April 24, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Ο Ζορμπάς του Καζαντζάκη «επιστρέφει» στο Σπίτι του

Ο Ζορμπάς του Καζαντζάκη «επιστρέφει» στο Σπίτι του

0

Το να μετατρέπεις την ιστορία σε ταυτότητα προορισμού προϋποθέτει γνώση και σεβασμό στην κληρονομιά. Το να δημιουργείς συνέχεια στην ιστορική διαδρομή του τόπου σου απαιτεί προσήλωση στο στόχο και επαγγελματική ενασχόληση.

Κάπως έτσι, μία εξαγγελία του Δήμου Αριστοτέλη – η δημιουργία Σημείου Ιστορικής Αναφοράς για τον Αλέξη Ζορμπά* στο Παλαιοχώρι – φαίνεται ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα «παίρνει σάρκα και οστά», δεδομένου ότι ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση παλιάς οικίας από ιδιώτες προς το Δήμο, ο οποίος μέσα στο 2020 αναμένεται να την παραδώσει στους Δημότες ως σημείο μνήμης και αναφοράς.

Στις 3 Ιουλίου 2020 παρουσιάζεται επίσημα το σχέδιο «δημιουργίας και προώθησης του σημείου», μέσω ειδικής εκδήλωσης που θα καταγραφεί από Έλληνες εκπροσώπους Τύπου, οι οποίοι στη συνέχεια θα λάβουν μέρος σε ταξίδι εξοικείωσης με:
τη γη του Σταγειρίτη φιλόσοφου Αριστοτέλη,
τη θαλάσσια περίμετρο του Άθω,
την πατρίδα που φιλοξένησε τον Αλέξη Ζορμπά* και
το γενέθλιο τόπο των Μαδεμοχωριτών.

*Ο Αλέξης Ζορμπάς, που δημιούργησε παγκόσμιο brand γύρω από τη στιβαρότητα αλλά και την αυθεντικότητα της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας, έζησε περίπου 20 χρόνια – στις αρχές του 20ου αιώνα – στο Παλαιοχώρι.

Η αξιοποίηση αυτής της ιστορικής συγκυρίας θα μετουσιωθεί σε σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης και προώθησης, το οποίο αναμένεται να τοποθετήσει ένα εξαιρετικό σημείο μνήμης σε μία μη παραδοσιακά τουριστική περιοχή στον ορεινό όγκο της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Η σημασία του εγχειρήματος, η προωθητική καμπάνια που θα το συνοδεύσει και η συμβολή του στην εν γένει ανέλιξη της περιοχής αναμένεται να απογειώσει την τοπική και εθνική τουριστική φήμη:
• συνδέοντας με έναν ακόμη λόγο την παράκτια τουριστική ζώνη της Ανατολικής Χαλκιδικής με τον πράσινο ορεινό του όγκο και
• δημιουργώντας αναφορές, τις οποίες οφείλουμε να παραδίδουμε στις γενιές του αύριο.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.