμπιάδας. Χρώματα και μυρωδιές από βότανα του Αριστοτελικού Όρους μπλέκονται με το ιώδιο της θάλασσας, ενώ πικάντικα μπαχαρικά, αρνιώτικη μουντοβίνα και αγνό ελαιόλαδο απογειώνουν τη γεύση των διάσημων πλέον μυδιών, που αποτελούν γαστρονομικό brand name του ιστορικού οικισμού. Εσείς θα χάσετε την ευκαιρία;

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της αθωνικής θάλασσας

Μάιος 19 @ 8:00 μμ
ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ, Ουρανούπολη, Χαλκιδικής 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Ένα καταπληκτικό fish restaurant, "ακουμπισμένο" στις ακτές της αθωνικής θάλασσας στην Ουρανούπολη, παρουσιάζει την KOUZINA του στους επισκέπτες της "θαλασσινής εβδομάδας" της διοργάνωσης. Θαλασσινά φρεσκοψαρεμένα στις ακτές του Άθωνα, ψαρικά που μυρίζουν Αιγαίο, ντόπια βότανα και ζαρζαβάτια συναντιώνται στα πιάτα του Ηλία και προσφέρονται ως δώρο αγάπης "της αθωνικής θάλασσας" προς τους λάτρεις της!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της κορυφής του Άθωνα

Μάιος 20 @ 8:00 πμ - 5:00 μμ
Λόφοι της Αρχαίας Ακάνθου, Ιερισσός
Ιερισσός, Χαλκιδικής 63074 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Είναι το burger master class θαλασσινών που πραγματοποιείται στους λόφους της Αρχαίας Ακάνθου - κυριολεκτικά απέναντι από την Ιερή Κορυφή.

Ο χαλκιδικιώτης chef Γιώργος Παλησίδης δημιουργεί burger μυδιών Ολυμπιάδας (murger), bites από φρέσκο κολοκύθι και μελιτζάνα, σαλάτες με παξιμάδια και ιερισσιώτικο τυρί, όπου η ψαριά της αθωνικής θάλασσας θα κυριαρχήσει. Βότανα των αθωνικών πλαγιών, αμπελόφυλλα από τα γειτονικά βιολογικά αμπέλια, χόρτα των βράχων και της ακτής, τοπικό ελαιόλαδο και πολλά άλλα "καλούδια" της προαθωνικής γης συνθέτουν το μενού του ευρηματικού chef, ο οποίος σας περιμένει για να σας φιλέψει στο υπέροχο τραπέζι της αμπελοσκέπαστης αυλής.

Κλείστε θέση από σήμερα! Το φυσικό περιβάλλον, η γη και η θάλασσα της Μεσογείου, η αύρα του Άθωνα και το καλό φαγητό θα μετατρέψουν τη βραδιά σε ανάμνηση ευτυχίας και απόλαυσης!

Σας περιμένουμε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης

Μάιος 21 @ 8:00 μμ
Πλατεία Πύργου Προσφορίου, Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

To KOUZINA προτείνει στους επισκέπτες της προαθωνικής χερσονήσου να συμμετάσχουν στη θρησκευτικο-πολιτιστική γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ουρανούπολης, η οποία τιμά τους Πολιούχους του οικισμού: τον Άγιο Κωνσταντίνο και την Αγία Ελένη. Πρόκειται για υψηλής αισθητικής πολιτιστική διοργάνωση, όπου η παράδοση κυριαρχεί και ο χορός καλά κρατεί! Χαρείτε την!

...και επειδή για μία ακόμη χρονιά οι συνθήκες που διαμορφώνειη πανδημία δε μας επιτρέπουν να χορέψουμε, εμείς θα περπατήσουμε! Ουρανούπολη - Μονή Ζυγού, ένας προσκυνηματικός και πολιτιστικός περίπατος μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων ανάμεσα στην αθωνική θάλασσα και στις ανοιξιάτικες μυρωδιές του αθωνικού δάσους! Ακολουθείστε μας!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της αριστοτέλειας ώσμωσης

Μάιος 22 @ 8:00 μμ
Restaurant Akroyiali, Ολυμπιάδα, Χαλκιδικής 57014 Ελλάδα + Χάρτης Google

Κάπου εκεί στην αμμώδη παραλία της Ολυμπιάδας, όπου το Αριστοτελικό και το Παγγαίο Όρος οριοθετούν το Στρυμωνικό Κόλπο, ο executive chef του SEMRIKO Βασίλης Μπερμπεράκης αφήνει για λίγο τη βουερή παραλία της Θεσσαλονίκης και "πιάνει δουλειά" στο ιστορικό restaurant Akroyiali, που με την κληρονομιά του ενός αιώνα που "κουβαλά" στις κουζίνες του μας υπόσχεται μία αξέχαστη ανοιξιάτικη βραδιά.

Το μενού του Βασίλη αποτυπώνεται σε μια κάρτα όπου θαλασσινά, όστρακα και άγρια βότανα του βουνού και της θάλασσας συναντούν το μυρωδάτο σουσουρένιο μέλι και τους καρπούς του δάσους, για να συνθέσουν τέσσερα (4) υπέροχα, χρωματιστά πιάτα.

Ένα θαλασσινό φόντο, σε μια αμμώδη παραλία, ένας ιστορικός χώρος, δύο πράσινα βουνά, ένας υδάτινος όγκος και ένα φιλόξενο τραπέζι: κι όμως, οι λέξεις είναι λίγες και φτωχές. Η φύση και η ιστορία είναι αυτές που πρωταγωνιστούν στην έμπνευση και στην απόδοση. Ζήστε το!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μοναστηριακών προιόντων

Μάιος 24 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Εμπορικό Κέντρο Ουρανούπολης, Οθρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αγιορείτικα ευλογημένα προϊόντα του Αγίου Όρους και σε βυζαντινά, θρησκευτικά μνημεία, που θα αφήσει την πιο όμορφη γαστρο-πολιτιστική καλοκαιρινή ανάμνηση. Μια εξαιρετική περιήγηση ανάμεσα σε αγιορείτικα μνημεία πολιτισμού και σε γαστρονομικές συνήθειες των αγιορειτών! Κλείστε θέση τώρα! Η επιλογή θα σας δικαιώσει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μοναστηριακών προιόντων

Μάιος 25 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Εμπορικό Κέντρο Ουρανούπολης, Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αγιορείτικα ευλογημένα προϊόντα του Αγίου Όρους και σε βυζαντινά, θρησκευτικά μνημεία, που θα αφήσει την πιο όμορφη γαστρο-πολιτιστική καλοκαιρινή ανάμνηση. Μια εξαιρετική περιήγηση ανάμεσα σε αγιορείτικα μνημεία πολιτισμού και σε γαστρονομικές συνήθειες των αγιορειτών! Κλείστε θέση τώρα! Η επιλογή θα σας δικαιώσει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 26 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Ιερό Προσκύνημα Μεγάλης Παναγίας, Μεγάλη Παναγία, Χαλκιδική 63076 Ελλάδα + Χάρτης Google

Παραδοσιακό θρησκευτικό κουρμπάνι, βασισμένο σε συνταγές παρμένες από την τοπική θρησκευτική παράδοση. Πραγματοποιείται στον αύλιο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος Μεγάλης Παναγίας, αναδεικνύει την τοπική μοναστηριακή παραγωγή και συνοδεύεται πάντα από συμμετοχή στον Εσπερινό.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 27 @ 8:00 μμ
Restaurant «Lemoniadis», Παραλία Ουρανούπολης
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Απλωμένο μπροστά στη θάλασσα του Αθωνικού Κόλπου και με θέα την κορυφή του Άθωνα, το Fish Restaurant Lemoniadis προσκαλεί το κοινό να δοκιμάσει τη δική του "μοναστηριακή KOUZINA", όπως αυτήν αποτυπώνεται στην κάρτα του. Ψάρι Λεμονάτο Αγιορείτικο, Χταπόδι Κρασάτο, Φασόλια στο Κρεμμυδόζουμο και τόσα άλλα συνοδεύουν το δυνατό τσίπουρο - παραγωγή των αγιορειτών μοναχών! Καθίστε απόψε σε αυτό το τραπέζι και νιώστε ότι βρίσκεστε σε μια αληθινή αθωνική Τράπεζα. Καλή σας Όρεξη!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 28 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Μετόχι Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου, Εθνική Οδός από Στρατώνι σε Ιερισσό
Ιερισσός, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Στους πρόποδες του πράσινου Κάκαβου, μια αντιπροσωπευτικά ανοιξιάτικη βραδιά, οι Μοναχοί στο Μετόχι ψέλνουν τον Εσπερινό και στη συνέχεια προσφέρουν μοναστηριακά εδέσματα στη μεγάλη Τράπεζα του κήπου. Η θέα της λίμνης, η εκκλησιά, ο αυλόγυρος, η εναλλαγή, ο χώρος, η ηρεμία, η κατάνυξη..., όλα μαζί συνθέτουν την εικόνα του Παραδείσου και σε κάνουν να θέλεις να μείνεις εκεί.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 29 @ 8:00 μμ
Νέα Ρόδα, Ξωκκλήσι Αγίων Θεοδώρων, Λόφος Νέων Ρόδων
Νέα Ρόδα, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Φυσικό αγνάντι στο Αριστοτελικό Όρος και τον Άθωνα το ξωκκλήσι των Νέων Ρόδων υποδέχεται το δημοσιογραφικό κόσμο που καταγράφει τις KOUZINA δραστηριότητες της μοναστηριακής εβδομάδας. Μετά τον Εσπερινό ένα μεγάλο μαγειρικό γεγονός λαμβάνει χώρα στον εξαιρετικό αυλόγυρο. Ψάρι με άγριες Αγκινάρες Ιερισσού ανακατεύονται στον αγιορείτικο νταβά και συνθέτουν το πιο αντιπροσωπευτικό πιάτο της αγιορείτικης κουζίνας.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των πατρίδων του χθες

Μάιος 30 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Αθωνικός Κόλπος, Ουρανούπολη, Χαλκιδικής 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Ένα καραβάνι ανθρώπων από την Κύπρο μετατρέπει την κληρονομιά της πατρίδας που σκλαβώθηκε σε τρόπο θύμησης. Η ζωή τους συνεχίσθηκε σε άλλα χώματα από τα πατρογονικά, αλλά οι συνήθειες, ο τρόπος συμπεριφοράς και πόρευσης αντανακλούν στα βιώματα εκείνης - της (για πάντα) πληγωμένης γης.

Η διχοτομημένη Νήσος παρουσιάζει τη γαστρονομία των κατεχόμενων και η Χαρούλα Δημητρίου από την Αμμόχωστο ανοίγει δαντελένιο φύλλο για να φτιάξει την ξακουστή τσιπόπιτα, μια παραδοσιακή, στριφτή πίτα με προέλευση από τα κατεχόμενα και γέμιση τσίπας από κατσικίσιο γάλα, ζάχαρη και κανέλα.

Από την άλλη μεριά ο Σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου ζυμώνει, πλάθει και τυλίγει «κλίκια», τα τηγανίζει επί τόπου και τα προσφέρει στους επιβάτες.

Πού γίνονται όλα αυτά? Στο Eirinikos Glassbottom, το οποίο σαλπάρει από λιμάνι της Ουρανούπολης και περιφέρεται γύρω από την Αμμουλιανή των Μικρασιατών.
Μια παρόμοια ιστορία ενώνει τις δύο Νήσους με τους ανθρώπους πάντα να αναρωτιούνται γιατί...

Μην χάσετε αυτό το δρώμενο! Κλείστε θέση στο Eirinikos και σαλπάρετε μαζί στο χθες!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των κολοκυθολούλουδων

Μάιος 31 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Κεντρική Πλατεία Βαρβάρας, Βαρβάρα, Χαλκιδικής 63074 Ελλάδα + Χάρτης Google

Οι Ίωνες συνήθιζαν να γεμίζουν με ρύζι τα κληματόφυλλα, τα λαχανόφυλλα και τις πρασινάδες, δημιουργώντας γευστικότατα ντολμαδάκια, που συνόδευαν τα καθημερινά αλλά και τα γιορτινά μικρασιάτικα τραπέζια. Ξεχωριστή θέση σε αυτό κατείχαν οι γεμιστοί με ρύζι και ανοιξιάτικα μυρωδικά κολοκυθοανθοί, τους οποίους οι νοικοκυραίοι μάζευαν από νωρίς τα μαγιάτικα πρωινά και "γέμιζαν" σχεδόν επί τόπου, δημιουργώντας ευφάνταστα, πολύχρωμα και προπαντός πεντανόστιμα πιάτα.

Φρέσκο κρεμμυδάκι και Άνηθος από τους μπαξέδες της Βαρβάρας έχουν τσιγαρισθεί με το στρυμωνικό ρύζι και γέμισαν τους βαρβαριώτικους κολοκυθοανθούς, που θα προσφερθούν αυτό το δροσερό απόγευμα στους συμμετέχοντες του γαστρονομικού workshop που στήνεται στην Κεντρική Πλατεία της Βαρβάρας, για να θυμίσει ότι η σύγχρονη μαγειρική έχει ρίζες και στυλώματα στην κληρονομιά.

Η Βαρβάρα φημίζεται για την παραγωγή κολοκυθολούλουδων, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μεζέ κάθε γιορτής. Όπως τότε. Στην Ιωνία. Στα πλουσιοπάροχα και φιλόξενα τραπέζια των Ελλήνων της Μικρασίας, που δίδαξαν τη μαγειρική τέχνη στους λαούς της Μεσογείου.

Τους ευχαριστούμε, Τους τιμούμε και τους Γιορτάζουμε!
Κάθε Χρόνο!
Και σας καλούμε να έρθετε κι εσείς!
Θα το απολαύσετε και θα το χαρείτε!

Μάθετε περισσότερα »
Ιούνιος 2021

Η γιορτή των μαντί της Μικρασίας

Ιούνιος 1 @ 8:00 μμ
Πολιτιστικό Κέντρο Ουρανούπολης, Ουρανούπολη, Χαλκιδικής 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Απόδοση τιμής στην Κατίνα Κρητικού των Kritikos Gallery & Restaurants, η οποία δημιούργησε γαστρονομική σχολή και ταυτότητα στην Ουρανούπολη, γιατί "όταν καταθέτεις στον τόπο κομμάτι της ψυχής σου", τότε ο τόπος σου οφείλει την αναγνώριση.

Θα τη δούμε να προετοιμάζει μαντί, "το ραβιόλι της Ανατολής", γεμίζοντας με κιμά και μπαχάρια τη μεταξένια ζύμη, που ανοίγει με περισσή δεξιοτεχνία..., κάνοντας μια απίστευτα δύσκολη μαγειρική τεχνοτροπία να μοιάζει με τεχνική "ευκολία"!

Θα συνεχίσουμε το δείπνο μας μαζί της, δοκιμάζοντας πιάτα μικρασιάτικης έμπνευσης που αποδεικνύουν ότι η ζωή επιβάλλεται να αντλεί από το χθες αλλά και από τους μύθους της κληρονομιάς, για να μπορεί με αξιώσεις να δομεί το μέλλον και την υγιή ανάπτυξη κάθε δραστηριότητας. Η Ουρανούπολη τόλμησε να επενδύσει τη δική της τουριστική ενέργεια πάνω σε αυτήν την άποψη, δημιουργώντας μια αναγνωρίσιμη γαστρονομική φήμη, που η Κατίνα όρισε και οριοθέτησε - θαρρείς για λογαριασμό του τόπου ολόκληρου.

Ας είναι λοιπόν αυτό, το πρώτο καλοκαιρινό βράδυ του 2021 δικό της αλλά και δικό σας.
Μοιραστείτε μαζί της αλλά και μαζί μας τη χαρά της αναγνώρισης μιας σπουδαίας προσφοράς.
Ελάτε στην Ουρανούπολη και γευθείτε την αξεπέραστη KOUZINA της!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της αστικής Μικρασιάτικης γαστρονομίας

Ιούνιος 2 @ 8:00 μμ
Fish Restaurant «KOKKINOS», Ουρανούπολη
Χαλκιδικής, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Θαλασσινό δείπνο της αστικής Μικρασίας - υψηλών γαστρονομικών και τεχνικών προδιαγραφών - βασισμένο στη χρήση της εξαιρετικής τοπικής πρωτογενούς παραγωγής.

Πράγματι, ο υπερταλαντούχος executive chef του Fish Restautant KOKKINOS Άκης Στεφανίδης "ανακατεύει" τα υλικά της αθωνικής γης και της θάλασσας του Αγίου Όρους με μαεστρία και τόλμη, δημιουργώντας γαστρονομικές "εμπνεύσεις" του μέλλοντος! Η άντληση των στοιχείων γίνεται από την πατρίδα των Ιώνων, προκειμένου σήμερα να σας / μας προτείνει την κάρτα του και να σας / μας προσκαλεί να δοκιμάσετε τα μικρασιάτικης θαλασσινής έμπνευσης πιάτα της!
Θα του το αρνηθείτε?

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της παλαιοχωρινής πατάτας και το ποντιακό πιροσκί

Ιούνιος 3 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Κεντρική Πλατεία Παλαιοχωρίου, Παλαιοχώρι, Χαλκιδικής Ελλάδα + Χάρτης Google

Γιορτή της πατάτας στο Παλαιοχώρι;
Ε, Ναι!
Γιατί η παλαιοχωρινή πατάτα αναμένεται να αποτελέσει το κύριο συστατικό των παραδοσιακών πιροσκί, που θα τηγανίσουν στο καυτό μεγαλοπαναγιώτικο ελαιόλαδο Πόντιες νοικοκυρές από την Αμφίπολη και τη γύρω περιοχή. Η σύζευξη άλλωστε της Αμφίπολης ως τιμώμενου ελληνικού προορισμού με το ντόπιο στοιχείο αναμένεται να προκαλέσει αισθήσεις και συναισθήματα.

Εκτός από τις νοικοκυρές, χορευτές από τη Δράμα, την Αμφίπολη και τo Τσάρεβο της Βουλγαρίας πλαισιώνουν τη γιορτή και χαρίζουν στο κοινό ένα πολύχρωμο θέαμα, που θα καταγραφεί και θα συναρπάσει!

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους! Να δοκιμάσετε τα πιροσκί με παλαιοχωρινή πατάτα, να δείτε πώς η ντόπια παραγωγή μετατρέπεται σε λόγο και τρόπο ανάπτυξης του τουρισμού μας, να βιώσετε τη χαρά μας, να γίνετε κομμάτι της ιστορίας και της διαδρομής μας!

Κλείστε το τώρα!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της ποντιακής πίτας και του ζυμαριού

Ιούνιος 4 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Akrathos Beach Hotel, Ουρανούπολη, Χαλκιδικής 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο για να τιμήσει τον ποντιακό ελληνισμό, που με τόσο βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο ατιμάσθηκε από τον κατακτητή, για να φτάσει στην ελληνική επικράτεια με τις γνωστές ανθρώπινες και ψυχικές απώλειες. Η γη του Πόντου, η εύφορη, η ευλογημένη, η θεϊκά ευνοημένη, έμεινε πίσω να θρηνεί τον αποχωρισμό, οι άνθρωποι όμως σήκωσαν το μπόι τους περήφανα μπρος στον όλεθρο και ξεκίνησαν τη ζωή τους στον τόπο μας από την αρχή.

Η γαστρονομική τους παράδοση / υπόσταση αποτελεί δείγμα της νοικοκυροσύνης και της προκοπής τους.
Την υιοθετήσαμε.
Όσο και όπως μπορέσαμε.
Την τιμούμε.
Γιατί μας έκανε κοινωνούς ενός άλλου τρόπο ζωής, που δε γνωρίζαμε και που μας εξέπληξε ευχάριστα.

Οι Πόντιοι - αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας - σήμερα ψήνουν και μας προσφέρουν τις πίτες τους: περέκ και τυλιχττά μπουρέκια / γιατί οι ζύμες αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά σημεία της γαστρονομίας τους.

Πόντιοι χορευτές από την Αμφίπολη - τον τιμώμενο ελληνικό προορισμό - τους πλαισιώνουν. Μαζί τους οι Δραμινοί Πόντιοι!
Βούλγαροι χορευτές από το Τσάρεβο της Μαύρης Θάλασσας (Βουλγαρία) συμπληρώνουν το χορευτικό γαιτάνακι.

Ένα μαγικό καλοκαιρινό γλέντι συναδέλφωσης και ομοψυχίας των ανθρώπων, που τιμά τη ζωή.
Μια υπέροχη αυλή που φιλοξενεί το δρώμενο!
Εκεί στο Αμφιθέατρο του Akrathos Beach Hotel, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό και την Ιερή Κορυφή!

Σας περιμένουμε!

Μάθετε περισσότερα »

Η ανέμελη γιορτή του Street Food

Ιούνιος 5 @ 8:00 πμ - 10:00 μμ
KANTINA KARAGATSIA, Αμμουλιανή, Χαλκιδικής Ελλάδα + Χάρτης Google

Θα πραγματοποιηθεί στην Αμμουλιανή, Πού αλλού?
Στη λευκή, αμμώδη παραλία Καραγάτσια η chef και καθηγήτρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Σοφία Γεωργακάκη, αλλά και ο καθηγητής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 chef Γιάννης Αγγελούδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προσφέρουν στο κοινό υγιεινό, ψαρένιο street food με έμπνευση από τη Μικρασία αλλά και τη Θάλασσα που περιβάλει το νησί.

Πρόταση με ημερήσια διάρκεια.
Οπότε ξέρετε!
Οργανώστε την εκδρομή του Σαββάτου στην Αμμουλιανή, σπεύσατε στα Καραγάτσια και ζητήστε το street food του Γιάννη.

Πιστέψτε μας!
Θα το ψάχνετε συνέχεια!

Μάθετε περισσότερα »

Το μεσογειακό πρόγευμα

Ιούνιος 6 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Λιμάνι Αμμουλιανής, Λιμάνι Αμμουλιανής
Αμμουλιανή, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Πολωνοί εκπρόσωποι Τύπου επισκέπτονται την Αμμουλιανή στα σύνορα του Αγίου Όρους.
Συναντούν ντόπιες νοικοκυρές και συλλέγουν μαζί τους βότανα από τους πράσινους αθωνικούς λόφους, φρούτα από τα οπωροφόρα δέντρα του νησιού, καρπούς από τους λουλουδιασμένους θάμνους, ντόπιο ζαρζαβάτι από τους εύφορους κήπους και στη συνέχεια ζυμώνουν ψωμί αλλά και ζύμη για σπιτικές πίτες.

Μαζί στρώνουν γιορτινό τραπέζι στην αμμώδη παραλία και προσφέρουν στο κοινό λαχταριστό πρόγευμα σαν και αυτό που σερβίρεται κάθε πρωί στα τοπικά ξενοδοχεία. Μεσογειακά τραγούδια του ελληνισμού πλαισιώνουν τη γλυκιά βραδιά, υποδεχόμενα τη μεσογειακή θεματική ενότητα του KOUZINA 2021 με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της ιερισσιώτικης κουζίνας

Ιούνιος 7 @ 8:00 μμ
Λιμάνι Ιερισσού, Ιερισσός, Χαλκιδικής Ελλάδα + Χάρτης Google

Η Ιερισσός στρώνει τραπέζι στο λιμάνι της και σας περιμένει!

Με θέα τον Ακάνθιο Κόλπο, σφικτά κλεισμένο στους πράσινους βραχίονες του Αριστοτελικού Όρους και του Άθωνα, οι ιερισσιώτισες νοικοκυρές στρώνουν μεγάλο, φιλόξενο και πλουσιοπάροχο τραπέζι και σας τρατάρουν ό,τι ορίζει την ιερισσιώτικη κουζίνα. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι άγριες αγκινάρες και το ορκύνι, που αποτελεί το γαστρονομικό σήμα κατατεθέν της Ιερισσού.

Πίτες και θαλασσινοί μεζέδες κλέβουν την παράσταση, μουσικές της τοπικής κοινότητας αντηχούν μέχρι τα ιστορικά καρνάγια, χοροί τοπικοί αλλά και ελληνικοί συνθέτουν το μεσογειακό γλέντι.
Είναι η Ιερισσός του "έξω καρδιά", Είναι οι άνθρωποι της αυθεντικής Ελλάδας, καραβομαραγκοί, ψαράδες, έμποροι, χτίστες και γεωργοί. Θα τσιπουρομπλεχθείτε μαζί τους, θα δοκιμάσετε οπωσδήποτε παστό ορκύνι, άγριες αγκινάρες με χωριάτικα αυγά, γαύρο τηγανιτό και λιαστό χταπόδι. Θα ακούσετε ναυτικά αφηγήματα, θα απολαύσετε την ντοπιολαλιά και θα αφεθείτε στα πειράγματα των μεγαλύτερων. Οι Ιερισσιώτες θα σας κάνουν να νιώσετε ότι ήσαστε πάντα «από εκεί» και πάντοτε «από αυτούς»: τους γλεντζέδες αυθόρμητους ανθρώπους της καλής παρέας, της ατέλειωτης γιορτής και της αμέριμνης χαράς.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της κροατικής κουζίνας

Ιούνιος 8 @ 8:00 μμ
Mount Athos Resort, Λιμάνι Ιερισσού
Ιερισσός, Χαλκιδικής Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου και ο executive chef του πολυτελούς Mount Athos Resort συναντώνται για δεύτερη φορά φέτος, προκειμένου να παρουσιάσουν στο κοινό τις μεσογειακές δημιουργίες τους. Μαζί τους ο Κροάτης guest chef από την κροατική Gault & Millau, που θέτει υπό την αιγίδα της την KOUZINA βραδιά.

Θαλασσινά, Άγριες Αγκινάρες, Όστρακα, Χόρτα του Άθωνα, Κρίταμα από τους βράχους της Ιερισσού, ντόπιο αγνό παρθένο αθωνικό ελαιόλαδο, όλα σε μία ιστορική γαστρονομική συμφωνία, η οποία θα συνδέσει τη θαλασσινή κροατική κουζίνα με εκείνη της Ιερισσού.

Κλείστε από σήμερα θέση σε αυτό το δείπνο. Η υψηλή αισθητική, τα αυθεντικά προϊόντα, οι τεχνικές μαγειρικές, τα standard της υψηλής ποιότητας, η τοποθεσία, η αγιορείτικη αύρα, ο μεσογειακός αέρας του λιμανιού της Ιερισσού θα μετατρέψουν τη βραδιά σε ανάμνηση ζωής!

Σας περιμένουμε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μεσογειακής ψαριάς

Ιούνιος 9 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Eagles Palace Resort, Halkidiki, Χαλκιδικής 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου και ο Κροάτης guest chef Stjepan Vukadin του restaurant Zrno Soli και της Gault & Millau "χτενίζουν" τα παράλια της προαθωνικής χερσονήσου, για να συλλέξουν άγρια βότανα και κρίταμα. Επισκέπτονται τους λόφους της Ιερισσού, εκεί ...στο "παλιό χωριό", για να βρουν άγριες αγκινάρες, οι οποίες θα συνοδεύσουν το ψάρι στο αποψινό κροατικό δείπνο. Στην ουσία θα συνδέσουν την κροατική κουζίνα με τα τοπικά προϊόντα, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό δείπνο, που θα παρατεθεί στο υπερπολυτελές Eagles Palace Resort.

Eίναι το δείπνο που καταδεικνύει τις γαστρονομικές ομοιότητες της Δαλματίας και της Αδριατικής με την κουζίνα του Αιγαίου. Είναι η Μεσόγειος ένας κοινός, τεράστιος υδρόποτος, που ενώνει τα νερά τα θαλασσών αλλά και τις συνήθειες των ανθρώπων. Είναι οι επιρροές της θάλασσας, που κάνουν τους μεσογειακούς λαούς να κινούνται ανέμελα αλλά δημιουργικά, ανάλαφρα αλλά προσεγμένα. Είναι η ίδια θάλασσα που διαμορφώνει τον κοινό τρόπο αντιμετώπισης της KOUZINAς.

Χαρίστε στον εαυτό σας την πολυτέλεια αυτής της απόλαυσης.
Αποκτήστε αυτήν την εμπειρία.
Η επιλογή θα σας αποζημιώσει στο έπακρο!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των Κροατών και των Αθωνιτών της Μεσογείου

Ιούνιος 10 @ 8:00 μμ
Avaton Luxury Hotel & Villas – Relais & Chateaux, Ακτή Κομίτσα
Νέα Ρόδα, Χαλκιδικής 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Είναι η γιορτή που "μπλέκει" τα μωσαϊκά των μεσογειακών κουζινών, προσκαλώντας τη Gault & Milleau Κροατίας στην Ανατολική Χαλκιδική.

Πράγματι, ο κροάτης guest chef Stjepan Vukadin του restaurant Zrno Soli και η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου συνεργάζονται απόλυτα αρμονικά με τον executive chef του Avaton Luxury Hotel & Villas - Relais & Chateaux Πάνο Παπαδόπουλο και προετοιμάζουν μενού τεσσάρων (4) αυθεντικών κροατικών πιάτων εμπνευσμένων από τις Μεσογειακές Δαλματικές Ακτές.

Πάνω στον πράσινο λόφο της Ακτής Κομίτσας, 500 μόλις μέτρα από τα χερσαία σύνορα του Άθωνα, εκεί που τα διαυγή νερά του Αιγαίου αγγίζουν την Ιερή Πολιτεία και την Προαθωνική Χερσόνησο με τον ίδιο τρόπο, οι chef αποδεικνύουν ότι η Μεσόγειος μπορεί να συνθέσει / συνδέσει δυνάμεις και να μετατραπεί σε δύναμη ανάπτυξης, συνεργασίας και δημιουργικότητας. Θαλασσινά και Ψαρικά - ακουμπισμένα σε λαχανένια φύλλα, χόρτα και φύκια αποτελούν τη θαυματουργή τροφή - κοινή για Κροάτες και Αθωνίτες!

Ακολουθήστε μας αυτό το βράδυ, για να απολαύσετε - εκτός του μενού - τη μεγαλειώδη απλότητα της μεσογειακής φύσης, εκεί στο λόφο του Avaton Luxury Hotel & Villas - Relais & Chateaux, όπου ο Άθωνας, το Αιγαίο και η τουριστική ζωή συνθέτουν μεγαλουργήματα!

Μεσόγειος, η ζωοδόχος πηγή έμπνευσης, δύναμης, καινοτομίας...
Μεσόγειος, η Θάλασσά μας!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των λουβιδιών και της κροατικής πίτας (αφιερωμένη στη μνήμη της Μαίρης Βαλοδήμου)

Ιούνιος 11 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Κεντρική Πλατεία Νεοχωρίου, Νεοχώρι, Χαλκιδικής 63074 Ελλάδα + Χάρτης Google

Στην πέτρινη και γεμάτη από πολύχρωμα υφαντά χαλιά πλατεία του Νεοχωρίου τα μέλη του τοπικού Γυναικείου Συλλόγου υποδέχονται χορευτές από την Κροατία, οργανώνοντας πατινάδα τον οικισμό, η οποία καταλήγει στο πιο κεντρικό του σημείο, για να δώσει τη σκυτάλη στο μαγειρικό workshop.

Ντόπιοι και Κροάτες παρακολουθούν "πώς τα ξερά λουβίδια μαγειρεύονται στο Νεοχώρι και τη γύρω περιοχή με χοιρινό κρέας". Μαθαίνουν τον τρόπο καλλιέργειάς τους από τους τοπικούς φασουλοκαλλιεργητές, παρακολουθούν πώς αυτά συλλέγονται (το καλοκαίρι) και μπουρλιάζονται (περνιόνται σε κλωστή), ώστε να αποξηραθούν και να διατηρηθούν έτσι όλον το χειμώνα. Όταν πρόκειται να μαγειρευτούν μουλιάζονται στο νερό, προκειμένου να μαλακώσουν, να βράσουν εύκολα και να δημιουργήσουν ένα γευστικό και πολύ θρεπτικό πιάτο (υπερτροφή).

Στη συνέχεια οι ψησταριές ανάβουν, τα ντόπια λουκάνικα και το ζυμωτό ψωμί προσφέρονται σε αφθονία, το μακεδονίτικο τσίπουρο ρέει δυνατό και άφθονο και οι χοροί "δίνουν και παίρνουν"!

Ανατολική Χαλκιδική και Κροατία μιλούν τη γλώσσα των σωμάτων που πάλλονται και του χορού που ζωντανεύει την ψυχή, ζώντας ένα μεσογειακό γλέντι, όπου η χαρά, το κέφι, η ενότητα και η σύμπνοια περισσεύουν! Εσείς στ' αλήθεια θα λείψετε από αυτό?

Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΒΑΛΟΔΗΜΟΥ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΡΩΜΕΝΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΑ ΛΟΥΒΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΝΑ ΞΑΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ...

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Μεσογείου στην Ανατολική Χαλκιδική

Ιούνιος 12 @ 12:00 πμ - 12:00 μμ
Ανατολική Χαλκιδική, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Είναι Σάββατο κι εσείς βρίσκεστε έναν γαστρονομικό προορισμό με τόσες προσλαμβάνουσες!

Επισκεφθείτε τα restaurants που φιλοξένησαν KOUZINA δραστηριότητες, αλλά και εκείνα που θα βρείτε στην ενότητα ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ - ΤΑ RESTAURANTS ΜΑΣ και αφεθείτε στα χέρια και στην έμπνευση των chef και των μαγείρων μας. Ζητήστε πιάτα του KOUZINA που μόλις τέλειωσε αλλά πιάτα από την κάρτα των τοπικών εστιατορίων μας! Θα γίνετε λάτρεις τους!

Η Ανατολική Χαλκιδική αποτελεί έναν γαστρονομικά "δουλεμένο" προορισμό. Η φήμη και η μάρκα του απογειώθηκαν λόγω της πολυετούς σκληρής δουλειάς και πειθαρχίας των επιχειρηματιών του. Σε κάθε γωνιά του θα ανακαλύψετε το μυθικό! Αν δεν το έχετε ήδη ανακαλύψει, τότε:

αυτό το Σάββατο,

αυτό το καλοκαίρι,

σας περιμένουμε!

Μάθετε περισσότερα »

Φυτεύουμε το δέντρο της Μαίρης Βαλοδήμου!

Ιούνιος 14 @ 8:00 μμ - 9:00 μμ
Alexandros Palace Hotel & Suites, Σκάλα Τρυπητής
Ουρανούπολη, Χαλκιδικής 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Το KOUZINA, τιμώντας τη μνήμη των εθελοντριών που "έφυγαν", κάθε χρόνο, στο πλαίσιο διεξαγωγής της διοργάνωσης θα φυτεύει ένα δέντρο σε εμβληματικά ή τουριστικά σημεία της περιοχής, τα οποία θα αποτελούν ανάμνηση της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Σήμερα τα μέλη του Γυναικείου Συλλόγου Νεοχωρίου φυτεύουν μια πλατανομουριά στο Alexandros Palace Hotel & Suites, για να θυμίζει ότι η κυρία Μαίρη "πάλεψε" πολύ για να επανατοποθετηθούν τα ξερά λουβίδια στο νεοχωρινό τραπέζι!

Μάθετε περισσότερα »

Φυτεύουμε το δέντρο της Ευαγγελίας Ηλία-Σαμαρά

Ιούνιος 15 @ 8:00 μμ - 9:00 μμ
Akrathos Beach Hotel, Ουρανούπολη, Χαλκιδικής 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Το KOUZINA, τιμώντας τη μνήμη των εθελοντριών που "έφυγαν", κάθε χρόνο, στο πλαίσιο διεξαγωγής της διοργάνωσης θα φυτεύει ένα δέντρο σε εμβληματικά ή τουριστικά σημεία της περιοχής, τα οποία θα αποτελούν ανάμνηση της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Σήμερα τα μέλη του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Βαρβάρας φυτεύουν μια καλωπιστική αγριομηλιά στο Akrathos Beach Hotel, για να θυμίζει στους επισκέπτες τον αγώνα της Βαγγελίτσας μας να προωθήσει τα βαρβαριώτικα γλυκά του Αριστοτελικού Όρους στον κόσμο!

Μάθετε περισσότερα »

ΑΝΑΒΟΛΗ / Η γιορτή της λήξης «ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΗΛΙΑ-ΣΑΜΑΡΑ» (ενταγμένη στα φετινά ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ)

Ιούνιος 20 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Κεντρική Πλατεία Αρναίας, Αρναία, Χαλκιδική 63074 Ελλάδα + Χάρτης Google

Και η γιορτή λήγει πανηγυρικά, αφιερωμένη όπως πάντα στη μνήμη της εθελόντριας του KOUZINA, Ευαγγελίας Ηλία-Σαμαρά.

Η μακεδονίτικη μπάντα του Λάζαρου Βαλκάνη και "Τα Χάλκινα της Φλώρινας" κάνουν την ατμόσφαιρα ακόμη πιο γιορτινή.
Χορευτές χορεύουν στις πέτρινες πλατείες της μακεδονίτικης Αρναίας - ως μεσογειακό αντάμωμα!
Καταλήγουν στην κεντρική πλατεία, κάτω από το αιωνόβιο πλατάνι και δίνουν τη σκυτάλη του KOUZINA 2022 στις Βαλεαρίδες Νήσους, και το Μαυροβούνιο, που θα αποτελέσουν τους επόμενους τιμώμενους μεσογειακούς προορισμούς!

Λόγω των συνθηκών η γιορτή θα πραγματοποιηθεί με την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σας περιμένουμε να το ζήσετε, να το γιορτάσετε και να χαρείτε μαζί μας!

Μάθετε περισσότερα »
Ιούλιος 2021

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας (στη μνήμη του γέροντα Επιφάνιου του Μυλοποταμινού)

Ιούλιος 30 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Eagles Resort, Ουρανούπολη, Χαλκιδικής 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Υπόκλιση και επίκληση στην αγιορείτικη διατροφή.
Ψάρι & Λαχανικά,
Χταπόδι μαγειρεμένο στον ευλογημένο οίνο,
Ταραμοκεφτέδες και Λαχανοκεφτέδες,
Θαλασσινά & Χόρτα,
Ψαρόσουπες και χαλβαδένια επιδόρπια,
συνθέτουν το μενού μιας βραδιάς, όπου ο Αθωνικός Κόλπος και Ιερή Κορυφή διαμορφώνουν τις συνήθειες και τη συμπεριφορά.

Στους υπέροχους κήπους του Eagles Resort κορυφαίοι Έλληνες chef ανάβουν φωτιές για να ψήσουν το "λεμονάτο" χοντρό ψάρι, - "λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά ήταν το μυστικό του Γέροντα Επιφάνου" λένε... και μετά extra παρθένο τοπικό ελαιόλαδο και λεμόνι. Απλά, λιτά, νόστιμα και ντελικάτα. Γεύσεις μεστές, γεμάτες από τη νοστιμιά της πρώτης ύλης, χωρίς μαγειρικά τερτίπια και περίπλοκες τεχνικές.

Είναι οι δικές του, γνώριμες πια, αγιορείτικες γεύσεις, οι οποίες χάρη στην αγάπη του για το Άγιον Όρος κυριαρχούν και στη δική μας καθημερινότητα, στις γιορτές και στις χαρές μας. Σας προσκαλούμε να τις γνωρίσετε μέσα από την ιδιαίτερη, υπέροχη, ξεχωριστή γαστρονομία μας!

Μάθετε περισσότερα »
Αύγουστος 2021

Στην Αρναία η παρουσίαση του KOUZINA 2022

Αύγουστος 30 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Πλατεία Δημαρχείου, Το Χοροστάσι, Αρναία
Αρναία, Χαλκιδική 63074 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Σε κλίμα γιορτινό, τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στυλιανός Βαλιάνος αναμένεται να παρουσιάσει στην Πλατεία Δημαρχείου το πρόγραμμα του KOUZINA 2022, αφού προηγουμένως προβεί σε απολογισμό του KOUZINA 2021. Η γιορτή θα ξεκινήσει νωρίτερα - με την μπάντα της Φλώρινας και το Λάζαρο Βαλκάνη - να γεμίζουν με μακεδονικούς ήχους των χάλκινων τα καλντερίμια της Αρναίας. Χορευτές από το ολόκληρο το Δήμο Αριστοτέλη θα ακολουθήσουν πεζή τους μουσικούς, καταλήγοντας στην Πλατεία Δημαρχείου. Μετά την…

Μάθετε περισσότερα »
Σεπτέμβριος 2021

To KOUZINA αποχαιρετά στην Πρώτη τον τιμώμενο ελληνικό προορισμό του 2021

Σεπτέμβριος 1 @ 2:00 μμ - 11:00 μμ
Restaurant ΗΔΩΝΕΣ, Πρώτη Αμφίπολης
Πρώτη, Σερρών 63074 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Λίγο πριν υποδεχθεί τη Δράμα ως τιμώμενο ελληνικό προορισμό του 2022, το KOUZINA "στρώνει τραπέζι" στης Μάγδας και του Πέτρου - στο Restaurant ΗΔΩΝΕΣ στην Πρώτη, ώστε να μας παρουσιάσει την κουζίνα της Αμφίπολης: ντολμάδες με σερραικό ρύζι και μυρωδικά, ψητά κρεατικά, νόστιμες τυρόπιτες στριφτάρια, μελωμένα γεμιστά με σάλτσα ντομάτας, ελιές και ελαιόλαδο ντόπιο.
Όλα μέσα από ένα wine pairing menu, το οποίο "ακουμπά" στα τοπικά προιόντα και στην παραδοσιακή μαγειρική.

Έλληνες και Βούλγαροι εκπρόσωποι Τύπου και τουριστικών γραφείων ακολουθούν την οινική περιήγηση του Άθωνα προς τη Δράμα και το Τσάρεβο της Βουλγαρίας, δοκιμάζοντας πιάτα που συγκλίνουν ως προς τη μακεδονική τους προέλευση.

Σας περιμένουμε κι εσάς στην Πρώτη. Θα ενθουσιαστείτε όσο κι εμείς!

Μάθετε περισσότερα »
+ Εξαγωγή Καταχωρημένη Εκδηλώσεις
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.