April 19, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Ο Αριστοτελικός Περίπατος προσελκύει επαγγελματίες του κλάδου από ολόκληρη την Ευρώπη!

Ο Αριστοτελικός Περίπατος προσελκύει επαγγελματίες του κλάδου από ολόκληρη την Ευρώπη!

0

Η παρουσίαση του Αριστοτελικού Περιπάτου, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στο Hellenic Center του Λονδίνου, αποτέλεσε κορυφαία επικοινωνιακή προσπάθεια.
58 Βρετανοί εκπρόσωποι Τύπου και τουριστικών γραφείων κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του εντυπωσιακού κτιρίου, προκειμένου :
– να παρακολουθήσουν την παρουσίαση ολόκληρου του προορισμού,
– να αφομοιώσουν την (τηλεοπτική) εικόνα του Αριστοτελικού Περιπάτου και του Βουνού που συνδέει 5 οικισμούς και 2 θαλάσσιους κόλπους, «κουβαλώντας» στις ράχες του 404 είδη φυτών και βοτάνων,
– να ακούσουν τις περιγραφές από αυτούς που απέκτησαν την εμπειρία (όπως της Helen Nelson από τους Ramblers, του μεγαλύτερου γραφείου περιπατητικού τουρισμού της Βρετανίας, το οποίο τοποθέτησε την Ολυμπιάδα στον κατάλογό του),
– να ρωτήσουν, να μάθουν και να ενημερωθούν «για τα πάντα» από τους ντόπιους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (που ταξίδεψαν μέχρι το Λονδίνο, προκειμένου να προωθήσουν τον τόπο τους),
– να γευθούν αριστοτελικές γεύσεις και προιόντα όπως αυτά παρασκευάζονται από τους ντόπιους συνεταιρισμούς, βασισμένα στη βιολογική παραγωγή του βουνού,
– να δοκιμάσουν ελληνικό οίνο, εμπνευσμένο από αρχαιοελληνικούς μύθους.

Οι εντυπώσεις ήταν πραγματικά εξαιρετικές, το δε ενδιαφέρον τεράστιο. Απόδειξη τούτου αποτελεί η εκ των υστέρων αποστολή requests από πολλούς product managers θεματικών τουριστικών γραφείων, οι οποίοι επιθυμούν είτε να πουλήσουν το πακέτο της εν λόγω διαδρομής, είτε να ενσωματώσουν τη διαδρομή σε ένα ευρύτερο πλέγμα διαδρομών που δημιουργείται στην περιοχή και στη συνέχεια να την πουλήσουν στο αδηφάγο για περπάτημα βρετανικό κοινό.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο Ε.Ο.Τ. Βρετανίας και την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Συνέχειά της αποτέλεσε το press trip που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ολυμπιάδα (14 – 17.4.15) και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Πράγματι, 5 εκπρόσωποι Τύπου – από κορυφαίες έντυπες εκδόσεις της Βρετανίας – ξεναγήθηκαν για τρεις ολόκληρες ημέρες στην περιοχή, συμμετέχοντας σε βιωματικές κυρίως εμπειρίες :
– ανακάλυψαν τα Αρχαία Στάγειρα,
– διέσχισαν το Αριστοτελικό Μονοπάτι μέχρι το καταρράκτη της Βαρβάρας,
– συνέλλεξαν φυτά και βότανα,
– παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής μελιού,
– ψάρεψαν στο Στρυμωνικό και στον Ακάνθιο Κόλπο,
– συνέλλεξαν μύδια από τις τοπικές μυδοκαλλιέργειες,
– δοκίμασαν τοπικά πιάτα και δείπνησαν «ελληνικά»,
– έζησαν την ελληνική εμπειρία των υπαίθριων γευμάτων (picnic)
και αναχώρησαν σήμερα για τη Βρετανία γεμάτοι από εικόνες της αυθεντικής Ελλάδας και εμπειρίες από την απλόχερη ελληνική φιλοξενία.

Τα δημοσιεύματά τους αναμένεται να τονώσουν την προσπάθεια των Ramblers αλλά και να αποτελέσουν ερέθισμα / λόγο προσέλκυσης διαδικτυακών επισκεπτών & νέων τουριστικών γραφείων στην περιοχή της Ολυμπιάδας και του Αριστοτελικού Βουνού.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.