April 18, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Στην TOUR NATUR με τον Ε.Ο.Τ. και το Δήμο Αριστοτέλη

Στην TOUR NATUR με τον Ε.Ο.Τ. και το Δήμο Αριστοτέλη

0

Ξενοδόχοι και Οδηγοί Βουνού – Απεσταλμένοι του Δήμου Αριστοτέλη ταξιδεύουν στο Dusseldorf (4 – 6.9.20), προκειμένου να λάβουν μέρος στη διεθνή τουριστική έκθεση TOUR NATUR, προωθώντας τις camping & trekking προτάσεις της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Η TOUR NATUR αποτελεί τη μεγαλύτερη σε αριθμό εκθετών και ουσιαστικότερη έκθεση εναλλακτικού τουρισμού παγκοσμίως, στην οποία ο Δήμος Αριστοτέλη συμμετέχει ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, προκειμένου να προωθήσει σε επαγγελματίες του trekking και του camping (Β2Β) από τον ευρωπαϊκό (κυρίως) κόσμο τις θεματικές τουριστικές του προτάσεις.
Παράλληλα, στο ειδικά διαμορφωμένο ελληνικό περίπτερο οι εκπρόσωποι της τοπικής ξενοδοχίας αναμένεται να ενημερώσουν καταναλωτικό κοινό (Β2C) από τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες για το προσφερόμενο τοπικό προϊόν σε ό,τι αφορά τις περιπατητικές και adventure περιηγήσεις της περιοχής.

Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι η ενημέρωση επαγγελματιών και κοινού θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά και διαδικτυακά, μηδενίζοντας στο απόλυτο τη χρήση χαρτιού αλλά και τα κόστη παραγωγής και μεταφοράς (στη Γερμανία) έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Η Ανατολική Χαλκιδική «ακουμπά» το τουριστικό της αύριο στον εναλλακτικό τουρισμό, δεδομένου ότι η γεωγραφική της κατατομή και κατανομή την κατατάσσουν στους προορισμούς με ειδικό θέμα, το οποίο ενισχύεται από το ιστορικό, πολιτιστικό και προσκυνηματικό της profile.

Η πρωτοβουλία θα ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου, με την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου που θα προηγηθεί της πιστοποίησης του Αριστοτελικού Περιπάτου αλλά και του (εξ αναβολής) διεθνούς trekking trip, το οποίο θα λάβει χώρα τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.