March 28, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Οι Ιταλοί tour operators «καλωσορίζουν» τον Άθωνα

Οι Ιταλοί tour operators «καλωσορίζουν» τον Άθωνα

0

Πέντε (5) επαγγελματικές συναντήσεις σε διάστημα δύο (2) ημερών ήταν αρκετές, ώστε να δώσουν τη δυνατότητα στον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού να παρουσιάσει τις τουριστικές του προτάσεις στους υπεύθυνους πωλήσεων ισχυρών tour operators και travel agents της ιταλικής χερσονήσου.

Στόχος της πρωτοβουλίας, που πραγματοποιήθηκε στις 17 & 18.12.14 ήταν η εξεύρεση τρόπων συνεργασίας επιχειρήσεων της περιοχής με την κεντρική και νότια Ιταλία, σήμερα που :

– οι αεροπορικές συνδέσεις των αεροδρομίων της Ρώμης με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης

αλλά και

– οι ακτοπλοϊκοί / οδικοί δίαυλοι από μεγαλουπόλεις / λιμάνια της δυτικής Ιταλίας προς την Εγνατία Οδό

πυκνώνουν και πληθαίνουν.

Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ενώ οι επαγγελματικές παρουσιάσεις του προορισμού κέντρισαν το ενδιαφέρον, άφησαν θετικές εντυπώσεις, αλλά και την αίσθηση ότι κάποιες συνεργασίες θα προχωρήσουν άμεσα. Ιδιαίτερης υποδοχής έτυχαν οι καλοκαιρινές προτάσεις της περιοχής, ενώ η νέα έκδοση, με τίτλο «Mount Athos Area – Sailing», προκάλεσε αίσθηση και αποτέλεσε ισχυρό λόγο προσδοκώμενης συνεργασίας μεταξύ των γραφείων και της περιοχής.

Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του Οργανισμού, οι εκπρόσωποί του συνάντησαν συνολικά εβδομήντα εννέα (79) εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, σε Μιλάνο, Βενετία, Ρίμινι και Ρώμη, οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν λάβει δεκάδες ηλεκτρονικούς φακέλους με πληροφοριακό υλικό, τουριστικές προτάσεις, εκδρομικά προγράμματα, κλπ. Δώδεκα (12) γραφεία συνεργάζονται ήδη με τοπικά καταλύματα, ενώ οι διαδικτυακές αφίξεις των Ιταλών χρόνο με το χρόνο ξεπερνούν το προσδοκώμενο, με αποτέλεσμα η τουριστική ανθρωπογεωγραφία στην προ του Άθω περιοχή να αλλάζει και ο μέχρι πρότινος μονοδιάστατος προορισμός να παίρνει τα χαρακτηριστικά του πολυδιάστατου.

Επόμενο D2D πρόγραμμα επαγγελματικών συναντήσεων στην Ιταλία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο Φλεβάρη στο Μιλάνο, πριν και κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΒΙΤ.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.