April 25, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Σημαντικοί Τούρκοι tour operators «στα βήματα του Αριστοτέλη και του Μεγαλέξανδρου»

Σημαντικοί Τούρκοι tour operators «στα βήματα του Αριστοτέλη και του Μεγαλέξανδρου»

0

Σημεία – σταθμούς της πολιτιστικής διαδρομής «Στάγειρα – Αμφίπολη – Θεσσαλονίκη» επισκέφθηκαν 4 Τούρκοι tour operators, στο πλαίσιο συμμετοχής τους σε 4ημερο ταξίδι εξοικείωσης (3 – 6.4.17) με τίτλο «από τον Αριστοτέλη στο Μεγαλέξανδρο». Οι κλαδικοί επαγγελματίες, οι οποίοι προσκλήθηκαν από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού, επισκέφθηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους των Σταγείρων και της Αμφίπολης, σε συνδυασμό και με εκείνους της ιστορικής Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο οι αριστοτελικές περιοχές συνδέονται άμεσα με την Αμφίπολη της μακεδονικής ιστορίας και στη συνέχεια με τη Θεσσαλονίκη «των αιώνων».

Ουσιαστικά οι εν λόγω Τούρκοι, οι οποίοι αποτελούν τους κυριότερους διακινητές ταξιδευτών της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, γνώρισαν ολόκληρη την ιστορία του κόσμου, ακολουθώντας τα βήματα και τη σκέψη τεράστιων Ελλήνων ανδρών. Εμβόλιμα, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τον τρόπο σύνδεσης του συγκεκριμένου πολιτιστικού τουριστικού πακέτου με άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού : οινικού, γαστρονομικού, κινήτρων, συνεδριακού, αρχαιολογικού, καλοκαιρινού, city break, περιπατητικού.

Εξαιρετικά προσθετική εμπειρία αποτέλεσε η ξενάγησή τους σε αρχαιολογικά σημεία της Αμφίπολης, τα οποία προβάλλονται συστηματικά και ως προεκτατικά πολιτιστικά τμήματα του Αριστοτελικού Περιπάτου, προσελκύοντας χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες και θεματικούς ταξιδευτές.

Η επίσκεψη αποτελεί συνέργεια του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Τουρκίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, του Δήμου Αμφίπολης και του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ αποτελεί μέρος μιας σειράς πρωτοβουλιών, οι οποίες στοχεύουν στην ποιοτική προσέλκυση Τούρκων ταξιδευτών σε επιλεγμένους χώρους και σημεία της μακεδονικής γης.

Σε ό,τι αφορά την Ανατολική Χαλκιδική, αξίζει να αναφερθεί ότι η περσυνή εισροή Τούρκων, προερχόμενη από πυλώνες διαδικτυακής πώλησης σημείωσε αύξηση της τάξης του 25%, ενώ φετινό στόχο του Οργανισμού αποτελεί η προσέλκυση στην περιοχή tour operators και θεματικών τουρκικών τουριστικών γραφείων.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.