April 19, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Καλωσορίσαμε τη μοναστηριακή εβδομάδα στην Αρναία!

Καλωσορίσαμε τη μοναστηριακή εβδομάδα στην Αρναία!

0

Ήταν η ημέρα, που – εφόσον οι συνθήκες το επέτρεπαν – ο Δήμος Αριστοτέλη θα τιμούσε τη μνήμη του γέροντα Επιφάνιου του Μυλοποταμινού. Προτιμήσαμε να μεταφέρουμε το σχεδιασμό, ώστε να πετύχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή ευρωπαίων ταξιδευτών στο δείπνο, αφού όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του γνωρίζαμε ότι αυτό θα προτιμούσε κι εκείνος. Η εξωστρέφεια άλλωστε ήταν ό,τι χαρακτήριζε την ιδιοσυγκρασία του. Τοποθετήσαμε το εν λόγω δείπνο την πρώτη ημέρα του Αυγούστου, όταν – στο πλαίσιο του Forum Διαβαλκανικής Συνεργασίας – Βαλκάνιοι αξιωματούχοι της πολιτικής και αυτοδιοικητικής σκηνής θα συναντηθούν για δεύτερη χρονιά στην Ουρανούπολη.

Έτσι, παρέα με τους Αυστριακούς και τους Βούλγαρους εκπροσώπους Τύπου, υποδεχθήκαμε τη «μοναστηριακή εβδομάδα» αγναντεύοντας τον Άθωνα από το Αριστοτελικό Όρος. Ακολουθήσαμε τμήματα του Αριστοτελικού Περιπάτου μέχρι τους καταρράκτες της Βαρβάρας και στη συνέχεια προσκυνήσαμε τη χάρη του Αγίου Γεωργίου στην ομώνυμη εκκλησία του οικισμού.

Γευματίσαμε στο Restaurant Μύγδος, στην καρδιά του δάσους. Θέα μας ο οικισμός και οι πράσινες πλαγιές. Οι οικοδεσπότες Στέργιος και Σούλα μας σέρβιραν νόστιμα, «φτιαχτικά» στον ξυλόφουρνο πιάτα, τα οποία «μύριζαν νοικοκυροσύνη και αυθεντικότητα»: χοιρινό με μήλα και κάστανα, κατσικάκι στη γάστρα, αγριογούρουνο στιφάδο, σταμνάτο με μανιτάρια, μοσχαράκι με χειροποίητες παπαρδέλες σπανακιού, σουτζουκάκια με σάλτσα, αγιοτύρι και φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Οι καλεσμένοι ενθουσιάστηκαν από την εξαιρετική ποιότητα των γεύσεων ενός restaurant, που αποτελεί κόσμημα για ολόκληρη την Ανατολική Χαλκιδική. Ευχηθήκαμε στην απόδοση της σεζόν που έρχεται.

Συνεχίσαμε στην Αρναία. Η Εύη ξενάγησε την ομάδα στον οικισμό. Τα αρχοντικά, το ένα μετά το άλλο φώτιζαν με τα χρώματά τους τη βόλτα μας. Καταλήξαμε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Μεγαλοπρέπεια.

Η περιήγησή μας κατέληξε στον πολυχώρο γαστρονομίας Αριστοτέλους του Θεοδόση. Ένα burger με αγριομανίταρα – γαστρονομική πατέντα του ιδιοκτήτη – αποζημίωσε την επιλογή των φιλοξενούμενων. Θεικά σπιτικά γλυκά της Εύης συμπλήρωσαν τη γαστρονομική παλέτα.

Η μοναστηριακή εβδομάδα μόλις ξεκινήσε!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.