April 23, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Οι κροατικές ακτές της Δαλματίας σε μια γαστρονομική συνεύρεση με την αριστοτελική θάλασσα!

Οι κροατικές ακτές της Δαλματίας σε μια γαστρονομική συνεύρεση με την αριστοτελική θάλασσα!

0

«Το πόσο η κροατική κουζίνα της Μεσογείου είναι κοντά στη δική μας μεσογειακή γαστρονομική κουλτούρα» είναι ό,τι ακριβώς μας απέδειξε το τριήμερο που πέρασε ο βραβευμένος με 3 Gault & Millau toques ένα Michelin plate Κροάτης chef Marin Rendic, ο οποίος τίμησε με την εκλεπτυσμένη παρουσία του επιλεγμένες δραστηριότητες της θεματικής ενότητας με τίτλο «η μεσογειακή κουζίνα».

Μετά τη «γιορτής της κροατικής κουζίνας» στο εμβληματικό Eagles Palace Resort, ο Marin επισκέφθηκε την Ολυμπιάδα και το ιστορικό Restaurant Akroyiali, το οποίο – χτισμένο πάνω στην αριστοτελική θάλασσα – μετρά ιστορία ενός περίπου αιώνα!
Εκεί, σε συνεργασία με τον τοπικό chef παρουσίασε υπέροχες κροατικές γεύσεις, χρησιμοποιώντας πάντα τοπικά προϊόντα: ψαρικά, φέτα και μύδια Ολυμπιάδας, θαλασσινά, ζαρζαβατικά από τους μπαξέδες του Ανδρέα και φρούτα / καρπούς από το Αριστοτελικό Όρος!

Το μενού του για μία ακόμη φορά μας άφησε άφωνους!
Η φωτογραφική περιήγηση – θεωρούμε ότι – αξίζει πολύ περισσότερο από τις λεκτικές περιγραφές:

Συνδυάσαμε το φαγητό μας με τον απίστευτο ροζέ τοπικό οίνο από το Κτήμα Claudia Papayianni. Η παρουσία της ίδιας της Glaudia στο φιλόξενο τραπέζι του Δημήτρη και η από μέρους της παρουσίαση της διαδρομής του εν λόγω οίνου προσέδωσε αξία στο όλο εγχείρημα!

Το KOUZINA και ο Marin αποτέλεσαν έναν ακόμη λόγο να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η Μεσόγειος Θάλασσα αποτελεί το λόγο και τον τρόπο για τις χώρες και τους λαούς της να εντρυφήσουν στη συνεργασία και να απλώσουν εξωστρεφή πανιά ανακάλυψης της ρίζας και της καταβολής τους!

Από την πλευρά μας συνεχίζουμε!

Και επειδή οι COVID-19 παρούσες συνθήκες δε μας επέτρεψαν να «χαρούμε» τη φετινή κροατική συμμετοχή όπως θα θέλαμε, έχουμε ήδη σχεδιάσει να επαναλάβουμε την τιμητική αφιερωματική απόδοση στην Κροατία και του χρόνου.

Μείνετε συντονισμένοι, εδώ μαζί μας – στο υπέροχο ταξίδι ανακαλύψεων του KOUZINA!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.