April 23, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Κροατική κουζίνα στο Mount Athos Resort: σαν κέντημα!

Κροατική κουζίνα στο Mount Athos Resort: σαν κέντημα!

0

Δύο νέοι αλλά ταλαντούχοι chef, ο βραβευμένος με 3 Gault Millau toques Κροάτης chef Stjefan Vukadin του Restaurant Zrno Soli και ο executive chef του Mount Athos Resort Τάσος Παρασκευαίδης ένωσαν γνώσεις, δυνάμεις και ταπεραμέντο, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα μενού θαλασσινών, στα πιάτα του οποίου μυρίσαμε και γευθήκαμε τη Μεσόγειο ολόκληρη.

Ορκύνι, το γαστρονομικό brand της Ιερισσού, και σουπιές ραγού συνδυάσθηκαν με μαρμελάδα μεσογειακών μανταρινιών, ενώ τα στρείδια σερβιρίσθηκαν με άγριες αγκινάρες τις οποίες οι chef συνέλεξαν από τον απέναντι λόφο – της Αρχαίας Ακάνθου: «είναι η εποχή τους», λέει ο Τάσος. «Οι πλαγιές του Ακάνθιου Κόλπου είναι γεμάτες από τη φετινή σοδειά της φύσης».

Το κυρίως πιάτο ήταν γευστικά απογειωτικό: λευκό, χονδρό ολόφρεσκο ψάρι Ιερισσού, το οποίο οι chef είχαν επιλέξει από τα πρωινά ψαροκάικα συνδυάσθηκε με μπρόκολο και γαρίδες για να θυμίσει σε όλους ότι οι μεσογειακές γεύσεις είναι καθαρές και βασίζονται στην ποιότητα της πρωτογενούς παραγωγής.

Ελιά Χαλκιδικής και γιαούρτι Αρναίας δημιούργησαν τέλεια πανακότα και έδωσαν λίγο χώρο στο ζελέ μάγκο, ώστε να απολαύσουμε ένα επιδόρπιο ιδιαίτερο και συναρπαστικά μεσογειακό.

Οι Κροάτες φιλοξενούμενοι εντόπισαν τα σημεία που «κάνουν τη διαφορά», όταν η ίδια συνταγή προετοιμαζόμενη στη Δαλματία με κροατικά προϊόντα δίνει άλλη γευστική αίσθηση από όταν προετοιμάζεται στις κλειστές αιγαιοπελαγίτικες θάλασσες της Μεσογείου.

Οι δύο chef έγιναν φίλοι. Ο Τάσος ετοιμάζει το menu που παρουσιάσει τον Οκτώβριο στο Taste The Mediterranean του Split.

Και επειδή δε νοείται KOUZINA χωρίς gourmet δείπνα ο guest chef Stjefan αύριο δημιουργεί στο υπερπολυτελές Eagles Palace και την επόμενη στο μοναδικό Avaton Relais Chateaux στην Ακτή Κομίτσα!

Σπεύσατε!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.