April 20, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Θάλασσα, το αναπόσπαστο «συστατικό» της μικρασιάτικης κουζίνας!

Θάλασσα, το αναπόσπαστο «συστατικό» της μικρασιάτικης κουζίνας!

0

Θαλασσινά προϊόντα και στο street food?
Ναι, στα Καραγάτσια της Αμμουλιανής, όπου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο chef και καθηγητής των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Γιάννης Αγγελούδας παρουσίασε στο κοινό ένα εκπληκτικό street food menu:
• Μπουκίτσα από κουλούρι Θεσσαλονίκης με σάλτσα αντζούγιας, ρόκα και καυτερό πιπεράκι τουρσί
• Limoncello Spritz Αμμουλιανής
• Πράσινη σαλάτα με γαρίδα, iceberg,νεκταρίνι, γραβιέρα Ιερισσού και βινεγκρέτ μελιού
• Τάκος με αχινό και καβουρόψιχα, καρότο, ρέβα, κινέζικο λάχανο, βινεγκρέτ με γάρο και φύλλα λεμονιάς και Nduja
• Hot dog με χταπόδι μπραιζέ, τσάτνει κρεμμυδιού με κρασί Σάμος και τζίντζερ, ρόκα και ντομάτα καρέ
• Gavros Pati , σως γιαούρτι με ταχίνι και λάιμ,iceberg και παπαρδέλα αγγούρι
• Fresh Salad ντοματίνι, κρεμμυδάκι φρέσκο και λάδι μυρωδικών
• Γύρος σουπιάς σε πίτα, μαύρη μαγιονέζα με άνηθο και τραγανά στικς πατάτας
• Σησαμόπιτα με παγωτό ντοντουρμά και κεράσι σε ρούμι με κάρδαμο

Μαζί του η εκπληκτική chef και καθηγήτρια – «ψυχή» των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Σοφία Γεωργακάκη, το όνομα της οποίας αποτελεί εγγύηση επιτυχίας κάθε γαστρονομικής παρέμβασης.

«Η αίσθηση του να δημιουργείς γαστρονομία στον τόπο σου με προϊόντα του τόπου σου, έχοντας επηρεασθεί από τη μικρασιάτικη καταγωγή σου είναι συναρπαστική» λέει η guest chef. «Η πρώτη ύλη είναι αυτή που διαμορφώνει την ποιότητα. Και η Αμμουλιανή γνωρίζει το ποιοτικό. Γνωρίζει όμως να τιμά και το παραδοσιακό. Παράλληλα εξελίσσει την κληρονομιά και τη διαμορφώνει, ανάλογα με την τάση και την προοπτική».

Οι Πολωνοί εκπρόσωποι Τύπου εντυπωσιάζονται. «Τα Καραγάτσια» άλλωστε συνθέτουν τον πιο όμορφο καλοκαιρινό αμμώδη προορισμό: φυσικός εναγκαλισμός ενός διάφανου θαλάσσιου κόλπου από δύο πράσινους βραχίονες, που καθρεφτίζουν τα χρώματα της πυκνής βλάστησης.

«Θα τον προτείνουμε στους Πολωνούς ταξιδευτές» λένε και φωτογραφίζουν, κρατώντας σημειώσεις. Και αυτό θα είναι μια σημαντική συμβολή στο έργο του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Πολωνίας το οποίο «δίνει πραγματική μάχη» για την προώθηση της Χαλκιδικής στην ανερχόμενη πολωνική τουριστική αγορά. Είναι γνωστό σε όλους, όσοι εμπλεκόμαστε με την τουριστική δραστηριότητα ότι η προσπάθεια αυτή έχει ήδη αποδώσει, καθώς η προερχόμενη από την Πολωνία ζήτηση έχει αυξηθεί θεαματικά σε σχέση με το 2017, που το εν λόγω Γραφείο Ε.Ο.Τ. δε βρισκόταν σε λειτουργία. Δεδομένου ότι η περιοχή «τρέχει» ήδη συμβόλαιο με Πολωνό tour operator, το 2022 ο Δήμος Αριστοτέλη προγραμματίζει να επενδύσει θεματικά στην Πολωνία, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες τουριστικού marketing, αναφορικά με το diving, το trekking και το biking.

Όμως για σήμερα ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ καταρχάς τη Σοφία και στη συνέχεια το Γιάννη για τη γευστική εμπειρία αλλά και για την απλόχερη και γενναιόδωρη φιλοξενία! Σύντομα θα οργανώσουμε μαζί τους υπέροχα δρώμεμα. Εκεί στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 της Θεσσαλονίκης.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.