April 25, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Τα μαγικά χέρια του chef Βασίλη Μπερμπεράκη…

Τα μαγικά χέρια του chef Βασίλη Μπερμπεράκη…

0

…δημιούργησαν σήμερα το μενού της αριστοτελικής ώσμωσης, τοποθετώντας στην κάρτα του «restaurant Ακρογιάλι» της Ολυμπιάδας πιάτα με ψαρικά και θαλασσινά, τα οποία «έμπλεξε» με ανοιξιάτικα φρούτα, όσπρια, άγρια χόρτα και τοπικό οίνο. Ο Βασίλης – σήμα κατατεθέν του ΣΕΜΠΡΙΚΟ της Θεσσαλονίκης – συνδύασε το γίδινο τυρί Ολυμπιάδας με τα αγριόσυκα του Αριστοτελικού Όρους, συνταίριαξε το χυμό ροδιού με το λικέρ των κράνων και έφτιαξε τάρτα με μοσχολέμονα και μουντοβίνα.
Άκρως πρωτοποριακό και ιδιαίτερα ανεπιτήδευτο, το τραπέζι του Βασίλη κατάφερε να πετύχει την ώσμωση των προϊόντων της γης και εκείνων της θάλασσας, ώστε η θαλασσινή κουζίνα να επιδρά στην αρχαιοελληνική με τρόπο ιδιαίτερα αρμονικό.

«Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος», είπε ο chef. «Να τοποθετούμε τα γαστρονομικά στοιχεία του παρελθόντος στο μέλλον, αναβαθμίζοντας τις τεχνικές, κρατώντας όμως τα δεδομένα της κληρονομιάς».

Αυστριακοί και Βούλγαροι εκπρόσωποι Τύπου απόλαυσαν το δείπνο, καταγράφοντας τη δράση. Είχαν ήδη ακολουθήσει τα χερσαία και θαλάσσια βήματα του φιλόσοφου Αριστοτέλη στη γενέτειρά του, συλλέγοντας βότανα, καρπούς, άνθη, όστρακα και φυσικά μύδια. Η εμπειρία που απέκτησαν, είπαν, αποζημίωσε τη συμμετοχή τους στο 2ο KOUZINA TRIP.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.