April 16, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Περιπλάνηση στη γαστρονομική κληρονομιά της προαθωνικής χερσονήσου

Περιπλάνηση στη γαστρονομική κληρονομιά της προαθωνικής χερσονήσου

0

Το προωθητικό ταξίδι του Mount Athos Area KOUZINA 2016 ξεκίνησε τη φετινή πορεία του στο χρόνο, έχοντας ως αφετηρία τον ορεινό όγκο της προαθωνικής χερσονήσου και στόχο την ανάδειξη μίας ακόμη ποιοτικής περιήγησης στην κληρονομιά και τις γαστριμαργικές επιρροές ολόκληρης της προαθωνικής χερσονήσου.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, το προηγούμενο διήμερο, έξι (6) Έλληνες εκπρόσωποι Τύπου επισκέφθηκαν το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής και απέκτησαν βιωματικές εμπειρίες ανάμεσα σε φυσικά τοπία, φιλόξενους ανθρώπους, γαστρονομικές δημιουργίες, παραδοσιακές συνταγές και δεκάδες γευστικά πιάτα.

Η φιλοσοφία της επίσκεψης εστίασε στην τοποθέτηση των φιλοξενούμενων σε αυθεντικούς φυσικούς χώρους, όπου η ξενάγηση σε αξιοθέατα συναντούσε την τοπική πρωτογενή παραγωγή και στη συνέχεια μετατρεπόταν σε μαγειρική ή ζαχαροπλαστική επίδειξη αλλά και γευσιγνωσία. Με τον τρόπο αυτό κάθε δραστηριότητα συνδεόταν την επόμενη, ενώ η καθεμιά αποτελούσε κρίκο μιας γαστρονομικής αλυσίδας που ανέδειξε σειρά προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής, όπως : οίνο, τσίπουρο, ζύμες, πρόβειο γιαούρτι, αιθέρια έλαια, καρπούς και φρούτα του δάσους, άγρια χόρτα και ζαρζαβατικά, μανιτάρια, τον περίφημο μαύρο χοίρο και τα ντόπια κρέατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mount Athos Area KOUZINA 2016 θα προβληθεί φέτος σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, αρχής γενομένης από τη Λάρνακα, μια που η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην κυπριακή κουζίνα. Το Άμστερνταμ, οι Βρυξέλλες, η Ρεν, η Κωνσταντινούπολη, η Ρώμη και το Λονδίνο αποτελούν προωθητικούς σταθμούς της διοργάνωσης, ενώ το πρόγραμμά της, που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού http://www.cluster-aristotle.travel/?post_type=tribe_events, δέχεται ήδη μεγάλο αριθμό κρατήσεων, γεγονός που πιστοποιεί την αποδοχή και την καθιέρωση.

Δεκάδες εκπρόσωποι Τύπου και bloggers από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία αναμένονται στην περιοχή κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του φεστιβάλ, ενώ δεν είναι λίγοι οι εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων που δήλωσαν συμμετοχή στα γαστρονομικά ταξίδια εξοικείωσης που οργανώνονται την περίοδο εκείνη, προωθώντας θεματικές περιηγήσεις σε ολόκληρο το εύρος της προαθωνικής χερσονήσου.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.