March 29, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Νέα «περιπατητική συνεργασία» για την Ανατολική Χαλκιδική!

Νέα «περιπατητική συνεργασία» για την Ανατολική Χαλκιδική!

0

Μία ακόμη συνεργασία με ευρωπαϊκό γραφείο περιπατητικού τουρισμού μετρά η Ανατολική Χαλκιδική: ο Ολλανδός trekking specialist SNP Natuur Reizen υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με ξενοδοχειακό κατάλυμα της Ουρανούπολης, τοποθετώντας και επίσημα την trekking ολλανδική αγορά στον τοπικό χάρτη περιπατητικού τουρισμού.

Η «περιπατητική εξόρμηση» του SNP Natuur Reizen, με το οποίο στελέχη του Π.Ο.Τ. συνομιλούν πάνω από δύο προωθητικές περιόδους (χειμώνας 2018, χειμώνας 2019), θα περιλαμβάνει ολόκληρο σχεδόν το γεωγραφικό φάσμα της περιοχής: Αρναία, Παλαιοχώρι, Βαρβάρα, Στάγειρα, Ολυμπιάδα, Ουρανούπολη, τοποθετώντας τα σηματοδοτημένα και χαρτογραφημένα περιπατητικά μονοπάτια στο μεγάλο κατάλογο του γραφείου.

Πέρα από τις συναντήσεις στο εξωτερικό και τη συνεχή ανταλλαγή πληροφοριών, προηγήθηκαν δύο (2) επαγγελματικά inspection, κατά τη διάρκεια των οποίων οι τρεις ορεινοί μας όγκοι «εξερευνήθηκαν» ‘από άκρη σε άκρη’, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες διαδρομές, να μετρηθούν οι χρόνοι, να εντοπισθούν οι δυσκολίες και να ταξινομηθεί το road book του προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον επόμενο μήνα παραδίδεται από το Δήμο Αριστοτέλη μεγάλο τμήμα του νέου σηματοδοτημένου trekking δικτύου: στα Νέα Ρόδα, στην Αμμουλιανή, στα Πυργαδίκια, στη Μεγάλη Παναγία – Γομάτι και στο Στρατώνι – Στρατονίκη.

Ολόκληρο το δίκτυο θα παραδοθεί στο κοινό στα τέλη Μαρτίου 2020, οπότε και θα ενωθεί «περιπατητικά» η Αρναία με τον Πολύγυρο και τα Βράσταμα, ενώ θα παρουσιασθεί ο «Ακάνθιος Περίπατος» στην Ιερισσό, μια διαδρομή που – εκτός από την ιστορία και τη φύση – αναδεικνύει τη ναυπηγική δραστηριότητα στον οικισμό.

Μείνετε, εδώ, μαζί μας – στην Ανατολική Χαλκιδική!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.