April 23, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Πολωνοί & Γερμανοί trekking specialists μετατρέπονται σε Έλληνες μελισσοκόμους!

Πολωνοί & Γερμανοί trekking specialists μετατρέπονται σε Έλληνες μελισσοκόμους!

0

Είναι η μαγεία των βιωματικών Fam. Trips, που διοργανώνονται από το Δήμο Αριστοτέλη, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και την τοπική τουριστική κοινότητα!

Γερμανοί και Πολωνοί trekking specialists, συνοδευόμενοι από πιστοποιημένο οδηγό βουνού, ακολουθούν τους ειδικά σηματοδοτημένους δρόμους «του Αλέξη Ζορμπά» στο Παλαιοχώρι, φτάνουν στην καστροπολιτεία Νέπωσι, συλλέγουν φυτά, ενημερώνονται για την τοπική ιστορία, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αυτή συνδέει το παρελθόν με το μέλλον. Είναι η πρώτη τους επαφή με τον προορισμό!

Στη συνέχεια ανεβαίνουν ακόμη ψηλότερα, στην κορυφογραμμή του Χολομώντα. Στέκονται στις θέσεις θέας, όπου «η Χαλκιδική μοιάζει να απλώνει τα πόδια της στα πόδια τους» και συνεχίζουν το trekking πρόγραμμά τους, ακολουθώντας τμήματα της διαδρομής του ελάτου στην περιοχή της «Αγία Υπομονής».

Ο δρόμος τους οδηγεί στον τουριστικό πολυχώρο της ΑΠΟΛΥΜΕΝΗΣ ΠΕΤΡΑΣ. Μετά το αντιπροσωπευτικά τοπικό γεύμα, οι φιλοξενούμενοι αφήνονται στα χέρια της Αθηνάς Αποστολούδη και του Βασίλη Τσίγγανου στο χώρο του PASSION FOR HONEY: ενημερώνονται για τη μελισσοκαλλιέργεια στο Χολομώντα, δοκιμάζουν πεντανόστιμες ποικιλίες βιολογικού μελιού, φτιάχνουν κεριά, παίζουν το παιγνίδι της μέλισσας, μετατρέπονται σε μελισσοκόμους και τρυγούν το δικό τους μέλι!

Γίνονται κάποιοι από εμάς γιατί αυτός είναι στόχος μας. Να βιώσουν τη ζωή μας, για να σταθούν ικανοί να περιγράψουν και να πουλήσουν το προϊόν μας!

Η ημερήσια περιήγηση καταλήγει στην Αρναία. Βόλτα στα πέτρινα σοκάκια, επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου, καφές στις όμορφες πλατείες και …η έκπληξη: παραδοσιακό street food στο ΚΑΦΕΝΕΙΟ Η ΛΑΝΑΡΑ, με λουκάνικα Αρναίας, τα οποία φρεσκοζυμώθηκαν από τα μαγικά χέρια του Παναγιώτη Καραγιάνη, κατσικίσιο τυρί του Θεόφιλου, προζυμένιο ψωμί, χωριάτικη σαλάτα και οίνοι της Claudia. Το επιδόρπιο? Γιαούρτι του Αντώνη Καραγιάννη, «ποτισμένο» με ανθόμελο του Γιάννη Ρεπάνη!
Γιατί η Αρναία είναι ο γαστρονομικός παράδεισος της Χαλκιδικής!

Όταν τόσοι πολλοί άνθρωποι λοιπόν, δουλεύουν γύρω από μία παρέμβαση, τότε – ΝΑΙ – μιλούμε για τους φιλόξενους και φιλότιμους ανθρώπους της Ανατολικής Χαλκιδικής!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.