Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

Η γιορτή των καραβομαραγκών

Μάιος 26, 2022 @ 8:00 μμ

Η αγαπημένη chef Ντίνα Νικολάου έρχεται στην Ιερισσό, προκειμένου να συναντήσει τους ξακουστούς καραβομαραγκούς και να ακούσει τις ιστορίες τους. Πράγματι, τα ναυπηγεία της Ιερισσού είναι άρρηκτα δεμένα με τη μνήμη των ντόπιων. Χωροθετημένα λίγα μόλις μέτρα από το πολύβουο ψαρολίμανο με την έντονη δραστηριότητα, μυρίζουν ξύλο από το πεύκο που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία των σκαφών, ρετσίνι από τις εκκρίσεις του, ιδρώτα από την ανθρώπινη προσπάθεια και ιώδιο από τα μύρα της θάλασσας. Τα καρνάγια είναι η ίδια η ψυχή του οικισμού. Μια τέχνη σοφίας και οξυδέρκειας, δομημένη από δουλευτάδες καραβομαραγκούς.
Η Ντίνα τους βρίσκει στις ακτές του λιμανιού, κάτω από τους λόφους της Αρχαίας Ακάνθου. Τους παρατηρεί να ανεβοκατεβαίνουν στα υπό κατασκευήν σκαριά, να συνοδεύουν τη δουλειά με τραγούδι, να κολατσίζουν ντόπια καλούδια και παστό ορκύνι, γελώντας με χωρατά και ιστορίες από καπεταναίους, ναύτες, μαστόρια και παραγιούς.
Τσιπουρομπλέκεται μαζί τους.
Το ίδιο κι εμείς.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Μάιος 26, 2022
Ώρα:
8:00 μμ

Διοργανωτής

KOUZINA
Ιστοσελίδα:
www.mountathosarea.org

Χώρος Διεξαγωγής

Καρνάγια Ιερισσού
Λιμάνι Ιερισσού
Ιερισσός, Χαλκιδικής 63074 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Ιστοσελίδα:
http://www.mountathosarea.org/%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%87%ce%ae-%ce%ac%ce%b8%cf%89/%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%83%cf%8c%cf%82/
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.