April 19, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Μια μικρή χώρα, μια μεγάλη αγορά!

Μια μικρή χώρα, μια μεγάλη αγορά!

0

Πέντε (5) άκρως στοχευμένες επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ στελεχών του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού και εκπροσώπων τουριστικών γραφείων πραγματοποιήθηκαν στις 9 & 10 Φεβρουαρίου στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να συμβάλλουν στην προσπάθεια σύναψης συνεργασιών και να προκαλέσουν προσέλκυση τουριστικών γραφείων από το εύρωστο κρατίδιο της κεντρικής Ευρώπης προς την ανατολική Χαλκιδική.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε άκρως επαγγελματικό κλίμα και κατά τη διάρκειά τους παρουσιάσθηκαν στους Λούξιους κλαδικούς επαγγελματίες συγκεκριμένες θεματικές δυνατότητες της προαθωνικής χερσονήσου : φυσιολατρικές αποδράσεις, πολιτιστικές εκδρομές, yachting & sailing περιπλανήσεις, γαστρονομικές διαδρομές, συνεδριακές προτάσεις, incentives προγράμματα, καθώς και προτάσεις luxury τουρισμού / τουρισμού ευεξίας.

Η θετική αντίδραση των Λούξιων άφησε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας σε ό,τι αφορά τη δημιουργία συνεργασιών, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί πλήρως αμέσως μετά τη συμμετοχή τους στο «ιστιοπλοϊκό ταξίδι», όπως ονομάζεται το ειδικά σχεδιασμένο για τo Λουξεμβούργο ταξίδι εξοικείωσης το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην ανατολική Χαλκιδική στα τέλη του επόμενου Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βασική αρχή του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού αποτελεί η μελέτη των τάσεων κάθε αγοράς αλλά και των ποιοτικών χαρακτηριστικών που διακρίνουν τους εν δυνάμει επισκέπτες που τη συνθέτουν. Η ευκαιριακή υιοθέτηση ενός προϊόντος, το οποίο προβάλλεται κατά κόρον ή τυχαία σε ευρωπαϊκές αγορές δεν αποτελεί σε όλες τις περιπτώσεις αποδοτική μέθοδο προώθησης του προορισμού, αλλά αποσπασματική κίνηση εντυπωσιασμού χωρίς εγγυημένο αποτέλεσμα. Αντίθετα ο Οργανισμός έχει επενδύσει στην καταγραφή όλων των προσφερόμενων τουριστικών μορφών, αναδεικνύοντας κάθε επί μέρους σημείο της προαθωνικής χερσονήσου και τις προωθεί στις αγορές του κόσμου ανάλογα με την καταναλωτική στόχευση. Για το λόγο αυτό τα προγράμματα του Οργανισμού, όπως σχεδιάσθηκαν ειδικά για το Λουξεμβούργο, εστιάζοντας και αναδεικνύοντας τον τουρισμό ευεξίας, την υψηλή γαστρονομία, τον luxury και yachting τουρισμό, έγιναν αμέσως αποδεκτά από τους κλαδικούς επαγγελματίες, οι οποίοι συνέδεσαν το όνομα της περιοχής με την επαγγελματική διάσταση των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.