April 19, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Το Στρατώνι δείχνει το δρόμο…

Το Στρατώνι δείχνει το δρόμο…

0

…και η γιορτή του Ακάνθιου Κόλπου ξεκινά!

Το θαλασσινό τραπέζι στρώθηκε νωρίς σήμερα στο λιμανάκι του Στρατωνίου!

Οι ντόπιοι το στόλισαν με πιάτα γιορτινά και μεζέδες της αγιορείτικης θάλασσας. Χωρίς φτιασίδια περιττά, οι άνθρωποι άφησαν τη φύση να ασχοληθεί με τα υπόλοιπα: γαλάζιος όγκος παντού τριγύρω και μέσα του η καταπράσινη λωρίδα της αριστοτελικής γης. Ακριβώς απέναντι ο Άθωνας και η ιερή κορυφή!

Γαρίδες και Μύδια Ολυμπιάδας, Πίτες, Σαλάτες και Ορεκτικά, Παστά και Μαριναρισμένα ψαρικά, Κεφτεδες με μύδια και λαχανικά, Ντολμαδάκια της Άνοιξης, Ψάρια ψημένα στα κάρβουνα γεμισμένα με κρίταμα και χόρτα της θάλασσας, μακεδονίτικο τσίπουρο και ντόπιος οίνος συνέθεσαν ένα τραπέζι, στο οποίο η απλοϊκότητα, η σπιτική φροντίδα, η απλόχερη φιλοξενία και η ελληνική αυθεντικότητα κυριάρχησαν. Οι άνθρωποι τοποθέτησαν στο τραπέζι τον τρόπο της γαστρονομικής τους συμπεριφοράς, αλλά και στοιχεία της καθημερινότητάς τους: αυτό ήταν βέβαια και το ζητούμενο.
Έλληνες και Γάλλοι εκπρόσωποι Τύπου και τουριστικών γραφείων, συνοδευόμενοι από την επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου βίωσαν την τοπική συνήθεια μέσα από την επαφή τους με το αληθινό και το όμορφο. Μαζί τους η Προϊσταμένη της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού του Ε.Ο.Τ. Κεντρικής Μακεδονίας, την οποία υποδέχθηκε ο ίδιος ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στυλιανός Βαλιάνος.

Το Στρατώνι «του ιππόκαμπου» σήμερα άνοιξε τη «γιορτή της θαλασσινής κουζίνας» με έναν τρόπο παραδειγματικά ενωτικό και ιδιαίτερα ευρηματικό. Και μας έκανε όλους χαρούμενους και περήφανους!

Αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια του κόσμου στους συντελεστές!

Το τραπέζι του KOUZINA αύριο στρώνεται στην Ιερισσό, όπου στο Mount Athos Resort – ακριβώς πάνω στο Λιμάνι του οικισμού, ο executive chef Τάσος Παρασκευαίδης παρουσιάζει την εξαιρετική κάρτα μενού του restaurant «Λευκό Κοχύλι».

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.