March 28, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Ολοκληρώνεται η πρωτοβουλία προώθησης της Ανατολικής Χαλκιδικής στην εσθονική τουριστική αγορά

Ολοκληρώνεται η πρωτοβουλία προώθησης της Ανατολικής Χαλκιδικής στην εσθονική τουριστική αγορά

0

Ένα ετήσιο επαγγελματικό «ταξίδι» προώθησης της Ανατολικής Χαλκιδικής ως ολοκληρωμένου μεσογειακού προορισμού διακοπών στην εσθονική τουριστική αγορά ολοκληρώθηκε χθες στην προαθωνική χερσόνησο, μέσω της επίσκεψης σε αυτήν συνεργατών του Κρατικού Τηλεοπτικού Σταθμού της Εσθονίας (ETV).

Οι εν λόγω επαγγελματίες ακολούθησαν μια θαλάσσια διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη προς την Αμφίπολη, εστιάζοντας στην προβολή του σημείου από όπου ο στόλος του Μεγαλέξανδρου απέπλευσε προς τον κόσμο και μέσω αυτής επισκέφθηκαν τα Αρχαία Στάγειρα, τον Άθωνα και τη Σιθωνία ως θαλάσσια μακεδονικά σημεία της ιστορίας.

Η πρωτοβουλία ολοκληρώνει τον προωθητικό κύκλο συνομιλιών του Π.Ο.Τ. με Εσθονούς επαγγελματίες του τουρισμού, ο διάλογος με τους οποίους άνοιξε πριν από έναν ακριβώς χρόνο στο Τάλλιν και συνεχίσθηκε το Μάιο του 2018 στην Ανατολική Χαλκιδική, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης (με αυτήν) Εσθονών τουριστικών πρακτόρων.

Η λήψη πλάνων για λογαριασμό της τηλεοπτικής εκπομπή με τίτλο Travel With Me, η οποία αποτελεί συνέργεια των εμπλεκομένων και του γραφείου Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας και Βαλτικών Χωρών, έρχεται να ολοκληρώσει τον πλήρη προωθητικό σχεδιασμό του Π.Ο.Τ., ο οποίος μέσω του «Δικτύου των Πόλεων του Μεγαλέξανδρου» φιλοδοξεί να μεγαλουργήσει στη θεματική και ευρεία προώθηση της περιοχής σε στοχευμένες τουριστικές αγορές.

Η προαναφερόμενη εκπομπή θα παρουσιασθεί στην Εσθονία το Φεβρουάριο του 2018, προκειμένου να επηρεάσει τις «εσθονικές τουριστικές αποφάσεις». Την ίδια στιγμή ο φορέας προετοιμάζει φθινοπωρινή επαγγελματική επίσκεψη στη Ρίγα και το Τάλλιν, προκειμένου να παρουσιάσει σε επιλεγμένα ταξιδιωτικά γραφεία της Βαλτικής σημεία των υποδικτύων, που σχετίζονται με τις θαλάσσιες θεματικές προτάσεις των τριών κόλπων που περιβάλουν την Ανατολική Χαλκιδική.

«Φιλοδοξούμε να πετύχουμε ποιοτικό άνοιγμα των μικρών αλλά οικονομικά και τουριστικά ώριμων βαλτικών αγορών» λέει ο Πρόεδρος του Π.Ο.Τ. Γιάννης Γερούκης. «Σχεδιάσαμε από την αρχή το υφιστάμενο θαλάσσιο προϊόν μας, τοποθετώντας στον τουριστικό χάρτη το στοιχείο του νερού σε όλες τους τις εκφράσεις: το νερό των λιμνών, των θαλασσών, των ποταμών. Συνδέσαμε το φυσικό στοιχείο με την ιστορία, ξεκινώντας από το Λιμάνι της Αμφίπολης – άρρηκτα δεμένο με τις Αλεξανδρινές εκστρατείες στον κόσμο – και συνεχίσαμε να μπλέκουμε ‘το νερό με το βουνό’ στα Αρχαία Στάγειρα, στην Αρχαία Άκανθο και στον Άθωνα. Η Αμμουλιανή και οι νησίδες της Βουρβουρούς αποτελούν το νησιωτικό σύμπλεγμα της μεσογειακής μας πρότασης, η οποία είναι διακρατική και σχετίζεται με τις Βαλεαρίδες, τη Σαρδηνία αλλά νησιά του Αιγαίου Πελάγους».

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.