March 29, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Παρουσίαση του KOUZINA 2020, στο πλαίσιο διεξαγωγής της 35ης Philoxenia

Παρουσίαση του KOUZINA 2020, στο πλαίσιο διεξαγωγής της 35ης Philoxenia

0

«Ο τρόπος με τον οποίο το KOUZINA συνέθεσε το τουριστικό εκείνο προϊόν, που αποτέλεσε λόγο θεματικής προώθησης και υγιούς τουριστικής ανάπτυξης ολόκληρης της Ανατολικής Χαλκιδικής» ήταν το θέμα της παρουσίασης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στο συνεδριακό χώρο του εμβληματικού The Excelsior στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού δρώμενου, αναλύθηκε λεπτομερειακά ο τρόπος με τον οποίο δομείται η ετήσια διοργάνωση, η οποία αποτελεί ιδέα της επικεφαλής chef Ντίνας Νικολάου και επίτευγμα των οκτακοσίων (800) και πλέον εθελοντών που τη στηρίζουν: μιας ολόκληρης δηλ. τοπικής κοινωνίας, που πρωταγωνιστεί και εντυπωσιάζει.
Στη συνέχεια παρουσιάσθηκε ο τρόπος με τον οποίο η διοργάνωση αναμένεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα τουριστικής πολιτικής του Δήμου Αριστοτέλη, αποκτώντας τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης, η οποία έρχεται να προστεθεί σε αυτήν του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, που έχει την πλήρη ευθύνη όλων των ευρωπαϊκών δημοσιογραφικών αποστολών που καλύπτουν τη μηναία γαστρονομική γιορτή.

Η συνεισφορά του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, η οποία το 2019 ήταν καθοριστική για την προώθηση των προϊόντων της Ανατολικής Χαλκιδικής στην ελληνική τουριστική αγορά, αναμένεται να εξελιχθεί και να τοποθετηθεί στη βάση μιας επαγγελματικής συνέργειας με πολυδαίδαλες προεκτάσεις.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στυλιανός Βαλιάνος, κατά τη διάρκεια της δικής του τοποθέτησης, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η ιδιωτική πρωτοβουλία θα εξελίξει τη μέχρι σήμερα δραστηριότητά της μέσω δημιουργίας τοπικού επιχειρηματικού συνεργατικού σχηματισμού (cluster) ανάμεσα στους τοπικούς παραγωγούς και στους ξενοδόχους του Δήμου Αριστοτέλη. Το 2020 η εν λόγω σύμπραξη θα λειτουργήσει πιλοτικά, προκειμένου να βρει «τα πατήματά της», ενώ από το 2021 θα λειτουργήσει ως φορέας όπου οι συμμετέχοντες θα προωθήσουν μεταξύ άλλων καινοτόμες ιδέες και επιχειρηματικότητα.

Αναφορές στον τρόπο με τον οποίο η γαστρονομία αποτελεί άρρηκτο κρίκο στην αλυσίδα της ποιοτικής τουριστικής εξέλιξης πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Π.Κ.Μ. Κώστα Κιλτίδη, αλλά και από εκπροσώπους του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το promo tour του KOUZINA 2020, μετά την παρουσίαση στην Κύπρο, επισκέπτεται τη γαλλική Βρετάνη, όπου στις 23 Νοεμβρίου στην «πρωτεύουσα της γαστρονομίας» – τη Rennes – παρουσιάζονται πιάτα και οίνοι από την KOUZINA εκδήλωση της 16ης Μαΐου 2020 . Σε ό,τι αφορά τη Γαλλία, στην οποία η προώθηση φέτος θα είναι ιδιαίτερα στοχευμένη, το KOUZINA αναμένεται να συμμετάσχει (μεταξύ άλλων) σε δρώμενα της γαστρονομικής έκθεσης Festivitas, που πραγματοποιείται στη Μιλούζη της Αλσατίας, πόλη που συνδέθηκε πρόσφατα με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.