April 19, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Η θάλασσα του Αριστοτέλη υποδέχθηκε Ιταλούς συνεργάτες του Jampo Group!

Η θάλασσα του Αριστοτέλη υποδέχθηκε Ιταλούς συνεργάτες του Jampo Group!

0

Ως απόλυτα θαλασσινό χαρακτηρίζεται το Fam. Trip των Ιταλών συνεργατών του tour operator Jampo Group, το οποίο αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται στην Ανατολική Χαλκιδική από το Δήμο Αριστοτέλη και την τοπική τουριστική κοινότητα!

Καθώς το profile των προερχόμενων από την ιταλική τουριστική αγορά επισκεπτών επιβάλει τη σύνδεση όλων των τοπικών στοιχείων με το θαλασσινό, που αποτελεί το πρώτο και φυσικά το κύριο ζητούμενο των Ιταλών ταξιδευτών, η δομή του προγράμματος δραστηριοτήτων της διοργάνωσης όριζε καταρχάς «θάλασσα» και στη συνέχεια «θαλασσινό» φαγητό της δικής μας, αυθεντικής Ελλάδας.

Έτσι χθες, πρώτη ημέρα της περιήγησης, ακολουθήσαμε καταρχάς τα χερσαία βήματα του Αριστοτέλη στους λόφους των Αρχαίων Σταγείρων, ατενίζοντας το Αιγαίο Πέλαγος και το επιβλητικό Παγγαίο Όρος, που ορίζει τη μακεδονική φυσική κληρονομιά.

Θάλασσα και ιστορία τοποθετήθηκαν σε έναν κοινό παρονομαστή, για να αποδείξουν στον επισκέπτη ότι οι θαλασσινές επιρροές ήταν αυτές που διαμόρφωσαν τη μακεδονική ιδιοσυγκρασία και τον τρόπο σκέψης και έκφρασης του μεγάλου Σταγειρίτη φιλόσοφου.

Γευθήκαμε πιάτα της θάλασσας, όπου τα μύδια, τα χταπόδια, τα θαλασσινά και τα λαχανικά δημιούργησαν αξέχαστα μενού και στη συνέχεια ακολουθήσαμε τα «θαλάσσια βήματα του Αριστοτέλη», κατά μήκος των ακτών του Αριστοτελικού Όρους, ώστε να μεταβούμε στις μυδοκαλλιέργειες της Στρατονίκης και της Ολυμπιάδας.

Μετά την επίσκεψη μέσα στη δομή, όπου το κρυστάλλινο θαλασσινό νερό καθρεφτίζει όλο το πράσινο του βουνού, μια εξαιρετική έκπληξη μας περίμενε στο μυδοτροφείο: ο executive chef του Mount Athos Resort Τάσος Παρασκευίδης και η ομάδα του ήταν εκεί, ώστε να μας παραδώσουν μαθήματα μαγειρικής, χρησιμοποιώντας «μύδια Ολυμπιάδας» και άλλα τοπικά προϊόντα, τα οποία συνταίριαξε με τρόπο μοναδικό!

Με τους Ιταλούς να έχουν «εκστασιαστεί» με τον τρόπο κατά τον οποίο η ελληνική ψυχή εκφράζεται σε τόπους ανέγγιχτους και παρθένους, ολοκληρώσαμε μία γεμάτη ημέρα, την οποία ο product manager του Jampo Group υποσχέθηκε ότι το επόμενο καλοκαίρι θα ζήσουν / απολαύσουν και πελάτες του!

Σήμερα ανακαλύπτουμε τον Αθωνικό Κόλπο, την Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή. Μείνετε συντονισμένοι στο blog μας και ζήστε μαζί μας το καλοκαίρι της Ανατολικής Χαλκιδικής!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.