April 24, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Όταν η κορυφή του Άθωνα ορίζει το χώρο…

Όταν η κορυφή του Άθωνα ορίζει το χώρο…

0

…τότε ο chef Γιώργος Παλησίδης δημιουργεί με τα προϊόντα του. Τον τιμά.

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα στη θέση «Αρουβίγλι», στους λόφους της αρχαίας Ακάνθου, για να μυρίσουμε τη θάλασσά της, σφικτά κλεισμένη ανάμεσα στους πράσινους βραχίονες του Αριστοτελικού Όρους και του Άθωνα, απέναντι ακριβώς από το Παγγαίον Όρος των Μακεδόνων βασιλιάδων. Στα πόδια μας τα καρνάγια της Ιερισσού. Ακούγαμε τους καραβομαραγκούς να μαζεύουν τα εργαλεία τους. Η μέρα τους είχε μόλις τελειώσει.

Ο chef εμπνεύσθηκε από τον περιβάλλοντα χώρο. Ιστορικοί φυσικοί όγκοι, υδάτινοι ή γήινοι, δημιουργούν παράδοση στην πρωτογενή παραγωγή.
Έφτιαξε τραγανές μπουκιές μελιτζάνας και κολοκυθιού, τις οποίες σέρβιρε με γιαούρτι Ιερισσού και σάλτσα ελιάς. Γέμισε τα ψωμάκια με μύδια Ολυμπιάδας και δημιούργησε το περίφημο murger (mussels’ burger) στο οποίο πρόσθεσε ταραμά, ρίγανη από το Αριστοτελικό Όρος, ελιές Χαλκιδικής και κρεμμύδι. Σέρβιρε ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, παξιμάδι και φυσικά γίδινο τυρί Ιερισσού.

Με τι τα συνόδεψε όλα αυτά? Φυσικά με μπύρα Seven Seals, η οποία παράγεται στην Ιερισσό από το Δημήτρη Σταθώρη.

Βούλγαροι και Αυστριακοί εκπρόσωποι Τύπου μαγείρεψαν μαζί του και κατέγραψαν το εξαιρετικό δρώμενο. Φάνηκαν ενθουσιασμένοι. Το street food άλλωστε όταν δημιουργείται από τοπικά προϊόντα και τόσο ποιοτική πρώτη ύλη μετατρέπεται εύκολα σε talk of the region! Μέλη κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της Ιερισσού πλαισίωσαν τη δημιουργική ομάδα του chef. Για μία ακόμη φορά «η ισχύς εν τη ενώσει» απέδωσε τόσο άμεσα! Εκτός από το Δήμαρχο Αριστοτέλη, Στυλιανό Βαλιάνο, ο οποίος ανέπτυξε τον τρόπο σύνδεσης της γαστρονομίας με όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, μαζί μας βρέθηκε και ο ιερισσιώτης Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, ο οποίος μας συγκίνησε επαναφέροντας παιδικές και εφηβικές μνήμες από το «Αροβίγλι», που σήμερα έγνε ο τόπος υποδοχής της δράσης.

Αύριο το KOUZINA μεταφέρεται στην Ουρανούπολη για να γιορτάσει τους Πολιούχους της Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.
Και επειδή ακόμη δεν μπορούμε να χορέψουμε, εμείς θα περπατήσουμε, ακολουθώντας τμήμα του Προαθωνικού Περιπάτου από τον Πύργο του Προσφορίου μέχρι τη Μονή Ζυγού! Φορέστε αθλητικά παπούτσια και…φύγαμε!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.