April 25, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Στην Ιερισσό της θαλάσσιας γαστρονομίας…

Στην Ιερισσό της θαλάσσιας γαστρονομίας…

0

Με θέμα το ορκύνι Ιερισσού!

Ένας χαρισματικός chef, o Τάσος Παρασκευαίδης του Mount Athos Resort, ήταν αυτός που έστρωσε σήμερα το θαλασσινό τραπέζι του KOUZINA. Με θέα το φωτισμένο ψαρολίμανο της Ιερισσού, ο chef παρουσίασε μέσω της κάρτας μενού του restaurant «Λευκό Κοχύλι» ολόκληρη την ψαροπαραγωγή του Ακάνθιου Κόλπου.

Ανάμεσα στα καλούδια του φιλόξενου τραπεζιού ξεχωριστή θέση είχε το παστό ορκύνι, το οποίο αποτελεί το γαστρονομικό brand name της Ιερισσού. Μύδια Ολυμπιάδας, φρέσκα καλαμάρια Αγίου Όρους, φρεσκοφτιαγμένη σαλάτα ταραμά και τυροσαλάτα με ντόπιο κατσικίσιο τυρί Ιερισσού, γιουβέτσι με θαλασσινά και θεϊκή γαριδομακαρονάδα συνοδεύθηκαν με τοπικό οίνο από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου και απέδειξαν στους Γάλλους φιλοξενούμενους ότι η ελληνική κουζίνα στηρίζει τη φήμη της στα εξαιρετικά προϊόντα κάθε περιοχής.

Ο chef για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε την κλάση του: δημιούργησε γεύσεις καθαρές, έτσι που οι Γάλλοι φιλοξενούμενοι ένιωσαν τη γαστρονομική αξία των θαλασσινών προϊόντων, επενδύοντας παράλληλα στις προηγμένες τεχνικές δεξιότητές του.
Στο τραπέζι του Mount Athos Resort Έλληνες και Γάλλοι, συνοδευόμενοι από το Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννη Κουφίδη, ευχηθήκαμε ο ελληνικός τουρισμός να νικήσει, ώστε να μπορούμε να χαιρόμαστε την αναβαθμισμένη ελληνική γαστρονομία στα εξαιρετικά μας καταλύματα.

Αύριο το KOUZINA μεταφέρεται στην Ολυμπιάδα, εκεί που η «γιορτή των μυδιών» στις μυδοκαλλιέργειες του Βασίλη Αναστασίου, δίνει το λόγο στην επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου, η οποία παρουσιάζει ένα cooking workshop με θέμα – τι άλλο? Μύδια Ολυμπιάδας, το τιμώμενο προϊόν της φετινής διοργάνωσης!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.