Φόρτωση Εκδηλώσεις
Βρείτε Εκδηλώσεις

Πλοήγηση Προβολών Εκδήλωσης

Προηγούμενη Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις List Navigation

Αύγουστος 2016

Tαξίδι γνωριμίας με το γαστρονομικό Στανό

Αύγουστος 30, 2016 @ 8:00 μμ

Υπέροχο ταξίδι γνωριμίας με το γαστρονομικό Στανό, το οποίο διοργανώνεται στο τέλος του καλοκαιριού για να το αποχαιρετήσει και να υποδεχθεί τα προϊόντα του Φθινοπώρου :  το γαλατένιο τραχανά, τα εποχικά γλυκά του κουταλιού, τα λικέρ, τα νόστιμα λουκάνικα, τα ροφήματα του δάσους, το σπιτικό γιαούρτι και τα διαχρονικά κοψίδια που διαφεντεύουν τις δροσερές βραδιές! Ακολουθήστε μας!

Μάθετε περισσότερα »
Οκτώβριος 2016

13ο φεστιβάλ παραδοσιακής κουλτούρας της Κύπρου

Οκτώβριος 1, 2016 @ 5:00 μμ
Χωριό Ορά, Ορά, Κύπρος + Χάρτης Google

Συμμετέχουμε στο φεστιβάλ παραδοσιακής κουλτούρας της Κύπρου! Τοπικοί επιχειρηματίες, τοπικοί σύλλογοι, καθώς και εκπρόσωποι του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού ταξιδεύουμε τον Οκτώβριο στον τιμώμενο Mount Athos Area KOUZINA 2016 προορισμό και μεταφέρουμε τεχνογνωσία, εμπειρίες και ιδέες! Παρουσιάζουμε το βραβευμένο από τα tourism awards χρυσό KOUZINA project μας σε Κύπριους επιχειρηματίες και τους καλούμε σε αέναη τουριστική συνεργασία! Η αποστολή μας τελεί υπό την αιγίδα της Αναπτυξιακής Εταιρίας Χαλκιδικής, την οποία και ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανε.

Μάθετε περισσότερα »
Μάιος 2017

Η γιορτή των φρούτων του δάσους

Μάιος 15, 2017 @ 8:00 μμ
Βράσταμα Χαλκιδικής, Παραδοσιακός Ξενώνας "Βίραγγας"
Βράσταμα, 63100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, όπου ο Άγγελος και η Φωτεινή Γκαγκάνη θα προετοιμάσουν μοναδικά γλυκά του κουταλιού και σπιτικά λικέρ, χρησιμοποιώντας τα πιο σπάνια φρούτα από το δάσος του Χολομώντα, αλλά και πολλά βότανα από την αριστοτελική χλωρίδα. Το μάθημα θα καταλήξει σε γιορτή, όπου τοπικές χορωδίες θα συνοδεύουν το δείπνο στην πετρόκτιστη πλατεία της Αρναίας. Μη χάσετε αυτήν τη έναρξη. Κλείστε θέση τώρα!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των λουβιδιών

Μάιος 16, 2017 @ 8:00 μμ
Νεοχώρι, Κεντρική Πλατεία
Νεοχώρι, Χαλκιδική 63074 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής, το οποίο θα παραδοθεί από τις νοικοκυράδες - μέλη του Συλλόγου Γυναικών Νεοχωρίου και θα προβάλει πιάτα φτιαγμένα με "λουβίδια" - το παραδοσιακό φασόλι που καλλιεργείται από αρχαιοτάτων χρόνων στην περιοχή Νεοχωρίου - Παλαιοχωρίου και φημίζεται για την εξαιρετική ποιότητά του. Το μάθημα θα καταλήξει σε "νεοχωρινή πρωτομαγιά", για να δείξει τον τρόπο με τον οποίο οι παλαιότεροι γιόρταζαν τη σημασία της κάθε μέρας του χρόνου.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή του μελιού

Μάιος 17, 2017 @ 8:00 μμ
Πολυχώρος «Αριστοτέλους», Κεντρική Πλατεία Αρναίας, Αρναία
Χαλκιδική, 63074 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, βασισμένο στη μελοπαραγωγή του Στανού και στους ντόπιους μελοπαραγωγούς. Το μάθημα θα καταλήξει σε γιορτή των παιδιών, τα οποία θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν, αναβιώντας την παράδοση, ενώ μια καλοκαιρινή "γουρουνοχαρά" θα αποτελέσει το σύγχρονο αρχαιοελληνικό συμπόσιο και τον καλύτερο γευστικό επίλογο της εκδήλωσης! Μη χάσετε αυτήν την εκδήλωση για κανένα λόγο. Κλείστε θέση τώρα!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μανιταριών

Μάιος 18, 2017 @ 8:00 μμ
Βράσταμα Χαλκιδικής, Παραδοσιακός Ξενώνας "Βίραγγας"
Βράσταμα, 63100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μενού με αρχαιοελληνική προέλευση και έμπνευση από την τοπική μανιταροπαραγωγή του Χολομώντα. Μια εξαιρετική ανοιξιάτικη νύχτα με τους Δημήτρη Παμπόρη του Ekies All Senses Resort και Βασίλη Χαιριστανίδη να δημιουργεί μαγικές συνταγές και να αποστάζει δυνατό τσίπουρο, προσφέροντάς το σε όσους κλείσουν εγκαίρως θέση στο αρχαιοελληνικό του τραπέζι! Ξεφυλλίστε το μενού! με τη συνεργασία του Κάντε κράτηση! Αν επιθυμείτε να κάνετε κράτηση για την εκδήλωση, συμπληρώστε την παρακάτω…

Μάθετε περισσότερα »

Από την Πίνδο στο Βουνό του Αριστοτέλη

Μάιος 19, 2017 @ 8:00 μμ
Βαρβάρα, Κεντρική Πλατεία, Βαρβαρα, 63074 Ελλάδα + Χάρτης Google

Επίδειξη παρασκευής παραδοσιακής πίτας : η φημισμένη κρεατόπιτα της Ηπείρου παρουσιάζεται από μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ηπείρου και η πεντανόστιμη τραχανόπιτα της Βαρβάρας προετοιμάζεται από μέλη του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Βαρβάρας. Η γιορτή καταλήγει σε τραγούδι και χορό, τον οποίο σέρνουν μικρά παιδιά του τοπικού χορευτικού συγκροτήματος. ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ Κάντε κράτηση! Αν επιθυμείτε να κάνετε κράτηση για την εκδήλωση, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Μάθετε περισσότερα »

Δείπνο για τον Αριστοτέλη

Μάιος 20, 2017 @ 8:00 μμ
Ολυμπιάδα, Restaurant Ακρογιάλι, Ολυμπιάδα, Χαλκιδική, Ελλάδα + Χάρτης Google

Με βότανα, φυτά και καρπούς από το Αριστοτελικό Βουνό ο chef του Hyatt Regency Thessaloniki Απόστολος Αλτάνης δημιουργεί πιάτα που παντρεύουν τις φρέσκιες γεύσεις των φρούτων του δάσους με τη θαλασσινή παραγωγή! Μια πανδαισία από μυρωδιές και χρώματα που συνθέτουν ένα θαλασσινό menu, εμπνευσμένο από τα αριστοτελικά συγγράμματα. Μην το χάσετε για κανένα λόγο. Κλείστε θέση τώρα! Ξεφυλλίστε το μενού! Με τη συνεργασία του Κάντε κράτηση! Αν επιθυμείτε…

Μάθετε περισσότερα »

Από την Πίνδο στο Βουνό του Αριστοτέλη

Μάιος 21, 2017 @ 8:00 μμ
Ολυμπιάδα, Restaurant Ακρογιάλι, Ολυμπιάδα, Χαλκιδική, Ελλάδα + Χάρτης Google

Επίδειξης παρασκευής γαλατόπιτας : μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ηπείρου παρουσιάσουν τον τρόπο δημιουργίας της φημησμένης ηπειρώτικης γαλατόπιτας, χρησιμοποιώντας ντόπιο γίδινο γάλα από τα βοσκοτόπια του Αριστοτελικού Βουνού, ενώ μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αρχαία Στάγειρα" παρουσιάζουν τη μικρασιάτικη γαλατόπιτα, φτιαγμένη από το ίδιο γάλα και αγνά υλικά. Με φόντο τα αρχαία Στάγειρα, η εκδήλωση αυτή θα σας ενθουσιάσει για την ποιότητα και το περιεχόμενό της.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των ψαράδων

Μάιος 22, 2017 @ 8:00 μμ
Στρατώνι, κεντρικός λιμενοβραχίονας, Στρατώνι, Ελλάδα + Χάρτης Google

Γιορτή της θάλασσας στο λιμάνι του Στρατωνίου. Γιορτή της θάλασσας και της χαράς. Οι άνθρωποι της ιδιαίτερης αυτής προαθωνικής γωνιάς τιμούν τα δώρα που τους προσφέρει η θάλασσα και η γη και διοργανώνουν συχνά τέτοιες γιορτές. Γλέντι, χορός, τοπικός οίνος και τσίπουρο, αλλά και άφθονα ψάρια, τα οποία θα προσφερθούν στους παραβρισκόμενους είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μιας υπέροχης τουριστικής εμπειρίας που θα σας συναρπάσει!

Μάθετε περισσότερα »

Η ιερισσιώτικη θαλασσινή εκδρομή και το πάστωμα του ορκυνιού

Μάιος 23, 2017 @ 8:00 μμ
Ιερισσός, λόφοι αρχαίας Ακάνθου, 630 75 Ελλάδα + Χάρτης Google

Με φόντο το λιμάνι της Ιερισσού, τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ιερισσού διοργανώνουν γαστρονομική εκδρομή στους καταπράσινους λόφους του παλιού χωριού (Αροβίγλης) και προσφέρουν τοπικά εδέσματα, βγαλμένα από την παράδοση και τα χρόνια. Παστώνουν ορκύνια, τραγουδούν και χορεύουν, παρασύροντας τους επισκέπτες σε μια περιήγηση στο χρόνο, όπου όλα μετατρέπονται σε ονειρεμένο ταξίδι στο παρελθόν. Ακολουθήστε τες.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της θάλασσας

Μάιος 24, 2017 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Φρεσκοψαρεμένα ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με τον πιο παραδοσιακό τρόπο, αναδεικνύουν την καθαρή γεύση της τοπικής θαλασσινής (μεσογειακής) κουζίνας. Ένα υπέροχο μενού λαχταριστών ουζομεζέδων δίνει την ευκαιρία στη chef Ντίνα Νικολάου και στο Μιχάλη Λεμονιάδη να εφαρμόσουν για μία ακόμη φορά τις τεχνικές του παπού Ιωσήφ, ο οποίος δημιούργησε στην Ουρανούπολη την πρώτη ψαροταβέρνα του χωριού, που μέχρι σήμερα αποτελεί γαστρονομικό σήμα - κατατεθέν της πολύβουης παραλίας.

Μάθετε περισσότερα »

Τα δώρα της βροχής

Μάιος 25, 2017 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Πολιτιστικό Κέντρο, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μάθημα μαγειρικής, το οποίο αναδεικνύει τον τρόπο μαγειρέματος των άγριων σαλιγκαριών - δώρων της βροχής όπως συνήθιζαν να τα ονομάζουν οι μικρασιάτες πρόσφυγες της Ουρανούπολης και των γύρων παράκτιων περιοχών. Το μάθημα θα παραδοθεί στον αύλιο χώριο του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού και αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος επισκεπτών! Κλείστε θέση τώρα ώστε να είστε κι εσείς ανάμεσα στους τυχερούς!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των θαλασσινών συνταγών

Μάιος 26, 2017 @ 8:00 μμ
Αμμουλιανή, κεντρικό λιμάνι, Αμμουλιανή, + Χάρτης Google

Οι ντόπιες αρχοντονοικοκυράδες παίρνουν θέση μπροστά στο πανέμορφο λιμάνι του νησιού και μαγειρεύουν "θαλασσινά", παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής η μια μετά την άλλη : κριθαρώτο με θαλασσινά, κολυφαδοκεφτέδες, ψάρι φρικασέ, πίτες με αρμυρίκια του αθωνικού κόλπου, κλπ. Στη συνέχεια προσφέρουν τις γαστρονομικές τους δημιουργίες και κλείνουν τη γευστική επίδειξη με τραγούδια από την αλησμόνητη πατρίδα τους. Μαζί τους ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και Σύλλογοι από την Κρήτη, που παρουσιάζουν τις δικές τους εκδοχές στη θαλασσινή κουζίνα! Μην το χάσετε για κανένα λόγο!

Μάθετε περισσότερα »

Το ψαράδικο γλέντι

Μάιος 27, 2017 @ 8:00 μμ
Αμμουλιανή, κεντρικό λιμάνι, Αμμουλιανή, + Χάρτης Google

Η Αμμουλιανή διαθέτει το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στην κεντρική Μακεδονία. Αυτό σημαίνει ότι το ψάρι που προσφέρεται στα restaurants του νησιού είναι ψάρι ημέρας. Άλλωστε στην Αμμουλιανή το χθεσινό ψάρι δε θεωρείται φρέσκο!!! Γι αυτό και οι κάτοικοι υποδέχονται τους επισκέπτες στα ψαροκάικα του λιμανιού, όπου αναβιώνοντας το πατροπαράδοτο έθιμο του "γρίπου", τους μαθαίνουν τις τεχνικές του ψαρέματος. Η ψαριά καταλήγει στο λιμάνι, όπου ψήνεται επί τόπου και συνοδεία αγιορείτικου τσίπουρου και κρασιού μετατρέπεται σε γιορτή της θάλασσας και της χαράς!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή του λιμανιού

Μάιος 28, 2017 @ 8:00 μμ
Αμμουλιανή, Fish Restaurant Ανεμότρατα, Αμμουλιανή, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Γνήσιο θαλασσινό μενού με την υπογραφή της chef Ντίνας Νικολάου και του Βαγγέλη Τούσιου. Με θέα το λιμάνι του νησιού και την προαθωνική χερσόνησο η γεύση των πιάτων, που στηρίζεται στην ντόπια θαλασσοπαραγωγή θα σας συναρπάσει. Κλείστε κι εσείς τη θέση σας τώρα!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 29, 2017 @ 8:00 μμ
Μεγάλη Παναγία, Ιερό Προσκύνημα Παναγίας, Μεγάλη Παναγία, 63076 Ελλάδα + Χάρτης Google

Παραδοσιακό θρησκευτικό κουρμπάνι, βασισμένο σε συνταγές παρμένες από την τοπική θρησκευτική παράδοση. Πραγματοποιείται στον αύλιο χώρο του Ιερού Προσκηνύματος Μεγάλης Παναγίας, αναδεικύει την τοπική μοναστηριακή παραγωγή και συνδυάζεται με συμμετοχή στον Εσπερινό.

Μάθετε περισσότερα »

H γιορτή των μοναστηριακών καλλυντικών

Μάιος 30, 2017 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μάθημα φυτικής κοσμετολογίας, το οποίο θα παραδοθεί από τη Χρύσσα Γρηγορίου στην καταπράσινη αυλή του Avaton λίγα μέτρα από τα σύνορα του Αγίου Όρους. Αγνά προιόντα, αγριοβότανα και ελαιόλαδο από τον Άθωνα μετατρέπονται μπροστά στα μάτια σας σε βιολογικά καλλυντικά, κρέμες, σαπούνια, κηραλοιφές και ό,τι βάζει ο νους σας. Μη χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε τη φανταστική εμπειρία! Κλείστε θέση τώρα και ζήστε τη στιγμή! Κάντε κράτηση! Αν επιθυμείτε να κάνετε κράτηση για την εκδήλωση, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. [contact-form-7…

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 31, 2017 @ 8:00 μμ
Στρατονίκη, Άγιος Νικόλας του Βουνού, Στρατονίκη, 63074 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μοναστηριακό δείπνο, το οποίο πραγματοποιείται στις πλαγιές του Αριστοτελικού Βουνού από εκπροσώπους τοπικών συλλόγων γυναικών. Παρατίθεται στο μαγικό αυλόγυρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου του Βουνού με την απίστευτη θέα στον αθωνικό κόλπο και συνδυάζεται με συμμετοχή στο Μεγάλο Εσπερινό. Μην το χάσετε. Κλείστε θέση τώρα!

Μάθετε περισσότερα »
Ιούνιος 2017

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Ιούνιος 1, 2017 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ, Ουρανούπολη 63075 + Χάρτης Google

Γνήσιο αγιορείτικο δείπνο από τον αγιορείτη Μοναχό Νικήτα, το οποίο θα συνοδευτεί από οινογευσία αθωνικών οίνων. Πράγματι το Μετόχι Χρωμίτσας παρουσιάζει αυθεντικούς αγιορείτικους οίνους, φτιαγμένους από τους καρπούς των αμπελώνων του Αγίου Όρους και τα χέρια των αγιορετιτών μοναχών. Οι ποικιλίες πολλές, με το "Κορμίλιτσα", τον επίσημο οίνο του Κρεμλίνου, να έχει εξαίχουσα θέση!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μοναστηριακών προιόντων

Ιούνιος 2, 2017 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Eating & Wandering, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αγιορείτικα ευλογημένα προιόντα του Αγίου Όρους και σε βυζαντικά, θρησκευτικά μνημεία, που θα αφήσει την πιο όμορφη γαστρο-πολιτιστική καλοκαιρινή ανάμνηση. Μια εξαιρετική περιήγηση ανάμεσα σε αγιορείτικα μνημεία πολιτισμού και σε γαστρονομικές συνήθειες των αγιορειτών! Κλείστε θέση τώρα! Η επιλογή θα σας δικαιώσει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μοναστηριακών προιόντων

Ιούνιος 3, 2017 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Eating & Wandering, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αγιορείτικα ευλογημένα προιόντα του Αγίου Όρους και σε βυζαντικά, θρησκευτικά μνημεία, που θα αφήσει την πιο όμορφη γαστρο-πολιτιστική καλοκαιρινή ανάμνηση. Μια εξαιρετική περιήγηση ανάμεσα σε αγιορείτικα μνημεία πολιτισμού και σε γαστρονομικές συνήθειες των αγιορειτών! Κλείστε θέση τώρα! Η επιλογή θα σας δικαιώσει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μοναστηριακών προιόντων

Ιούνιος 4, 2017 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Eating & Wandering, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αγιορείτικα ευλογημένα προιόντα του Αγίου Όρους και σε βυζαντικά, θρησκευτικά μνημεία, που θα αφήσει την πιο όμορφη γαστρο-πολιτιστική καλοκαιρινή ανάμνηση. Μια εξαιρετική περιήγηση ανάμεσα σε αγιορείτικα μνημεία πολιτισμού και σε γαστρονομικές συνήθειες των αγιορειτών! Κλείστε θέση τώρα! Η επιλογή θα σας δικαιώσει!

Μάθετε περισσότερα »

Η μικρασιάτικη πίτα

Ιούνιος 5, 2017 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Εκπληκτικό μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής με έμπνευση από την Καππαδοκία, το οποίο παραδίδεται από μικρασιάτισσες αρχοντονοικοκυρές και τον pastry chef του Plaisir, Παναγιώτη Σακαράκη. Συνοδεύεται από μουσικά ακούσματα της ανατολής. Μια ιστορική αναδρομή στη γεύση, ένα νοερό ταξίδι στις κουζίνες "εκείνες" και μια περιπλάνηση στην πατρίδα των γαστρονομικών ανακαλύψεων. Μην το χάσετε για κανένα λόγο!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των ανατολίτικων βιολογικών γλυκών

Ιούνιος 6, 2017 @ 8:00 μμ
Νέα Ρόδα, Costa Costa beach bar & mini restaurant, Νέα Ρόδα, Ελλάδα + Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής από την Ιφιγένεια Μανωλούδα, η οποία δημιουργεί γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, συλλέγοντας φρούτα και καρπούς από την εύφορη Νεοροδίτικη Γη. Οι συνταγές της βασίζονται σε μικρασιάτικες τεχνικές, ενώ η σπεσιαλιτέ της είναι το "γλυκό καρπούζι", το οποίο αναδεικνύει την πλούσια παραγωγή των μποστανιών των Νέων Ρόδων.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των ανατολίτικων πικάντικων γεύσεων

Ιούνιος 7, 2017 @ 8:00 μμ
Στρατώνι, εκκλησάκι Αγίων Θεοδώρων, Στρατώνι, 630 82 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής στο γραφικό ξωκκλήσι με τη μαγική θέα στον Ακάνθιο Κόλπο και τίτλο "Πολίτικο Μυδοπίλαφο", όπου ντόπιες νοικοκυρές προετοιμάζουν θρησκευτικό δείπνο με μύδια Ολυμπιάδας και διδάσκουν στους παρευρισκόμενους τον τρόπο παρασκευής του. Μετά το μάθημα ακολουθεί προσφορά χειροποίητων μεζέδων! Πιστεύετε ότι πρέπει να το χάσετε?

Μάθετε περισσότερα »

Το θρακιώτικο γλέντι

Ιούνιος 8, 2017 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Πολιτιστική και γαστρονομική συνάντηση από το Σύλλογο Ανατολικο-Θρακιωτών Λακκώματος "ο Άγιος Μόδεστος". Μουσική, χορός και γεύσεις από τις αλησμόνητες πατρίδες θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη βραδιά.

Μάθετε περισσότερα »

Το μικρασιάτικο αντάμωμα της θάλασσας

Ιούνιος 9, 2017 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής από τη Χρύσσα Γρηγορίου, όπου τα φρέσκα θαλασσινά προιόντα του αθωνικού κόλπου μαγειρεύονται με τεχνικές μικρασιάτικες και παντρεύονται ιδανικά με τη γαστρονομική ιστορία, δημιουργώντας αυτό που ονομάζεται "κληρονομιά". Όλα αυτά - μόνο για λίγους - στο υπέροχο "μπαλκόνι στο Αιγαίο" του πανέμορφου οικολογικού κτήματος!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της αγιορείτικης θάλασσας

Ιούνιος 10, 2017 @ 8:00 μμ
Αμμουλιανή, fish restaurant Μεγάλη Άμμος, Αμμουλιανή, Ελλάδα + Χάρτης Google

Όλες οι γεύσεις της αγιορείτικης θάλασσας μπλέκονται η μία μέσα στην άλλη, δημιουργώντας απίστευτους συνδυασμούς και συνταιριάζοντας μαγειρικές τεχνικές και χρήσεις φρέσκιας πρώτης ύλης. Η θαλασσινή μυρωδιά, η θέα στον Άθωνα και στα αμμώδη νησιά Δρένια εμπνέουν το chef του "Σέμπρικο", Βασίλη Μπερμπεράκη και τη Γιώτα Τσακνή, που δημιουργούν γαστρονομικά καλλιτεχνίματα!

Μάθετε περισσότερα »

Από τη Γαλημή στην Αμμουλιανή

Ιούνιος 11, 2017 @ 8:00 μμ
Αμμουλιανή, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Menu για ψαγμένους επισκέπτες, που "ανακαλύπτει" τη μικρασιάτικη παράδοση μέσα από τα αμμουλιώτικα υλικά, τις σύγχρονες τεχνικές και τις ιστορικές διαδρομές. Τα προιόντα γίνονται η αφορμή, αφού η αιτία είναι η ίδια η κουζίνα του The Roost, το οποίο αποτελεί την πιο γευστική πρόταση της προσφυγικής Αμμουλιανής

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή του μεσογειακού ελαιόλαδου

Ιούνιος 12, 2017 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Eagles Palace Resort & Spa, Ουρανούπολη, Ελλάδα + Χάρτης Google

Menu που έχει δημιουργηθεί από το διάσημο Ισπανό chef Marco Motta της Σχολής Γαστρονομίας FORMAEMPLEAN της Μαδρίτης και τη chef Ντίνα Νικολάου "από λάδι και ελιά της Μεσογείου". Παντρεύει τις λαδένιες γεύσεις των τοπικών ελαιώνων με εκείνες των μεσογειακών προιόντων και επιρροών, δημιουργώντας πιάτα εμπνευσμένα από την κουζίνα των χρωμάτων της Ισπανίας και των αρωμάτων της Μεσογείου.

Μάθετε περισσότερα »

Το οθωμανικό δείπνο

Ιούνιος 13, 2017 @ 8:00 μμ
Στάγειρα, Άλσος του Αριστοτέλη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Η chef Ντίνα Νικολάου, ο Δημήτρης Κοπαράνης του Estrella και νοικοκυρές από τα Στάγειτα και τη Στρατονίκη μαγειρεύουν "πιάτα του Σουλτάνου", φέρνοντας στο προσκήνιο τη γαστρονομική ιστορία των Σιδηροκαυσίων και τη μεσογειακή επιρροή της θάλασσας στην κουζίνα των ημιορεινών περιοχών της προαθωνικής χερσονήσου. Δεν πρέπει να λείψετε για κανένα λόγο.

Μάθετε περισσότερα »

Το ψαράδικο δείπνο

Ιούνιος 14, 2017 @ 8:00 μμ
Ακτή Κομίτσα, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Οι ντόπιοι ψαράδες καταφθάνουν μετά από μία μεγάλη και κοπιαστική ημέρα, κλείνοντας στα δίχτυα τους την πιο πλούσια ψαριά. Εκεί, πάνω στα ψαροκάικα, ετοιμάζουν κακαβιές και προσφέρουν στους παρευρισκόμενους τη μοναδική εμπειρία της σκληρής καθημερινότητάς τους.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της λήξης

Ιούνιος 15, 2017 @ 8:00 μμ
Τρυπητή, Λιμάνι, Τρυπητή, Ελλάδα + Χάρτης Google

Το KOUZINA 2017 κλείνει τις πύλες του όσο εντυπωσιακά τις άνοιξε. Η τελετή λήξης σηματοδοτείται από την απονομή περίφημων βραβείων, τα οποία αποτελούν τον πλέον κορυφαίο ετήσιο τοπικό γαστρονομικό θεσμό.

Μάθετε περισσότερα »
Νοέμβριος 2017

Το KOUZINA 2018 στη γαλλική Βρετάνη

Νοέμβριος 4, 2017 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ

Το promo tour του KOUZINA 2018 συνεχίζει τη δυναμική του πορεία στη γαλλική γαστρονομική και τουριστική αγορά, μέσω επαγγελματικής παρουσίασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Rennes της Βρετάνης, που για τη Γαλλία αποτελεί περιοχή – γαστρονομικό σύμβολο, αλλά και "opinion leader" της εθνικής της γαστρονομίας.

Σε ειδική εκδήλωση (κύρους) της ελληνικής ομογενειακής κοινότητας, η οποία θα λάβει χώρα στο υπέρλαμπρο SAS CENTRE CULINAIRE CONTEMPORAIN το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, παρουσία του δημοσιογραφικού κόσμου της γαστρονομικά διάσημης και επιλεκτικής γαλλικής επαρχίας θα παρουσιάσουμε:
• Πιάτα του φεστιβάλ,
• Τον προορισμό,
• Το φεστιβάλ και τις δραστηριότητές του.

Μάθετε περισσότερα »
Δεκέμβριος 2017

To KOUZINA 2018 παρουσιάζεται στην Κύπρο!

Δεκέμβριος 12, 2017 @ 6:30 μμ
Golden Donkeys, Σκαρίνου
Σκαρίνου, Κύπρος
+ Χάρτης Google

Μετά τη Γαλλία, το πρόγραμμα του KOUZINA 2018 παρουσιάζεται στην ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας – στην Κύπρο μας! Η επικεφαλής chef της διοργάνωσης Ντίνα Νικολάου και η Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας του Π.Ο.Τ. Μαρία Πάππα ταξιδεύουν στη Μεγαλόνησο και προβάλουν τις δραστηριότητες του φεστιβάλ στο γαστρονομικά ώριμο κοινό της «αδελφής χώρας»! Στη συνέχεια ο διακεκριμένος chef Χρήστος Χριστοδούλου, ο οποίος έλαβε μέρος στις δραστηριότητες του KOUZINA 2016, ενώνει τις δυνάμεις του με εκείνες της εξαιρετικής Ντίνας και δημιουργούν γαστρονομικά αριστουργήματα! Μη χάσετε αυτήν την παρουσίαση, η οποία φέρει την οργανωτική σφραγίδα επιτυχίας του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας! Ελάτε στο Golden Donkeys και μεταφερθείτε νοερά σε όλα τα events της διοργάνωσης!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της παλαιοχωρινής πατάτας και το κυπριακό κολοκάσι στην Κύπρο!

Δεκέμβριος 13, 2017 @ 11:00 πμ - 6:30 μμ
Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, Άγιος Θεόδωρος
Λάρνακα, Κύπρος
+ Χάρτης Google

Παρουσίαση στην Κύπρο της εκδήλωσης με θέμα «η γιορτή της παλαιοχωρινής πατάτας και το κυπριακό κολοκάσι», η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ (στις 16 Μαΐου 2018) στο Παλαιοχώρι με τη συμμετοχή μελών του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και του Γυναικείου Ομίλου Παλαιοχωρίου. Η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου και Κύπριες νοικοκυρές παρουσιάζουν μαγειρικές τεχνικές, οι οποίες αναδεικνύουν τα δύο εξαιρετικά προϊόντα. Παράλληλα, η Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας του Π.Ο.Τ. Μαρία Πάππα παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο το KOUZINA έβγαλε την Ανατολική Χαλκιδική από το χρόνιο τουριστικό τέλμα, συνδέοντας τη γαστρονομία με τον τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή με την αναπτυξιακή πορεία του τόπου! Σας περιμένουμε όλους!

Μάθετε περισσότερα »
Μάιος 2018

Η γιορτή του Αρνιώτικου λουκάνικου

Μάιος 15, 2018 @ 8:00 μμ
Πλατεία Γερογιανναίων, Αρναία + Χάρτης Google

Είναι η γιορτή της έναρξης, η οποία θα πλαισιωθεί από τραγούδια και χορούς, παρουσιασμένα από μέλη τοπικών χορωδιών και τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων. Η Αρναία της παράδοσης υποδέχεται το KOUZINA 2018 με εκδηλώσεις χαράς, όπου η συμμετοχή και το κέφι κυριαρχούν! Τα φημισμένα αρνιώτικα λουκάνικα ψήνονται επί τόπου, οι μυρωδιές κατακλύζουν το κέντρο της πόλης και η μουντοβίνα προσφέρεται άφθονη! Κάτοικοι και επισκέπτες χαίρονται την άνοιξη και η τοπική γαστρονομία ανοίγει τις πύλες της στο κοινό για έναν ολόκληρο μήνα!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Παλαιοχωρινής πατάτας και το Κυπριακό κολοκάσι

Μάιος 16, 2018 @ 8:00 μμ
Παλαιοχώρι, Κεντρική Πλατεία
Παλαιοχώρι, Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής, το οποίο θα παραδοθεί από νοικοκυράδες - μέλη του Γυναικείου Ομίλου Παλαιοχωρίου και θα προβάλει την ντόπια πατατοπαραγωγή. Μαζί τους Κύπριες νοικοκυρές - μέλη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, οι οποίες θα παρουσιάσουν το κυπριακό κολοκάσι (προϊόν Π.Ο.Π. Κύπρου). Το μάθημα θα καταλήξει σε γιορτή και η γιορτή σε γνήσιο τοπικό λαϊκό γλέντι, μια ελληνο-κυπριακή συνάντηση φιλίας και συνεργασίας. Στην παρουσίαση μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μακεδονίας - Θράκης "Μέγας Αλέξανδρος"!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των λουβιδιών

Μάιος 17, 2018 @ 8:00 μμ
Νεοχώρι, Κεντρική Πλατεία
Νεοχώρι, Χαλκιδική 63074 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής, το οποίο θα παραδοθεί από τις νοικοκυράδες - μέλη του Γυναικείου Ομίλου Νεοχωρίου και θα προβάλει πιάτα φτιαγμένα με "λουβίδια" - το παραδοσιακό φασόλι που καλλιεργείται από αρχαιοτάτων χρόνων στην περιοχή Νεοχωρίου - Παλαιοχωρίου και φημίζεται για την εξαιρετική ποιότητά του. Το μάθημα θα καταλήξει σε "νεοχωρινό γλέντι", για να δείξει τον τρόπο με τον οποίο οι παλαιότεροι γιόρταζαν τη σημασία της κάθε μέρας του χρόνου. Στην παρουσίαση μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μακεδονίας - Θράκης "Μέγας Αλέξανδρος"!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή του μελιού, του ψωμιού και του ζυμαριού

Μάιος 18, 2018 @ 8:00 μμ
Πολυχώρος «Αριστοτέλους», Κεντρική Πλατεία Αρναίας, Αρναία
Χαλκιδική, 63074 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μάθημα (κυρίως) παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, βασισμένο στη μελοπαραγωγή της Αρναίας. Το μάθημα θα εξελιχθεί σε επίδειξη μαγειρικών τεχνικών και θα καταλήξει σε γιορτή των παιδιών, τα οποία θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν, αναβιώνοντας την παράδοση, ενώ Μέλη του Συλλόγου Γυναικών Επισκοπής Ηρακλείου Κρήτης (Δήμου Χερσονήσου) ΕΡΓΑΝΗ θα παρουσιάσουν κρητικά γλυκά, φτιαγμένα με μέλι Αρναίας. Παραδοσιακές πίτες και άνοιγμα φύλων για ξινό τραχανά αναμένεται να κλέψουν την παράσταση!

Μάθετε περισσότερα »

Από τον Ψηλορείτη στο Βουνό του Αριστοτέλη

Μάιος 19, 2018 @ 8:00 μμ
Βαρβάρα, Κεντρική Πλατεία, Βαρβαρα, 63074 Ελλάδα + Χάρτης Google

Επίδειξη παρασκευής παραδοσιακής πίτας : φημισμένες πίτες της Κρήτης παρουσιάζονται από Μέλη του Συλλόγου Γυναικών Επισκοπής Ηρακλείου Κρήτης (Δήμου Χερσονήσου) ΕΡΓΑΝΗ, ενώ η πεντανόστιμη τραχανόπιτα της Βαρβάρας προετοιμάζεται από μέλη του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Βαρβάρας. Η γιορτή καταλήγει σε τραγούδι και χορό, τον οποίο σέρνουν μικρά παιδιά του τοπικού χορευτικού συγκροτήματος.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Αριστοτελικής θάλασσας

Μάιος 20, 2018 @ 8:00 μμ
Ολυμπιάδα, Restaurant Ακρογιάλι, Ολυμπιάδα, Χαλκιδική, Ελλάδα + Χάρτης Google

Με βότανα, φυτά και καρπούς από το Αριστοτελικό Όρος η Λουλουδιά Αλεξιάδου και ο βραβευμένος chef του Grand Hotel Thessaloniki, Βασίλης Τσόντζος, δημιουργούν πιάτα που παντρεύουν τις δροσερές γεύσεις των βιολογικών βοτάνων με την τοπική θαλασσινή παραγωγή! Μια πανδαισία από μυρωδιές και χρώματα που συνθέτουν ένα θαλασσινό menu, εμπνευσμένο από τα αριστοτελικά συγγράμματα. Μην το χάσετε για κανένα λόγο.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης

Μάιος 21, 2018 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Πλατεία Πύργου Προσφορίου, Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Ένα υπέροχο ελληνικό πανηγύρι, μια χορευτική γιορτή χαράς, μια θρησκευτικο-πολιτιστική εκδήλωση, όπου τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλογου Ουρανούπολης μετατρέπουν σε μουσικό γλέντι της θάλασσας και της ιστορίας. Σας περιμένουμε για να χορέψουμε παρέα!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μυδιών

Μάιος 22, 2018 @ 8:00 μμ
Ολυμπιάδα, Κεντρικός Λιμενοβραχίονας, Ολυμπιάδα + Χάρτης Google

Η chef Ντίνα Νικολάου παραδίδει μαθήματα μαγειρικής, βασισμένα στην πλούσια μυδοπαραγωγή της Ολυμπιάδας. Χρώματα και μυρωδιές από βότανα του Αριστοτελικού Όρους μπλέκονται με το ιώδιο της θάλασσας, ενώ πικάντικα μπαχαρικά, αρνιώτικη μουντοβίνα και αγνό ελαιόλαδο απογειώνουν τη γεύση των διάσημων πλέον μυδιών, που αποτελούν γαστρονομικό brand name του ιστορικού οικισμού. Οι γευστικές δοκιμές δίνουν τη θέση τους σε θαλλασινούς χορούς της Μικρασίας και το γλέντι αρχίζει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των ψαρικών

Μάιος 23, 2018 @ 8:00 μμ
Ολυμπιάδα, Fish Restaurant Olympic, Ολυμπιάδα, Χαλκιδική + Χάρτης Google

Menu - ωδή στην ψαρο-παραγωγή της Ολυμπιάδας, δημιουργημένο και παρουσιασμένο από τη Μαρία Αντωνίου και τη chef Ντίνα Νικολάου. Μια γαστρονομική παλέτα, η οποία απογειώνει το γευστικό αισθητήριο, προκαλεί και σας προσκαλεί! Κλείσε άμεσα μια θέση στο μεγάλο θαλασσινό τραπέζι του εξαιρετικού fish restaurant και απολαύστε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Θάλασσας

Μάιος 24, 2018 @ 8:00 μμ
Στρατώνι, κεντρικός λιμενοβραχίονας, Στρατώνι, Ελλάδα + Χάρτης Google

Ψαρογιορτή, οργανωμένη από το Ναυταθλητικό Όμιλο Στρατωνίου, ο οποίος διαπρέπει πραγματοποιώντας διαγωνισμούς ψαρέματος και θαλάσσια δρώμενα! Η επίδειξη ψαρο-μαγειρικών τεχνικών και συνταγών καταλήγει σε μουσική εκδήλωση, ενώ αμέσως μετά η chef Ντίνα Νικολάου προσφέρει θαλασσινά μεζεδάκια στην ιστορική Λέσχη Στρατωνίου.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της παράκτιας ζώνης

Μάιος 25, 2018 @ 8:00 μμ
Παράκτια Ζώνη,

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και όλα τα fish restaurants της παράκτιας ζώνης σας υποδέχονται, για να σας προσφέρουν θαλασσινά πιάτα, μαγειρεμένα με τα πιο φρέσκα υλικά. Ζητείστε άφοβα, τολμήστε τους προτεινόμενους συνδυασμούς, ακολουθήστε τους θαλάσσιους γαστρονομικούς μας δρόμους και απολαύστε την πιο όμορφη απόδραση του καλοκαιριού που έρχεται! Καλή σας διασκέδαση!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της παράκτιας ζώνης

Μάιος 26, 2018 @ 8:00 μμ
Παράκτια Ζώνη,

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και όλα τα fish restaurants της παράκτιας ζώνης σας υποδέχονται, για να σας προσφέρουν θαλασσινά πιάτα, μαγειρεμένα με τα πιο φρέσκα υλικά. Ζητείστε άφοβα, τολμήστε τους προτεινόμενους συνδυασμούς, ακολουθήστε τους θαλάσσιους γαστρονομικούς μας δρόμους και απολαύστε την πιο όμορφη απόδραση του καλοκαιριού που έρχεται! Καλή σας διασκέδαση!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της παράκτιας ζώνης

Μάιος 27, 2018 @ 8:00 μμ
Παράκτια Ζώνη,

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και όλα τα fish restaurants της παράκτιας ζώνης σας υποδέχονται, για να σας προσφέρουν θαλασσινά πιάτα, μαγειρεμένα με τα πιο φρέσκα υλικά. Ζητείστε άφοβα, τολμήστε τους προτεινόμενους συνδυασμούς, ακολουθήστε τους θαλάσσιους γαστρονομικούς μας δρόμους και απολαύστε την πιο όμορφη απόδραση του καλοκαιριού που έρχεται! Καλή σας διασκέδαση!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 28, 2018 @ 8:00 μμ
Restaurant Μπακατσιάνος, Αρναία, Ελλάδα + Χάρτης Google

Μοναστηριακό τραπέζι με προϊόντα που παράγονται από τους μοναχούς του Μοναστικού Οίκου Παναγίας "της χαράς των θλιβομένων" Παλαιοχωρίου και φημίζονται για την αγνότητα και την ποιότητά τους. Ο chef Δημήτρης Πολύζος και ο chef του Athena Pallas Ηλίας Γκότσης προετοιμάζουν μοναστηριακά πιάτα και μεταφέρει νοερά τους επισκέπτες στην Αθωνική Πολιτεία, μυώντας τους στις γαστρονομικές συνήθειες των αγιορειτών μοναχών!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 29, 2018 @ 8:00 μμ
Μεγάλη Παναγία, Ιερό Προσκύνημα Παναγίας, Μεγάλη Παναγία, 63076 Ελλάδα + Χάρτης Google

Παραδοσιακό θρησκευτικό κουρμπάνι, βασισμένο σε συνταγές παρμένες από την τοπική θρησκευτική παράδοση. Πραγματοποιείται στον αύλιο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος Μεγάλης Παναγίας, αναδεικνύει την τοπική μοναστηριακή παραγωγή και συνοδεύεται πάντα από συμμετοχή στον Εσπερινό.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 30, 2018 @ 8:00 μμ
Athos Bar Restaurant, Ουρανούπολη + Χάρτης Google

Γνήσιο αγιορείτικο δείπνο, προετοιμασμένο από το chef του Ekies All Senses Resort Δημήτρη Παμπόρη και τη Μιράντα Γκιούρα, το οποίο θα συνοδευτεί από οινογευσία αθωνικών οίνων. Πράγματι το «Μετόχι Χρωμίτσα» παρουσιάζει αυθεντικούς αγιορείτικους οίνους, φτιαγμένους από τους καρπούς των αμπελώνων του Αγίου Όρους και τα χέρια των αγιορειτών μοναχών. Οι ποικιλίες πολλές, με το "Κορμίλιτσα", τον επίσημο οίνο του Κρεμλίνου, να έχει εξέχουσα θέση!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 31, 2018 @ 8:00 μμ
Στρατονίκη, Άγιος Νικόλας του Βουνού, Στρατονίκη, 63074 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μοναστηριακό δείπνο, το οποίο πραγματοποιείται στις πλαγιές του Αριστοτελικού Βουνού από εκπροσώπους τοπικών συλλόγων γυναικών. Παρατίθεται στο μαγικό αυλόγυρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου του Βουνού με την απίστευτη θέα στον αθωνικό κόλπο και συνδυάζεται με συμμετοχή στο Μεγάλο Εσπερινό.

Μάθετε περισσότερα »
Ιούνιος 2018

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Ιούνιος 1, 2018 @ 8:00 μμ
Γομάτι, Άγιος Παντελεήμων,

Κλασσικό μοναστηριακό δείπνο, το οποίο πραγματοποιείται στον αύλιο χώρο του εξαιρετικού παρεκκλησίου του Γοματίου, μετά τον καθιερωμένο Εσπερινό. Το μεγάλο κυπαρίσσι της αυλής, η παλιά καμπάνα, η παρουσίαση της "γυριστής" γοματιανής πίτας και η μαγική θέα στο χωριό θα μετατρέψουν το θρησκευτικό κουρμπάνι σε απόλαυση των αισθήσεων.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Ιούνιος 2, 2018 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ, Ουρανούπολη 63075 + Χάρτης Google

Η chef Ντίνα Νικολάου παρουσιάζει εξαιρετικό μοναστηριακό μενού, βασισμένο στην αγιορείτικη κληρονομιά και στα προϊόντα του Αγίου Όρους. Στο μαγικό "μπαλκόνι στο Αιγαίο", όπως χαρακτηρίζεται ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ, με θέα την κορυφή του Άθωνα και τα "Δρένια" του Αιγαίου Πελάγους να είστε σίγουροι ότι θα ζήσετε το γαστρονομικό μεγαλείο της θαλασσινής μοναστηριακής κουζίνας και θα νιώσετε την αθωνική αύρα σε κάθε σας κύτταρο!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μοναστηριακών προιόντων

Ιούνιος 3, 2018 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Eating & Wandering, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αγιορείτικα ευλογημένα προιόντα του Αγίου Όρους και σε βυζαντικά, θρησκευτικά μνημεία, που θα αφήσει την πιο όμορφη γαστρο-πολιτιστική καλοκαιρινή ανάμνηση. Μια εξαιρετική περιήγηση ανάμεσα σε αγιορείτικα μνημεία πολιτισμού και σε γαστρονομικές συνήθειες των αγιορειτών! Κλείστε θέση τώρα! Η επιλογή θα σας δικαιώσει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Ποντιακής πίτας

Ιούνιος 4, 2018 @ 8:00 μμ
Αγία Μαρίνα Suites, Ουρανούπολη, + Χάρτης Google

Εκπληκτικό μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής με έμπνευση από τον Πόντο, το οποίο συνοδεύεται από μουσικά ποντιακά ακούσματα. Μια ιστορική αναδρομή στη γεύση, ένα νοερό ταξίδι στις κουζίνες "εκείνες" και μια περιπλάνηση στην πατρίδα των γαστρονομικών ανακαλύψεων.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της θαλλασινής Μικρασιάτικης γαστρονομίας

Ιούνιος 5, 2018 @ 8:00 μμ
Eagles Palace Hotel, Ουρανούπολη, + Χάρτης Google

Με έμπνευση από τη γαστρονομική κληρονομιά των μικρασιάτικων πατρίδων, με σεβασμό στις συνήθειες των προγόνων - που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα της ιστορίας, με αγάπη προς την παραγωγή της αθωνικής θάλασσας, ο executive chef του Macedonia Palace Σωτήρης Ευαγγέλου παρουσιάζει στο κοινό ένα μενού τεσσάρων πιάτων, που μοιάζει να "δραπέτευσε" από τα αρχοντικά τραπέζια της Σμύρνης και να συστήνεται εκ νέου στους συνδαιτημόνες του Armyra Restaurant του Eagles Palace.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Ανατολίτικης παράδοσης

Ιούνιος 6, 2018 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Πολιτιστικό Κέντρο, Ουρανούπολη, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής, το οποίο παραδίδεται από Μικρασιάτισσες νοικοκυρές της Ουρανούπολης και εντυπωσιάζει τους συμμετέχοντες. Βότανα από το Αθωνικό Όρος, αγνό ελαιόλαδο και ζύμες φτιαχτικές συνταιριάζονται και δημιουργούν αρχοντικά πιάτα του "τότε" και νόστιμα μαντί, που μοιάζουν να περιέχουν μέσα τους την ίδια την αθωνική φύση! Μία δραστηριότητα για λίγους και πραγματικά εκλεκτούς!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των Ανατολίτικων πικάντικων γεύσεων

Ιούνιος 7, 2018 @ 8:00 μμ
Στρατώνι, εκκλησάκι Αγίων Θεοδώρων, Στρατώνι, 630 82 Ελλάδα + Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής, που παραδίδεται στο γραφικό ξωκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων με τη μαγική θέα στον Ακάνθιο Κόλπο. Ντόπιες νοικοκυρές προετοιμάζουν θρησκευτικό δείπνο με μύδια Ολυμπιάδας και διδάσκουν στους παρευρισκόμενους τον τρόπο παρασκευής του. Μετά το μάθημα ακολουθεί προσφορά χειροποίητων μεζέδων!

Μάθετε περισσότερα »

Η παγκόσμια ημέρα των ωκεανών

Ιούνιος 8, 2018 @ 8:00 μμ
Ακτή Κομίτσα, Avaton Luxury Villas Resort, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Ο chef Παναγιώτης Παπαδόπουλος του Relais & Chateau Restaurant Avaton παρουσιάζει το πλέον ιδιαίτερο αλλά και αντιπροσωπευτικό θαλασσινό μενού για να τιμήσει την "παγκόσμια ημέρα των ωκεανών", όπως αυτή ορίζεται να τιμηθεί από όλα τα restaurants της αλυσίδας ανά τον κόσμο.

Μαζί του ο chef του Nikopolis Thessaloniki Στέφανος Σταμίδης, ο οποίος αποτελεί τον εκλεκτό προσκεκλημένο chef της βραδιάς αλλά η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου, που φιλοξενεί στο Avaton Luxury Villas Resort Γάλλους και Ισπανούς εκπροσώπους Τύπου και γευσιγνώστες.

Βραδιά για λίγους και πολύ εκλεκτούς!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της θάλασσας

Ιούνιος 9, 2018 @ 8:00 μμ
Αμμουλιανή, κεντρικό λιμάνι, Αμμουλιανή, + Χάρτης Google

Η Αμμουλιανή διαθέτει το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στην κεντρική Μακεδονία. Αυτό σημαίνει ότι το ψάρι που προσφέρεται στα restaurants του νησιού είναι ψάρι ημέρας. Άλλωστε στην Αμμουλιανή το χθεσινό ψάρι δε θεωρείται φρέσκο!!! Γι αυτό και οι κάτοικοι υποδέχονται τους επισκέπτες στα ψαροκάικα του λιμανιού, όπου αναβιώνοντας το πατροπαράδοτο έθιμο του "γρίπου", τους μαθαίνουν τις τεχνικές του ψαρέματος. Η ψαριά καταλήγει στο λιμάνι, όπου ψήνεται επί τόπου και συνοδεία αγιορείτικου τσίπουρου και οίνου μετατρέπεται σε γιορτή της θάλασσας και της χαράς!

Το ίδιο βράδυ συνταγές και πιάτα από την Προικόνησσο της Μικρασίας και φρέσκα θαλασσινά από την αθωνική θάλασσα, εμπνέουν το chef Στέφανο Σταμίδη από το Nikopolis Thessaloniki, ο οποίος "δραπετεύει" από την κουζίνα του Dome Real Cuisine και δημιουργεί γεύσεις εκστατικές και γαστρονομικές εικόνες που συνθέτουν πιάτα με "άποψη" και "ταυτότητα". Είναι η "Γιορτή της Προικόνησσος" και σας περιμένει να την τιμήσετε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Γαλημής

Ιούνιος 10, 2018 @ 8:00 μμ
The Roost, Αμμουλιανή, + Χάρτης Google

Menu για ψαγμένους επισκέπτες, δημιουργημένο ως cooking show από 4 chef της Λέσχης Ελληνικής Γαστρονομίας, που "αποκαλύπτουν" μπροστά στο κοινό τη μικρασιάτικη παράδοση μέσα από τα αμμουλιανιώτικα υλικά, τις σύγχρονες τεχνικές και τις ιστορικές διαδρομές.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή του μεσογειακού ελαιόλαδου

Ιούνιος 11, 2018 @ 8:00 μμ
Ουρανούπολη, Eagles Palace Resort & Spa, Ουρανούπολη, Ελλάδα + Χάρτης Google

Menu του σπουδαίου Λιβανέζου chef George Akkiki φτιαγμένο "από λάδι και ελιά της Μεσογείου", που παντρεύει τις λαδένιες γεύσεις των τοπικών προϊόντων με εκείνες των μεσογειακών επιρροών, δημιουργώντας πιάτα εμπνευσμένα από την κουζίνα των χρωμάτων του Λιβάνου και των αρωμάτων της Μεσογείου.

Μάθετε περισσότερα »

Το οθωμανικό δείπνο

Ιούνιος 12, 2018 @ 8:00 μμ
Άλσος του Αριστοτέλη, Στάγειρα, + Χάρτης Google

Η chef Ντίνα Νικολάου και νοικοκυρές από τα Στάγειρα και τη Στρατονίκη βρίσκονται μαζί στο πράσινο «Άλσος του Αριστοτέλη» και μαγειρεύουν "πιάτα του Σουλτάνου", φέρνοντας στο προσκήνιο τη γαστρονομική ιστορία των Σιδηροκαυσίων και τη μεσογειακή επιρροή στην κουζίνα των ημιορεινών περιοχών της προαθωνικής χερσονήσου.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Μεσογείου

Ιούνιος 13, 2018 @ 8:00 μμ
Ακτή Κομίτσα, Avaton Luxury Villas Resort, 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Ο executive chef του Avaton Luxury Villas Resort Παναγιώτης Παπαδόπουλος και o διάσημος Λιβανέζος chef Georges Akkiki δημιουργούν ένα κατεξοχήν μεσογειακό menu της Βηρυτού, όπου οι θαλασσινές γεύσεις και η ψαρο-παραγωγή του Ακάνθιου Κόλπου κυριαρχούν και συναρπάζουν. Ένα γαστρονομικό ταξίδι στα μεσογειακά παράλια της Αθωνικής Πολιτείας, η θέα της οποίας από τους κήπους του Avaton κόβει την ανάσα. Πρωτοβουλία για λίγους και πραγματικά εκλεκτούς!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Μεσογειακής κουζίνας

Ιούνιος 14, 2018 @ 8:00 μμ
Fish Restaurant Αμαλία, Πυργαδίκια, + Χάρτης Google

Ο Λιβανέζος chef Georges Akiki και ο chef του Relais & Chateaux Avaton Παναγιώτης Παπαδόπουλος, εμπνέονται από τη μεσογειακή παραγωγή της θάλασσας των Πυργαδικίων και δημιουργούν καλοκαιρινά θαλασσινά πιάτα, χρωματισμένα – λες - από τον ουρανό και τη γη, αρωματισμένα με τη μυρωδιά της φρέσκιας ψαριάς των ντόπιων καϊκιών. Μαζί τους η Αμαλία, η αεικίνητη ιδιοκτήτρια του ομώνυμου fish restaurant, η οποία βάζει τη δική της πινελιά στο μεσογειακό μενού.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της λήξης

Ιούνιος 15, 2018 @ 8:00 μμ
Ακτή Κομίτσα, Κουμίτσα, 63074 Ελλάδα + Χάρτης Google

Το KOUZINA 2018 κλείνει τις πύλες του όσο εντυπωσιακά τις άνοιξε. Η τελετή λήξης σηματοδοτείται από την απονομή περίφημων βραβείων, τα οποία αποτελούν τον πλέον κορυφαίο ετήσιο τοπικό γαστρονομικό θεσμό.

Μάθετε περισσότερα »
Μάιος 2019

Η γιορτή των άγριων μανιταριών

Μάιος 15 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Παραδοσιακό Restaurant «Απολυμένη Πέτρα», Χολομώντας
Ταξιάρχης, Χαλκιδική 63100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Oι chef του ERGON AGORA Λευτέρης Αθανασιάδης και Παναγιώτης Ξάνθης εγκαινιάζουν τις δραστηριότητες του KOUZINA 2019 στο Χολομώντα - και πιο συγκεριμένα στο restaurant του παραδοσιακού καταλύμματος "Απολυμένη Πέτρα" - όπου συλλέγουν άγρια μανιτάρια στα ξέφωτα του δάσους και δημιουργούν πιάτα με αρχαιοελληνική άποψη και "μανιταρένιο" θέμα. Κλείστε τώρα τραπέζι στην πράσινη αυλή του restaurant και νιώστε την πραγματικά ελληνική γαστρονομική ταυτότητα να κερδίζει τη μάχη με το "δήθεν"!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτής της τρούφας

Μάιος 16 @ 8:00 μμ
Παραδοσιακό Restaurant «Μαγεμένο Δάσος», Νεοχώρι
Νεοχώρι, Χαλκιδική 63074 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Οι chef του ERGON AGORA Λευτέρης Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Ξάνθης και η Τάνια Βλάχου του "Restaurant Μαγεμένο Δάσος" ενώνουν τις γαστρονομικές τους δυνάμεις και δημιουργούν πιάτα ενός μενού εμπνευσμένου από τα συμπόσια της αρχαίας Ελλάδας και από την ντόπια παραγωγή τρούφας. Ολόκληρο το δάσος του Χολομώντα παρευλάνει από το τραπέζι σας, ενώ μυρωδιές της γης και του αέρα αναμειγνύουν το παρελθόν με το μέλλον..., "ένα τραπέζι Ελλάδας" γίνεται η αιτία συνεύρεσης της παρέας. Μην λείψετε από αυτό για κανένα λόγο!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή του δάσους

Μάιος 17 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Παραδοσιακό Restaurant «Βίραγγας», Χολομώντας
Βράσταμα, Χαλκιδική 63100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Οι chef του ERGON AGORA Λευτέρης Αθανασόπουλος και Παναγιώτης Ξάνθης επισκέπτονται το Χολομώντα, συναντούν το Βασίλη Χαιριστανίδη του παραδοσιακού restaurant "Βίραγγας", συλλέγουν μαζί μανιτάρια, φρούτα του δάσους, άγρια βότανα και τα ανακατατεύουν στους νταβάδες της κουζίνας του ομώνυμου παραδοσιακού καταλύμματος. Στη συνέχεια σας τα προσφέρουν ως μενού 4 πιάτων. Κλείστε τώρα το τραπέζι σας και αφήστε τους chef να φροντίσουν για την καλοπέρασή σας!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή του μελιού, του ψωμιού και του ζυμαριού

Μάιος 18 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Παραδοσιακή Πλατεία, Πλυσταριό, Αρναία
Αρναία, Χαλκιδική 63074 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μάθημα (κυρίως) παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, βασισμένο στη μελοπαραγωγή της Αρναίας. Το μάθημα θα συνοδεύεται από τοπικά τραγουδήματα, τα οποία θα προσδώσουν στην επίξειξη νότα χαράς και αισιοδοξίας. Η γιορτή θα συνεχισθεί στην πλατεία Δημαρχείου, όπου το αρνιώτικο λουκάνικο ψήνεται επί τόπου, ντόπιοι χορευτές χορεύουν την παραγωγή του και το κέφι απογειώνεται! Η αναβίωση της γαστρονομικής παράδοσης σε όλο της το μελλοντικό μεγαλείο!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μουντοβίνας

Μάιος 19 @ 8:00 μμ
Παραδοσιακό Restaurant «Πράσινο Χωριό», Αρναία
Αρναία, Χαλκιδική 63074 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

O executive chef του Macedonia Palace Σωτήρης Ευαγγέλου και ο Μανώλης Βαλιάνος του Παραδοσιακού Restaurant "Πράσινο Χωριό" συναντούν ντόπιους μελισσοκόμους, προμηθεύονται την περίφημη μουντοβίνα (απόσταγμα από κηρύθρα) και εμπνέονται: δημιουργούν ένα εξαιρετικό μενού τεσσάρων πιάτων, το οποίο αναδεικνύει τη χρήση της μουντοβίνας (προιόν Π.Ο.Π.) και του αρνιώτικου μελιού στη μαγειρική. Αρχαιοελληνική έμπνευση σε έναν πράσινο τόπο με μακραίωνη ιστορία. Σας περιμένουμε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της αριστοτελικής θάλασσας

Μάιος 20 @ 8:00 μμ
Restaurant Olympic, Ολυμπιάδα
Ολυμπιάδα, Χαλκιδική 57014 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Η Καβάλα, αποτελεί τον τιμώμενο ελληνικό προορισμό του KOUZINA 2019 και οι chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας αφήνουν για λίγο το παραδοσιακό λιμάνι της και έρχονται στην Ολυμπιάδα, όπου σε συνεργασία με τη Μαρία Αντωνίου δημιουργούν γιορτή - ωδή στην αριστοτελική θάλασσα - όπου τα ντόπια ψαρικά, τα φρούτα του δάσους, τα βότανα, τα αρμυρίκια και ο οίνος παρελαύνουν το ένα μετά το άλλο από το υπέροχο τραπέζι μπροστά στη θάλασσα. Κλείστε θέση και απολαύστε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης

Μάιος 21 @ 8:00 μμ
Πλατεία Πύργου Προσφορίου, Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Ένα υπέροχο ελληνικό πανηγύρι, μια χορευτική γιορτή χαράς, μια θρησκευτικο-πολιτιστική εκδήλωση, όπου τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλογου Ουρανούπολης μετατρέπουν σε μουσικό γλέντι της θάλασσας και της ιστορίας. Σας περιμένουμε για να χορέψουμε παρέα!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μυδιών

Μάιος 22 @ 8:00 μμ - 9:00 μμ
Λιμάνι Καβάλας, Λιμάνι Καβάλας
Καβάλα, Καβάλας Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Το KOUZINA 2019 μεταφέρεται στην τιμώμενη ελληνική πόλη, την Καβάλα, και ομάδα των chef της Λέσχης Ελληνικής Γαστρονομίας παραδίδει μαθήματα μαγειρικής, βασισμένα στην πλούσια μυδοπαραγωγή της Ολυμπιάδας. Χρώματα και μυρωδιές από βότανα του Αριστοτελικού Όρους μπλέκονται με το ιώδιο της καβαλιώτικης θάλασσας, ενώ πικάντικα μπαχαρικά, αρνιώτικη μουντοβίνα και αγνό ελαιόλαδο απογειώνουν τη γεύση των διάσημων πλέον μυδιών, που αποτελούν γαστρονομικό brand name του ιστορικού οικισμού. Εσείς θα το χάσετε;

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των ψαρικών

Μάιος 23 @ 8:00 μμ
Λέσχη Στρατωνίου, Στρατώνι
Στρατώνι, Χαλκιδική 63082 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Menu - ωδή στην ψαρο-παραγωγή της Ολυμπιάδας, δημιουργημένο και παρουσιασμένο από τους chef της Λέσχης Ελληνικής Γαστρονομίας και την Αγγελική Μινέρου. Μια γαστρονομική παλέτα, η οποία απογειώνει το γευστικό αισθητήριο, προκαλεί και σας προσκαλεί! Κλείσε άμεσα μια θέση στο μεγάλο θαλασσινό τραπέζι του εξαιρετικού fish restaurant και απολαύστε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της θάλασσας

Μάιος 24 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Aristoteles Holidays Resort & Spa, Ουρανούπολη
Χαλκιδική, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Με φόντο τον Αθωνικό Κόλπο και την Αμμουλιανή o executive chef του Ομίλου ΑΚΜΗ Ιωάννης Παναγιωτίδης και ο βραβευμένος chef του Aristotles Holidays Resort & Spa Κώστας Νταλιάνης κατεβαίνουν στο λιμάνι της Τρυπητής και διαλέγουν τα πιο φρέσκα θαλασσινά. Στη συνέχεια τα μπερδεύουν με αρμυρίκια και βιολογικά λαχανικά από το μποστάνι του ξενοδοχείου και δημιουργούν γεύσεις της θάλασσας, της γης και του καλοκαιριού που έρχεται! Κλείστε τώρα ένα τραπέζι στην υπέροχη ταβέρνα του resort και χαρείτε "τη γιορτή της θάλασσας" όπως πραγματικά της αξίζει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της αριστοτελικής θάλασσας

Μάιος 25 @ 8:00 μμ
Restaurant «Ακρογιάλι», Ολυμπιάδα
Χαλκιδική, Χαλκιδική 57014 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Ο chef του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Παναγιώτης Καραφουλίδης και η Λουλουδιά Αλεξιάδου περιμένουν την ψαριά του Ανδρέα, επιλέγουν "τα καλύτερα" και κατευθύνονται στην κουζίνα του restaurant "Ακρογιάλι", για να δημιουργήσουν το πιο "θαλασσινό μενού" του αριστοτελικού υδάτινου στοιχείου. Μπερδεύουν την ψαροπαραγωγή με άγρια βότανα και φρούτα από το Αριστοτελικό Όρος και όταν τα συστατικά ανακατεύονται μεταξύ τους, τότε οι μυρωδιές δίνουν και παίρνουν. Ο οίνος ρέει άφθονος, το τσίπουρο περισσεύει και η καλή διάθεση απογειώνεται μέσα από το πιο γευστικό Σαββατόβραδο της Άνοιξης! Ελάτε κι εσείς, δοκιμάστε τα πιάτα των δημιουργών και απολαύστε τη βραδιά μαζί μας. Θα γίνετε για πάντα μέλος της παρέας μας!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της αθωνικής θάλασσας

Μάιος 26 @ 8:00 μμ
Restaurant «ΚΟΚΚΙΝΟΣ», Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μια δροσερή ανοιξιάτικη βραδιά ο executive chef του Restaurant KOKKINOS Άκης Στεφανίδης δημιουργεί ένα θαλασσινό μενού, εμπνευσμένο από την κουζίνα της Αθωνικής Πολιτείας και τη θάλασσα που την περιβάλλει. Τα ψαρικά μαγειρεύονται με πάστες και φρέσκα λαχανικά, σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται από αθωνικούς οίνους, για να μεταφέρουν το γευστικό αισθητήριο στις αθωνικές τράπεζες, όπου η ψαροφαγία κυριαρχεί και συνεπαίρνει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μοναστηριακών προιόντων

Μάιος 27 @ 8:00 μμ
Gift Shops Ουρανούπολης, Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αγιορείτικα ευλογημένα προϊόντα του Αγίου Όρους και σε βυζαντινά, θρησκευτικά μνημεία, που θα αφήσει την πιο όμορφη γαστρο-πολιτιστική καλοκαιρινή ανάμνηση. Μια εξαιρετική περιήγηση ανάμεσα σε αγιορείτικα μνημεία πολιτισμού και σε γαστρονομικές συνήθειες των αγιορειτών! Κλείστε θέση τώρα! Η επιλογή θα σας δικαιώσει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των μοναστηριακών προιόντων

Μάιος 28 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Gift Shops Ουρανούπολης, Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αγιορείτικα ευλογημένα προϊόντα του Αγίου Όρους και σε βυζαντινά, θρησκευτικά μνημεία, που θα αφήσει την πιο όμορφη γαστρο-πολιτιστική καλοκαιρινή ανάμνηση. Μια εξαιρετική περιήγηση ανάμεσα σε αγιορείτικα μνημεία πολιτισμού και σε γαστρονομικές συνήθειες των αγιορειτών! Κλείστε θέση τώρα! Η επιλογή θα σας δικαιώσει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 29 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Ιερό Προσκύνημα Μεγάλης Παναγίας, Μεγάλη Παναγία
Μεγάλη Παναγία, Χαλκιδική 63076 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

"Παραδοσιακό θρησκευτικό κουρμπάνι, βασισμένο σε συνταγές παρμένες από την τοπική θρησκευτική παράδοση. Πραγματοποιείται στον αύλιο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος Μεγάλης Παναγίας, αναδεικνύει την τοπική μοναστηριακή παραγωγή και συνοδεύεται πάντα από συμμετοχή στον Εσπερινό

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή του μοναστηριακού οίνου

Μάιος 30 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Restaurant «Skites», Ουρανο'υπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Η Ελένη Κεφαλοπούλου παρουσιάζει αθωνικούς οίνους στο υπέροχο "μπαλκόνι στο Αιγαίο" του restausrant Skites, λίγα μόλις μέτρα από τα χερσαία σύνορα του Αγίου Όρους. Μοναστηριακά εδέσματα συμπληρώνουν το παζλ της αθωνικής οινο-γαστρονομίας, η οποία πάντα συναρπάζει για την απλότητα της γεύσης και των υλικών που της την προσδίδουν!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 31 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Athos Villas Luxury Seaside Villas., Ακτή Κομίτσα
Νέα Ρόδα, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

O αγιορείτης Μοναχός Νικήτας προετοιμάζει εξαιρετικό μοναστηριακό cooking class, βασισμένο στην αγιορείτικη γαστρονομική κληρονομιά και στα προϊόντα του Αγίου Όρους. Στον πράσινο αυλόγυρο του Athos Villas Luxury Seaside Villas, με θέα την αθωνική χερσόνησο και την κορυφή του Άθωνα, να είστε σίγουροι ότι θα ζήσετε το γαστρονομικό μεγαλείο της θαλασσινής μοναστηριακής κουζίνας και θα νιώσετε την αθωνική αύρα σε κάθε σας κύτταρο! Μην χάσετε αυτό το τραπέζι για κανέναν λόγο!

Μάθετε περισσότερα »
Ιούνιος 2019

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Ιούνιος 1 @ 8:00 μμ
Ιερόν Παρεκλλήσιον Αγίου Μόδεστου, Αρναία
Αρναία, Χαλκιδική 63074 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Κλασσικό μοναστηριακό δείπνο, το οποίο πραγματοποιείται στον αύλιο χώρο του εξαιρετικού παρεκκλησίου της Αρναίας, μετά τον καθιερωμένο Εσπερινό. Τα μεγάλα κυπαρίσσια της αυλής, οι παλιές καμπάνες, τα μοναστηριακά εδέσματα και η μαγική θέα στο χωριό θα μετατρέψουν το θρησκευτικό κουρμπάνι σε απόλαυση των αισθήσεων. Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Ιούνιος 2 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Eagles Palace Hotel & Spa, Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Ο chef Απόστολος Αλτάνης του Hyatt Regency Thessaloniki εμπνέεται από τη θαλασσινή αύρα του Άθωνα και επισκέπτεται τις κουζίνες του Eagles Palace, προκειμένου να δημιουργήσει μενού με αθωνική καταβολή και μοναστηριακή επιρροή. Μαζί του Ιταλοί μοναχοί συμπληρώνουν την παλέτα της αυθεντικά θρησκευτικής δημιουργίας, η οποία έχει ως βάση το "ψάρι του Αγίου Όρους", το οποίο ανακατεύεται με τα άγρια βότανα του Άθωνα, ώστε να αποτελέσει τον πιο γαστρονομικά επιτυχημένο συνδυασμό! Μη λείψετε από αυτό το δείπνο. Κλείστε έγκαιρα θέση και απολαύστε μια μεσογειακή δημιουργία με άποψη, ταυτότητα και θέμα!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της ποντιακής πίτας

Ιούνιος 3 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Alou Cocktail Bar, Ιερισσός
Ιερισσός, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Εκπληκτικό μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής με έμπνευση από τον Πόντο, το οποίο παραδίδεται από Πόντιες νοικοκυρές στην αμμώδη παραλία του Alou Cocktail Bar στην Ιερισσό και συνοδεύεται από μουσικά ποντιακά ακούσματα. Μια ιστορική αναδρομή στη γεύση, ένα νοερό ταξίδι στις κουζίνες "εκείνες" και μια περιπλάνηση στην πατρίδα των γαστρονομικών ανακαλύψεων. Μην το χάσετε για κανένα λόγο!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της θαλλασινής μικρασιάτικης γαστρονομίας

Ιούνιος 4 @ 8:00 μμ
Fish Restaurant «Το Χρυσό Αγκίστρι», Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Με έμπνευση από τη γαστρονομική κληρονομιά των μικρασιάτικων πατρίδων, με σεβασμό στις συνήθειες των προγόνων - που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα της ιστορίας, με αγάπη προς την παραγωγή της αθωνικής θάλασσας, η chef και Υπεύθυνη του Τομέα Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Σοφία Γεωργακάκη παρουσιάζει στο κοινό ένα μενού τεσσάρων πιάτων, που μοιάζει να "δραπέτευσε" από τα αρχοντικά τραπέζια της Σμύρνης και να συστήνεται εκ νέου στους συνδαιτημόνες του Restaurant "Το Χρυσό Αγκίστρι". Μην χάσετε αυτό το δείπνο για κανένα λόγο!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της ανατολίτικης παράδοσης

Ιούνιος 5 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Πολιτιστικό Κέντρο Ουρανούπολης, Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής, το οποίο παραδίδεται από Μικρασιάτισσες νοικοκυρές της Ουρανούπολης και εντυπωσιάζει τους συμμετέχοντες. Βότανα από το Αθωνικό Όρος, αγνό ελαιόλαδο και ζύμες φτιαχτικές συνταιριάζονται και δημιουργούν αρχοντικά πιάτα του "τότε" και νόστιμα μαντί, που μοιάζουν να περιέχουν μέσα τους την ίδια την αθωνική φύση! Μία δραστηριότητα για λίγους και πραγματικά εκλεκτούς!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της αρνιώτικης μουντοβίνας και των σμυρνιώτικων συνταγών

Ιούνιος 6 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Πλατεία Πύργου Προσφορίου, Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Εξαίρετο cooking workshop, το οποίο έχει θέμα "σουτζουκάκια συρνιώτικα" και παραδίδεται στο πιο κεντρικό σημείο του οικισμού! Τα εδέσματα ψήνονται επί τόπου και συνοδεύονται από την ξακουστή μουντοβίνα των αρνιωτών μελλισουργών! Η βραδιά κλείνει με τραγούδια και χορούς μικρασιάτικους, για να θυμίσει ότι η Ουρανούπολη μένει πιστή σε ό,τι κληρονόμησε από τις αλησμόνητες, ελληνικές πατρίδες!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Προικόνησσος

Ιούνιος 7 @ 8:00 μμ
Fish Restaurant «Ανεμότρατα», Αμμουλιανή
Αμμουλιανή, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

O chef και καθηγητής γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωάννης Αγγελούδας και ο Βαγγέλης Τούσιος του fish restaurant "Ανεμότρατα" εμπνέονται από τη θαλλασινή μυρωδιά του αθωνικού κόλπου και την ιστορική καταβολή της Αμμουλιανής και δημιουργούν ένα αμιγώς μικρασιάτικο μενού, όπου θα τα μεζεδάκια κυριαρχούν και οι μυρωδιές ταξιδεύουν τον επισκέπτη στα θαλασσινά τραπέζια της Προικόνησσος. Εσείς - αλήθεια - θα λείψετε?

Μάθετε περισσότερα »

Η παγκόσμια ημέρα των ωκεανών

Ιούνιος 8 @ 8:00 μμ
Avaton Luxury Villas Resort – Relais & Chateaux, Ακτή Κομίτσα
Νέα Ρόδα, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Ο chef Παναγιώτης Παπαδόπουλος του Avaton Luxury Villas Resort - Relais & Chateaux παρουσιάζει το πλέον ιδιαίτερο και αντιπροσωπευτικό θαλασσινό μενού για να τιμήσει την "παγκόσμια ημέρα των ωκεανών", όπως αυτή ορίζεται να τιμηθεί από όλα τα restaurant της αλυσίδας Relais & Chateaux ανά τον κόσμο. Υψηλή γαστρονομία, μαγικοί συνδυασμοί θαλασσινών και άγριων βοτάνων, απόλυτα θαλάσσιο περιβάλλον, εξαιρετική αισθητική και χαρακτηριστικά ελληνική φιλοξενία θα αποζημιώσουν στο έπακρο την επιλογή σας.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Γαλημής

Ιούνιος 9 @ 8:00 μμ
Restaurant «The Roost», Αμμουλιανή
Αμμουλιανή, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Στην υπέροχη αμμουλιανιώτικη αυλή του Restaurant "The Roost" o chef και καθηγητής γαστρονομίας του ΙΕΚ DELTA, Κωνσταντίνος Τρώντσιος φιλεύει το κοινό με ό,τι και οι γαλημιώτες πρόσφυγες συνήθιζαν να προσφέρουν στα μεγαλειώδη τραπέζια τους. Ένα μενού φερμένο εξ' ολοκλήρου από τις μικρασιάτικες πατρίδες - γεύσεις μπαχαρικών και ψαριού, μυρωδικών και ζυμαριού, ζάχαρης και σιροπιού... Σας περιμένουμε να το δοκιμάσετε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μεσογειακής σλοβένικης κουζίνας

Ιούνιος 10 @ 8:00 μμ
Eagles Palace Resort & Spa, Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Η τελευταία εβδομαδιαία θεματική ενότητα του KOUZINA 2019 είναι αφιερωμένη στη σλοβένικη κουζίνα. Τρυφερά κρεατικά, εξαιρετικές ζύμες, φρούτα του δάσους, υπέροχοι οίνοι, τυροκομικά, άριστης ποιότητας προσούτο και πολλά αλλαντικά την καθιστούν ως μία από τις "νόστιμες" και πικάντικες μεσογειακές κουζίνες. Σήμερα, η εξαιρετική Σλοβένα chef Zorica Milanovic και η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου σας προσκαλούν στο υπερπολυτελές Eagles Palace, προκειμένου να σας "τρατάρουν" τη σλοβένικη εκδοχή της μεσογειακής διατροφής και να σας μυήσουν στα απλά μυστικά της ξακουστής σλοβένικης κουζίνας!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των ντόπιων κρεατικών

Ιούνιος 11 @ 8:00 μμ
Παραδοσιακό Restaurant «Ίσβορος», Στρατονίκη
Στρατονίκη, Χαλκιδική 63082 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Η αεικίνητη Αργυρή Χατζή του restaurant Ίσβορος, η Σλοβένα chef Zorica Milanovic και η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου επισκέφθηκαν το Αριστοτελικό Όρος, συνέλλεξαν χόρτα και φρέσκα φρούτα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην κουζίνα του restaurant για να τα συνδυάσουν γαστρονομικά με ντόπιο βιολογικό κρέας από τη φάρμα του μπαμπά Χατζή. Το αποτέλεσμα; Θα το νιώσουμε όλοι στον ουρανίσκο μας, όσοι βρεθούμε σήμερα στους πράσινους κήπους του παραδοσιακού εστιατορίου στη Στρατονίκη, για να αντιληφθούμε πώς προσφέρεται ένα αυθεντικά σλοβένικο μενού όταν έχει μαγειρευθεί σε "σβουριώτικα" υλικά! Πραγματικά, δεν πρέπει να χάσετε τη βραδιά για κανένα λόγο!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μεσογειακής κουζίνας

Ιούνιος 12 @ 8:00 μμ
Restaurant «Skites», Σύνορα Αγίου Όρους
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Σήμερα η σλοβένικη κουζίνα συναντά την αυθεντικά ελληνική, εκεί στα σύνορα του Αγίου Όρους, όπου η φρέσκια ψαροπαραγωγή εντυπωσίασε τη σλοβένα chef Zorica Milanovic και τη "δική" μας Ντίνα Νικολάου. Οι δυο τους - μαζί με τo Γιώργο - chef του καταπληκτικού Restaurant Skites διάλεξαν "από τις βάρκες" τα πιο φρέσκα θαλασσινά, προετοιμάζοντας θαλασσινό μεσογειακό δείπνο που συνδυάζει τα σλοβένικα με τα ελληνικά στοιχεία, συνθέτοντας εξαιρετικό μεσογειακό μενού!

Μάθετε περισσότερα »

Το μεσογειακό γαστρονομικό γλέντι

Ιούνιος 13 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Restaurant «Λεμονιάδης», Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Μια δροσερή καλοκαιρινή βραδιά ο Μιχάλης Λεμονιάδης και η ομάδα του υποδέχονται το chef του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλή Ασπρίδη αλλά και την επικεφαλής chef της διοργάνωσης Ντίνα Νικολάου για να συνδημιουργήσουν ένα θαλασσινό μεσογειακό μενού, εμπνευσμένο από την κουζίνα της Αθωνικής Πολιτείας και τη θάλασσα που την περιβάλλει. Τα ψαρικά μαγειρεύονται με πατάτες και φρέσκα λαχανικά, σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται από αθωνικούς οίνους, για να μεταφέρουν το γευστικό αισθητήριο στις αθωνικές τράπεζες, όπου η μεσογειακή ψαροφαγία κυριαρχεί και συνεπαίρνει!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της λήξης

Ιούνιος 14 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Αμφιθέατρο Ξενοδοχείου «Akrathos», Ουρανούπολη
Ουρανούπολη, Χαλκιδική 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου Akrathos το KOUZINA 2019 δίνει τη σκυτάλη σε εκείνο του 2020 μέσα από ένα μεσογειακό πολιτιστικό αντάμωμα που θα συζητηθεί!

Μάθετε περισσότερα »
+ Εξαγωγή Καταχωρημένη Εκδηλώσεις
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.