March 28, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Στην αθωνική θάλασσα!

Στην αθωνική θάλασσα!

0

Στο αέρινο μπαλκόνι του Restaurant «Aristoteles Holidays Resort & Spa», εκεί που η θέα στον Αθωνικό Κόλπο και την Αμμουλιανή γεμίζει τις αισθήσεις, ο executive chef του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Γιάννης Παναγιωτίδης, έδωσε μάθημα υψηλής γαστρονομίας σε όλους, όσοι βρεθήκαμε σήμερα εκεί.

Χρησιμοποιώντας ζαρζαβατικά από το μποστάνι του ξενοδοχείου, αλλά και θαλασσινά από τα γύρω ψαρολίμανα η δημιουργική ομάδα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ – σε συνεργασία με το chef του Aristoteles Κώστα Νταλιάνη – πρόσφερε στο κοινό ένα αντιπροσωπευτικά θαλασσινό μενού: μαγείρεψε το χταπόδι με τρόπο «αγιορείτικο» και το συνδύασε με λευκό ταραμά και μοσχολέμονο, σέρβιρε αγκινάρες Ιερισσού με ζαρζαβατικά και μύδια Ολυμπιάδας και συνόδεψε το ψάρι Αγίου Όρους με σιτάρι από το κάμπο των Νέων Ρόδων – γη και θάλασσα στο ίδιο πιάτο! Η δε κρέμα μοσχολέμονου αποτέλεσε αποθεωτικό!!! επιδόρπιο.

Ο τρόπος με τον οποίο ο chef δημιούργησε «θέμα» στα πιάτα, αλλά και η εξαιρετική γεύση που «έβγαλαν» σε αυτά τα τοπικά προϊόντα αποτέλεσαν την απόδειξη ότι η ποιότητα και η απλότητα συνθέτουν την ελληνική κουζίνα – απαλή και νόστιμη όσο καμμιά!

Γιάννη Παναγιωτίδη, μας κατέπληξες!

Σε περιμένουμε ξανά!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.