April 20, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Η τρίτη δημοσιογραφική επίσκεψη του KOUZINA 2018!

Η τρίτη δημοσιογραφική επίσκεψη του KOUZINA 2018!

0

Το τρίτο από τα εννέα (9) KOUZINA 2018 trips απευθύνεται στη γαλλική τουριστική αγορά (21 – 25.5.18) και αφορά συμμετοχή σε αυτό τριών (3) πολύ σημαντικών Γάλλων εκπροσώπων Τύπου:

· Από τη Madame Figaro Γαλλίας,

· Από την Elle Γαλλίας και

· Από τη διάσημη γαστρονομική έκδοση Le Point, η οποία αποτελεί «βίβλο» του γαστρονομικά φανατικού γαλλικού κοινού, που ακολουθεί τις επιταγές του.

Μαζί τους η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου, η οποία μεταξύ άλλων θα τους ξεναγήσει:

– στη φάρμα του Αριστοτελικού Όρους όπου εκτρέφεται ο «μαύρος χοίρος» Βαρβάρας,

– στις μυδοκαλλιέργειες της Ολυμπιάδας,

– στα ψαρολίμανα του Ακάνθιου και του Στρυμωνικού Κόλπου.

Οι δημοσιογράφοι θα καταγράψουν δύο (2) εκδηλώσεις του KOUZINA 2018:

– Τη γιορτή των μυδιών στην Ολυμπιάδα και

– Τη γιορτή της θάλασσας στο Στρατώνι,

ενώ θα απολαύσουν το δείπνο, που η ίδια η Ντίνα θα προετοιμάσει την Τετάρτη 23 Μαΐου στο restaurant Olympic της Ολυμπιάδας.

Η γαστρονομική τους περιήγηση έχει να κάνει με την ανάδειξη των προϊόντων του Αριστοτελικού Όρους, εστιάζει απόλυτα στη μυδοπαραγωγή της Ολυμπιάδας, προωθεί ζαχαροπλαστικές τεχνικές που σχετίζονται με την παραγωγή ντόπιου γάλακτος (μπουγάτσα Ολυμπιάδας) και υμνεί την ψαροπαραγωγή των θαλάσσιων κόλπων μας.

Τουριστικά η περιπλάνηση των Γάλλων απογειώνει το Αριστοτελικό Όρος και τις περιπατητικές / θαλάσσιες διαδρομές του, προωθώντας το στη Γαλλία ως πολιτιστικό προορισμό διακοπών με πολυπρόσωπη διάσταση (φύση, διαδρομές, γαστρονομία, προσκυνήματα, πρωτογενής παραγωγή). Παράλληλα, εκτοξεύει τη φήμη της Ουρανούπολης και της προσκυνηματικής περιήγησης γύρω από τον Άθωνα μέσω της οποίας δένεται ο μύθος του τοπικού θρησκευτικού και οινικού πυλώνα της τοπικής τουριστικής ανάπτυξης.

Στόχο του εν λόγω KOUZINA trip αποτελεί η ενίσχυση της προσπάθειας εδραίωσης της γαλλικής τουριστικής αγοράς στην Ανατολική Χαλκιδική, η οποία τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με τα στοιχεία των τοπικών ξενοδοχειακών και τουριστικών μονάδων φαίνεται να ανθοφορεί, καταστώντας τις πολύχρονες τοπικές προωθητικές πρωτοβουλίες αποδοτικές και αποτελεσματικές.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.