Case Study: επενδύοντας με σχέδιο στην ιταλική τουριστική αγορά!

0

Ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, εφαρμόζοντας πιστά το σχεδιασμό του προγράμματος τουριστικής προβολής, παρουσίασε σε δέκα (10) travel agents – συνεργάτες του Ιταλού Tour Operator Jampo Group, το απευθυνόμενο στην ιταλική τουριστική αγορά τοπικό ταξιδιωτικό μοντέλο. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε μέσω ταξιδιού εξοικείωσης (Fam. Trip) από τις 10 μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου, με τους συμμετέχοντες να ανακαλύπτουν το θαλάσσιο τοπικό στοιχείο μέσα από την ιστορική αναφορά της περιοχής αλλά και την επαφή με τους ντόπιους, που πρωταγωνιστούν σε όλους τους άξονες των δεκαοκτώ (18) τουριστικών πυλώνων που προωθεί ο Δήμος.

Έτσι, τα «θαλάσσια βήματα του Αριστοτέλη» οδήγησαν τους Ιταλούς στις μυδοκαλλιέργειες της Ολυμπιάδας, όπου – μεταξύ άλλων – συνέλεξαν μύδια και, μετά το cooking workshop που παραδόθηκε, τα γεύθηκαν ως τσιπουρομεζέ στην ξύλινη προβλήτα της τοποθεσίας «Μαρμάρι» του Στρυμωνικού Κόλπου.

Η θεματική θαλάσσια κρουαζιέρα στον Άθωνα κατέληξε στην Αμμουλιανή, όπου οι Ιταλοί κολύμπησαν και στη συνέχεια «μπλέχθηκαν» με τους ντόπιους σε οινοκατανύξεις, απολαμβάνοντας τα ολόφρεσκα ψαρικά που κυριάρχησαν στο υπαίθριο τραπέζι.

Ιδιαίτερη ήταν όμως και η έμφαση που δόθηκε στην ανάδειξη του καρνάγιου της Ιερισσού, με τους φιλοξενούμενους να ενθουσιάζονται με την αυθεντικότητα του χώρου και να μυούνται από τους ιερισσιώτες καραβομαραγκούς στη ναυπηγική τέχνη. Αφού ακολούθησαν ποδηλατώντας τον «Ακάνθιο Περίπατο» στους λόφους της Αρχαίας Ακάνθου, αναχώρησαν για τον ορεινό όγκο, προκειμένου να επισκεφθούν ξωκκλήσια και παραδοσιακούς οικισμούς, ώστε να εντρυφήσουν στον τρόπο με τον οποίο το βουνό μετατρέπεται σε ημερήσια απόδραση εκείνων που αγαπούν τη θάλασσα.

Η διαπίστωση εκ μέρους των συμμετεχόντων ότι η Ανατολική Χαλκιδική συνθέτει θαλάσσιο αλλά και θεματικό προορισμό διακοπών αποτελούσε το ζητούμενο της όλης διοργάνωσης, η έκβαση της οποίας εμπλουτίζει τον επαγγελματικό κατάλογο του Jambo Group με δύο (2) ακόμη τοπικά καταλύματα και ενισχύει τη θέση των τριών (3) ήδη συνεργαζόμενων. Παράλληλα, αναπτύσσει εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως οι οινικές περιηγήσεις «από την Αρναία στον Άθωνα», που θα συστήσουν ειδικό ταξιδιωτικό πρόγραμμα στη νέα ηλεκτρονική μπροσούρα του tour operator.

Για την επίτευξη αυτού του σημαντικότατου στόχου προηγήθηκε πολύχρονη συνομιλία της τοπικής τουριστικής κοινότητας με τους product managers του Jambo Group, το οποίο συνεργάζεται κυρίως με περιοχές της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας. Η πρόθεση επέκτασης του ιταλικού τουριστικού προγράμματος στο ανατολικό κομμάτι του Νομού αξιολογήθηκε θετικά από τους τοπικούς ξενοδόχους, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά, υλοποιώντας την προσπάθεια.

Η συνέχεια της παρέμβασης θα διενεργηθεί τον επόμενο Δεκέμβριο στη Φλωρεντία, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου, τοπική επιχειρηματική και αυτοδιοικητική αποστολή αναμένεται να παρουσιάσει σε Ιταλούς ταξιδιωτικούς πράκτορες:
1. Το τοπικό πακέτο διακοπών «ήλιος και θάλασσα», το οποίο θα συνοδευθεί από ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική μπροσούρα, επικεντρωμένη στο «τι θα κάνει ο επισκέπτης στην περιοχή το καλοκαίρι»,
2. Τον τρόπο με τον οποίο το KOUZINA συνθέτει ένα ολοκληρωμένο πακέτο εναλλακτικών διακοπών, μεταβάλλοντας την πρωτογενή παραγωγή σε τρόπο τουριστικής ανάπτυξης.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.