March 19, 2024 Important news or anything!

Ποδηλάτησε

Home / Τί θα κάνεις / Ποδηλάτησε

Οι περισσότερες από τις περιπατητικές διαδρομές της Ανατολικής Χαλκιδικής είναι ταυτόχρονα και ποδηλατικές, την ίδια στιγμή που ο Δήμος Αριστοτέλη αποτελεί τον πρώτο bike friendly ελληνικό προορισμό!

ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ
και απόλαυσε ποδαλητικούς περιπάτους, προσφέροντας στον εαυτό σου στιγμές ξενοιασιάς σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο – στο βουνό ή στη θάλασσα!

Κατέβασε την εφαρμογή, σκανάροντας εδώ:

Ποιος είναι πιο διάσημος ποδηλατικός περίπατος και ποια η πιο γνωστή ποδηλατάδα??

Η ποδηλατάδα στα μονοπάτια του Αλέξη Ζορμπά!
Μια διαδρομή στην καρδιά του Αριστοτελικού Όρους, που οργιαστικά πράσινο και σκιερό, θα σε οδηγήσει από τα παραδοσιακά σοκάκια του Παλαιοχωρίου στο Πάρκο του Αριστοτέλη, στα Στάγειρα – στο μοναδικό θεματικό χώρο της Χαλκιδικής, αφιερωμένου στην ενασχόληση του πανεπιστήμονα Σταγειρίτη Αριστοτέλη με «Τα Φυσικά».
Θα διασχίσεις, ποδηλατώντας, ένα τοπίο που η φύση προίκισε με ρωμαλέα δέντρα, παχιούς ίσκιους και αμέτρητα είδη μυρωδάτων βοτάνων, αρωματικών θάμνων και πολύχρωμων άγριων λουλουδιών: είναι τα ίδια φυσικά στοιχεία, που ώθησαν το Μέγα Αλέξανδρο να αναγνωρίσει την ασιατική χλωρίδα!Μια ποδηλατάδα στα μονοπάτια του Αλέξη Ζορμπά στην Ανατολική Χαλκιδική!
Μια διαδρομή στην καρδιά του Αριστοτελικού Όρους, που οργιαστικά πράσινο και σκιερό, θα σε οδηγήσει από τα παραδοσιακά σοκάκια του Παλαιοχωρίου στο Πάρκο του Αριστοτέλη, στα Στάγειρα – στο μοναδικό θεματικό χώρο της Χαλκιδικής, αφιερωμένου στην ενασχόληση του πανεπιστήμονα Σταγειρίτη Αριστοτέλη με «Τα Φυσικά».
Θα διασχίσεις, ποδηλατώντας, ένα τοπίο που η φύση προίκισε με ρωμαλέα δέντρα, παχιούς ίσκιους και αμέτρητα είδη μυρωδάτων βοτάνων, αρωματικών θάμνων και πολύχρωμων άγριων λουλουδιών: είναι τα ίδια φυσικά στοιχεία, που ώθησαν το Μέγα Αλέξανδρο να αναγνωρίσει την ασιατική χλωρίδα!
Θα ακολουθήσεις τα ίδια μονοπάτια, που οδηγούσαν τον Αλέξη Ζορμπά από το σπίτι του στο Παλαιοχώρι στους μαγικούς δρόμους του ζωογόνου βουνού. Θα τον φανταστείς να ξυλοκόβει, να συλλέγει καρπούς, να πεζοπορεί, να κυνηγά, να παρατηρεί, να εμπνέεται, να νιώθει πραγματικά ελεύθερος – γιατί αυτό το βουνό σε ελευθερώνει από τα πάθη και σε λυτρώνει από τις δοκιμασίες. Θα αντιληφθείς τον τρόπο με τον οποίο δόμησε το εγώ και την αυθεντικά ελληνική φύση του. Θα τον «δεις» να κατηφορίζει τις πλαγιές των Σταγείρων, για να ανακαλύψει μέταλλα στις ιστορικές στοές του Μάδεμ Λάκκου, όπου γαλουχήθηκε ως σπουδαίος μεταλλωρύχος.
«Θα ονειρευθείς τα όνειρά του» και τότε θα κατανοήσεις γιατί αυτός ο Έλληνας δημιούργησε παγκόσμια ταυτότητα γύρω από την ντομπροσύνη, τη στιβαρότητα αλλά και την αυθεντικότητα της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας.

Αυτή η ποδηλατάδα – ταξίδι το χρόνο, θα σε κάνει πιο σοφό. Όταν θα φτάσεις στο Άλσος του Αριστοτέλη θα ανακαλύψεις τον κόσμο των φαινομένων και της φυσικής. Αυτό, το ίδιο σύμπαν, που σαν πρωτόγονο σύνολο φυσικής μοναδικότητας, προκάλεσε στον Αριστοτέλη την ανησυχία, την ενασχόληση, την παρατήρηση και την ανακάλυψη θα σε μετατρέψει σε μικρό φιλόσοφο, Αριστοτελιστή.
Βρες τη διαδρομή στον οδηγό και ξεκίνα! Ζήσε το!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ARISTOTLES GRANFONDO

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.