March 28, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Σημείο αναφοράς της ελληνικής προώθησης στη Σκανδιναβία ο «Αριστοτελικός Περίπατος»

Σημείο αναφοράς της ελληνικής προώθησης στη Σκανδιναβία ο «Αριστοτελικός Περίπατος»

0

Μέρος της ελληνικής προώθησης στη σκανδιναβική τουριστική αγορά αποτελεί ο «Αριστοτελικός Περίπατος», ο οποίος από τις 25 Οκτωβρίου εμφανίζεται σε πάνω από 10 διαδικτυακές ταξιδιωτικές εκδόσεις του ευρωπαϊκού βορρά, ανάμεσα στις οποίες το Vagabong Σουηδίας, το Go Traveling Δανίας, κλπ.

Εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο το εύρος της σκανδιναβικής χερσονήσου ανακαλύπτουν ανάμεσα σε επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς την «πράσινη εναλλακτικότητα» του Αριστοτελικού Όρους ως τόπου φιλοξενίας κορυφαίων ευρωπαϊκών περιπατητικών διαδρομών, την ίδια στιγμή που το Vagabond το προτείνει στο απαιτητικό κοινό του ως ένα από τα πέντε καλά οργανωμένα συστήματα περιπατητικών περιηγήσεων της «παρθένας Ελλάδας».

Η συνεργασία του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού με το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας αναμένεται να έχει τη μέγιστη απόδοση ως προς την προωθητική ανταπόκριση της πρωτοβουλίας, την ίδια στιγμή που η διαδρομή έχει ήδη προσελκύσει ένα από τα μεγαλύτερα σουηδικά γραφεία περιπατητικού τουρισμού στην Ολυμπιάδα και την Ουρανούπολη. Ένα δεύτερο εξάλλου εξετάζει τη δυνατότητα και την πιθανότητα έναρξης συνεργασίας με τοπικές ξενοδοχειακές μονάδες στο Χολομώντα, την Αρναία, την Ολυμπιάδα και την Ουρανούπολη.

Η προώθηση του έργου των αριστοτελικών κοινοτήτων από τον Π.Ο.Τ. αποτελεί κορυφαίο τουριστικό πρόγραμμα, το οποίο μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να αλλάξει την τουριστική ανθρωπογεωγραφία στην Ολυμπιάδα, να τοποθετήσει στο διεθνή τουριστικό χάρτη την ορεινή Βαρβάρα και τα Στάγειρα, να επεκτείνει ουσιαστικά την τουριστική περίοδο στην Ανατολική Χαλκιδική και να ανοίξει νέες τουριστικές αγορές, όπως η βρετανική, η βελγική, η σουηδική, η γερμανική και η αυστριακή.

Επόμενος περιπατητικός προωθητικός πυλώνας της Ανατολικής Χαλκιδικής είναι η χαρτογραφημένη «διαδρομή του Ζορμπά», μήκους 7 χιλ., που ενώνει το Παλαιοχώρι με την Αρναία, αναδεικνύοντας το πρώτο ως τόπο κατοικίας του μεταλλωρύχου Αλέξη Ζορμπά, ο οποίος έζησε και εργάσθηκε στην περιοχή στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.