April 19, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Κροατική κουζίνα στο Avaton Relais & Chateuax: μεσογειακή πολυτέλεια!

Κροατική κουζίνα στο Avaton Relais & Chateuax: μεσογειακή πολυτέλεια!

0

Αφιερωμένη στην ανάδειξη του τουρισμού πολυτελείας είναι η τελευταία εβδομαδιαία θεματική ενότητα του KOUZINA, η οποία καταδεικνύει τον τρόπο σύζευξης του ομοειδούς μεσογειακού μωσαϊκού γεύσεων στα restaurants των πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων της Ανατολικής Χαλκιδικής. Στην προκειμένη περίπτωση δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η gourmet κροατική θαλασσινή κουζίνα της Δαλματίας συνδέεται με την αθωνική θαλασσινή γαστρονομική κληρονομιά.

Πώς?
Ο executive chef του Avaton Relais & Chateuax Πάνος Παπαδόπουλος και ο Κροάτης guest chef Stjepan Vukadin κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα τυπικά μεσογειακό μενού, στο οποίο τα θαλασσινά προϊόντα του Ακάνθιου Κόλπου κυριάρχησαν.

Ξεκινήσαμε με μαριναρισμένο ταρτάρ τόνου και άγριες αγγινάρες Ιερισσού, και στη συνέχεια γευθήκαμε buzara μυδιών Ολυμπιάδας και θαλασσινών, όπου buzara είναι δαλματική τεχνική μαγειρέματος θαλασσινών. Απολαύσαμε ολόφρεσκο ψάρι Αγίου Όρους με κουνουπίδι, τσουκνίδα, μέντα και φρέσκα κολοκυθάκια, ενώ ολοκληρώσαμε το δείπνο μας με τυρόπηγμα λεμονιού και βανίλιας.

Σε έναν καταπράσινο λόφο μπροστά στη θάλασσα, λίγα μόλις μέτρα από τα χερσαία σύνορα του Αγίου Όρους, νιώσαμε ότι όταν η ανθρώπινη παρέμβαση πραγματοποιείται ακολουθώντας κανόνες αισθητικής και ευταξίας, τότε το περιβάλλον ανταποδίδει: το Avaton Relais & Chateaux όχι μόνο σεβάστηκε τον παρθένο περίγυρο  το βελτίωσε και τον εξέλιξε.

Και αυτή η διαπίστωση του Stjepan Vukadin ήταν που έκλεισε τις μεσογειακές gourmet βραδιές μας, δίνοντας ξανά χώρο στις παρουσιάσεις παραδοσιακών προϊόντων. Σαν και αυτή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην κεντρική πλατεία του Νεοχωρίου.
Κοπιάστε!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.