March 28, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / «Στάζει μέλι…Αρναίας» η Ευρώπη!

«Στάζει μέλι…Αρναίας» η Ευρώπη!

0

Μετά την περσυνή διάκρισή του με 1 great taste award, το μέλι Αρναίας βραβεύθηκε εκ νέου φέτος στη Μ. Βρετανία από το θεσμό Great Taste της διάσημης συντεχνίας Guild of Fine Food, που αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το φαγητό και το ποτό.

Αποσπώντας αυτήν τη φορά ακόμη μεγαλύτερη διάκριση και 2 great taste awards, το μέλι Αρναίας, το οποίο συνθέτει γαστρονομική ταυτότητα (brand name) για τον παραδοσιακό οικισμό αποδεικνύει ότι η επένδυση στην ποιότητα αποτελεί μονόδρομο για την εξασφάλιση απόδοσης και επιτυχίας.

Ο Δημήτρης Γεωργάκας, τοπικός παραγωγός και δημιουργός αυτής της νέας επιτυχίας υποστηρίζει: «φέτος είμαι διπλά περήφανος, γιατί δεν επαναπαύθηκα στην περσυνή πρωτιά αλλά εντατικοποίησα την προσπάθεια και πέτυχα μοναδική ποιότητα, δημιουργώντας παράλληλα νέα προϊόντα μελιού».

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 12.366 προϊόντα από ολόκληρο τον κόσμο. Πάνω από 500 ειδικευμένοι κριτές και συντάκτες γαστρονομικών εκδόσεων επιδόθηκαν σε «τυφλές δοκιμές», οι οποίες διήρκεσαν 62 ολόκληρες ημέρες – από το Μάρτιο μέχρι και τον Ιούλιο του 2017. 165 από αυτά απέσπασαν 3 αστέρια – τη μεγαλύτερη διάκριση, 1.011 βραβεύθηκαν με 2 αστέρια και 3.171 με ένα αστέρι!

Σύμφωνα με τις επίσημες διεθνείς αναφορές, η διάκριση στον εν λόγω διαγωνισμό σημαίνει ότι το προϊόν που ξεχώρισε διαφοροποιείται ποιοτικά από αντίστοιχα προϊόντα και διαθέτει μια αξιόπιστη σφραγίδα έγκρισης, βασισμένη στην υπέροχη γεύση και όχι απλά στην εμπορία.

Ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού έχει δημιουργήσει «δίκτυο διαδρομών μελιού» στην περιοχή – από τα Βράσταμα μέχρι την Αρναία, την Ολυμπιάδα, το Στρατώνι, την Ιερισσό και την Ουρανούπολη, μέσω του οποίου ο επισκέπτης:

– λαμβάνει μέρος στη διαδικασία δημιουργίας και παραγωγής του προϊόντος,

– δοκιμάζει τις ποικιλίες του τοπικού μελιού,

– παρακολουθεί τρόπους παραγωγής κεριού,

– ενημερώνεται για τη χρήση του στη μαγειρική – ζαχαροπλαστική,

– συμμετέχει σε γαστρονομικά μαθήματα με επίκεντρο το μέλι και τη μουντοβίνα, η οποία παράγεται στην Αρναία, αποτελεί εξαιρετικό απόσταγμα μελιού και φυσικά προϊόν Π.Ο.Π.

Το συγκεκριμένο γαστρο-τουριστικό πρόγραμμα αποτελεί επίσης μέρος του project με τίτλο «Τρία Πράσινα Βουνά», το οποίο βραβεύθηκε από τα Tourism Awards 2016 με το χρυσό βραβείο ποιότητας στην κατηγορία «Αγροτουρισμός», ενισχύοντας στην πράξη το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της Ανατολικής Χαλκιδικής και δημιουργώντας ένα από τα ελάχιστα κερδοφόρα προγράμματα εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.