March 28, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Ο Δήμος Αριστοτέλη προετοιμάζει «την επόμενη μέρα» στον τουρισμό

Ο Δήμος Αριστοτέλη προετοιμάζει «την επόμενη μέρα» στον τουρισμό

0

Παρουσιάζει ολοκληρωμένο επαγγελματικό ηλεκτρονικό οδηγό για δεκατρείς (13) ιστορικές περιπατητικές και ποδηλατικές περιηγήσεις

Πώς «η ιστορία ενός τόπου παραμένει ζωντανή μέσα από τον εναλλακτικό τουρισμό»!

Δεκατρείς (13) περιπατητικές, ποδηλατικές και φυσιολατρικές διαδρομές, καθεμιά συνδεδεμένη με ιστορικά δεδομένα και σπουδαίες προσωπικότητες της ελληνικής αρχαιότητας αλλά και της σύγχρονης Ελλάδας παρουσιάζει ο Δήμος Αριστοτέλη μέσα από την έκδοση – στην αγγλική γλώσσα – ηλεκτρονικού εντύπου με τίτλο «Trekking:Life is an adventure».

Το έντυπο αποτελεί την πιο εμπεριστατωμένη μορφή επαγγελματικού περιπατητικού καταλόγου, αφού:
• Καθορίζει, οριοθετεί και περιγράφει με σαφήνεια τη γεωγραφική τοποθέτηση των εν λόγω χαρτογραφημένων διαδρομών,
• Δίνει έμφαση στην αποτύπωση της σήμανσης, η οποία συνάδει απόλυτα με εκείνη που θα εμφανίζεται στο χώρο της κάθε διαδρομής,
• Αναφέρει χιλιομετρικές αποστάσεις και υψόμετρα,
• Αναλύει με πολλές λεπτομέρειες το road book κάθε περιήγησης, περιγράφοντας το εκάστοτε σημείο αναφοράς, προκειμένου ο περιπατητής να έχει απόλυτη εικόνα της θέσης στην οποία βρίσκεται,
• Αποτυπώνει πλήρως το φυσικό τοπίο μέσω φωτογραφικού υλικού, που συλλέχθηκε κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του δικτύου.

Το δίκτυο περιπατητικών και ποδηλατικών περιηγήσεων του Δήμου Αριστοτέλη, συνολικού μήκους 141,5 χιλ., οριοθετείται γεωγραφικά από εξαιρετικούς φυσικούς χώρους, όπως:
• Τους τρείς (3) ορεινούς όγκους της περιοχής (το Χολομώντα, το Αριστοτελικό Όρος και τον Άθωνα),στο έδαφος των οποίων απαντάται πλούσια χλωρίδα και χιλιάδες ήδη φυτών, δέντρων και βοτάνων,
• Τους τρεις (3) θαλάσσιους κόλπους της, που εναλλάσσουν δεκάδες αμμώδεις παραλίες ανάμεσα στην Ιερή Πολιτεία και στους λόφους του Αριστοτελικού Όγκου.

Παράλληλα, αναδεικνύει κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους, όπως τα Αρχαία Στάγειρα, το Θεοφύλακτο Κάστρο Νέπωσι, τα Σιδηροκαύσια, την Αρχαία Άκανθο, τη Διώρυγα του Ξέρξη, το Ιερό της Αρχαίας Ουρανούπολης, τη Μονή Ζυγού και φυσικά οτιδήποτε σχετίζεται και γειτνιάζει με την Αθωνική Πολιτεία. Ακόμη, συνδέεται με προσωπικότητες, όπως ο Αριστοτέλης, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Αλέξης Ζορμπάς, ο Ξέρξης και ο Απόστολος Παύλος.

Ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα περιπατητικών (trekking) και ποδηλατικών περιηγήσεων στην Ανατολική Χαλκιδική έχουν κοστολογηθεί από το Filos Holidays & Travel αλλά και από τη Mouzenidis Group, προκειμένου αυτά να διοχετεύονται σε εκπροσώπους ευρωπαϊκών και άλλων τουριστικών γραφείων, στους οποίους πραγματοποιούνται συνεχείς παρουσιάσεις του ολοκληρωμένου δικτύου.

Η παρουσίαση του εντύπου θα πραγματοποιηθεί ως δραστηριότητα ειδικού ταξιδιού εξοικείωσης, κατά ο οποίο επιλεγμένοι από Γραφεία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού trekking specialists αναμένεται να ακολουθήσουν τμήματα των περιγραφόμενων διαδρομών, καταλήγοντας στη θέση «Μαύρο Αλώνι» της Ιερισσού, για να συμμετάσχουν στα εγκαίνια του «Ακάνθιου Περιπάτου». Μάλιστα, αν οι διεθνείς συγκυρίες το επέτρεπαν, η εν λόγω παρέμβαση θα είχε ήδη ολοκληρωθεί, καθώς βρίσκεται σε καθεστώς αναβολής λόγω των εξελίξεων.

Ο Δήμος Αριστοτέλη «προετοιμάζει την επόμενη – μετά – την – κρίση – ημέρα» στον τουρισμό, έχοντας επίσης τοποθετήσει στο πλάνο του την πρώτη πιστοποίηση περιπατητικής διαδρομής από την Deutscher Wanderverband Service GmbH. Πράγματι, ο Αριστοτελικός Περίπατος, αποτελώντας τη ναυαρχίδα του τοπικού «περιπατητικού στόλου», προγραμματίζεται μέχρι το τέλος του έτους να έχει θέση στον παγκόσμιο χάρτη πιστοποιημένων μονοπατιών, προκειμένου να «ανοίξει το δρόμο» της σταδιακής πιστοποίησης ολόκληρου του δικτύου, το οποίο χρόνο με το χρόνο θα εμπλουτίζεται με νέα παραδοτέα.

Η Ανατολική Χαλκιδική, συγκεντρώνοντας ποιοτικά όπλα στην επικοινωνιακή της φαρέτρα, έχει πρόσφατα πιστοποιηθεί ως η πρώτος bike friendly περιοχή της χώρας, στοχεύοντας στην ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού σε έναν τόπο άκρως φιλικό για τον ποδηλάτη, αλλά και για τον εναλλακτικό ταξιδευτή.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.