April 24, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Τί μπορεί να κάνει κάποιος σε έναν πανέμορφο εκκλησιαστικό αυλόγυρο!

Τί μπορεί να κάνει κάποιος σε έναν πανέμορφο εκκλησιαστικό αυλόγυρο!

0

Μπορεί να παραθέσει ένα αυθεντικό γεύμα, όπως εκείνα που οι Μικρασιάτες και οι Καππαδόκες οργάνωναν για τις φιλικές τους παρέες στις αυλές των αρχοντικών και καλοπαστρεμένων σπιτιών τους.

Μπορεί να δοκιμάσει κάθε λογής μεζεκλίκια: κιμάδες, παστουρμαδόπιτες, κολοκυθόπιτες, πιροσκί με πλιγούρι, κοτόπουλο & χοιρινό με ας, κολοκυθοκεφτέδες, μελιτζάνες ιμάμ, πίτες με άγρια χόρτα, ντολμαδάκια γιαλαντζί, γλυκιά φυλλωτή μπακλαβαδόπιτα όπως αυτήν της πρωτοχρονιάς, μπουρέκια και τόσα άλλα!

Μπορεί να τραγουδήσει «έχε γεια Παναγιά» και να χορέψει σε ρυθμούς ελληνικούς!

Μπορεί ακόμη να υποδεχθεί δημοσιογράφους – Έλληνες και Κύπριους – για να ενώσουν ό,τι κοινό σημαίνει για όλους μας η προσφυγιά.

Μπορεί να τραγουδήσουν όλοι μαζί: ελληνικά και κυπριακά τραγούδια!

Και να χορέψουν!

Και να περάσουν υπέροχα!
…………………………………………………………………………………………………………

Όπως περάσαμε εμείς σήμερα, με Έλληνες και Κύπριους εκπροσώπους Τύπου και τουριστικών γραφείων, όπου στον αυλόγυρο της πανέμορφης εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων, πάνω στη θέση «Γλώσσα», τύχαμε ενθουσιώδους υποδοχής από εκπροσώπους φορέων των Νέων Ρόδων. Μας κάθισαν στο παρείστικο τραπέζι τους, για να νιώσουμε φίλοι και συνδαιτημόνες μια όμορφης συντροφιάς, όπως εκείνες: από τα Ρόδα της Μικρασίας και από την Καππαδοκία.

Γυρίσαμε πίσω, τότε που η ανεμελιά των Ιώνων με τίποτε δεν προμήνυε το σπαρακτικό τέλος των πατρίδων που δε λησμονούμε.

Το KOUZINA τιμά όλους εκείνους τους Έλληνες νοικοκυραίους, που έφτασαν μισοπεθαμένοι από την άλλη μεριά του Αιγαίου στον τόπο μας και έστησαν ξανά τον πολιτισμό τους σε αυτόν.
Τους ευχαριστούμε για όλα όσα μας χάρισαν: γαστρονομία, κουλτούρα, παραδόσεις, νοικοκυροσύνη και προκοπή!

Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί παράλληλη δραστηριότητα του KOUZINA 2020, η οποία εμπίπτει στο concept «τί μπορεί να κάνει κάποιος σε μία ελληνική παραδοσιακή αυλή». Και τα Νέα Ρόδα απέδειξαν ότι οι υπαίθριες και οι παραδοσιακές τοπικές αυλές έχουν να δώσουν πολλά σε αυτό που ονομάζεται ποιοτική θεματική προώθηση του τουρισμού μας!

Bravo Νέα Ρόδα!
Θα βρεθούμε πολλές φορές ακόμη!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.