April 20, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Η Γυναίκα του KOUZINA γιορτάζει κάθε μέρα!

Η Γυναίκα του KOUZINA γιορτάζει κάθε μέρα!

0

Η Γυναίκα του KOUZINA γιορτάζει κάθε μέρα – ολόκληρο το χρόνο. Όχι τύπις, αλλά μέσα από την επιβεβαιωμένη προσφορά της προς τον τόπο. Η Γυναίκα του KOUZINA τιμάται ουσιαστικά λόγω του αποδεδειγμένα παραγωγικού και αποδοτικού έργου της.

Είναι εκείνη που ονειρεύτηκε το θεσμό, εκείνη που το δημιούργησε, που τον έχτισε πέτρα την πέτρα, που το στήριξε χωρίς να λογαριάζει το ακατόρθωτο, που τον τοποθέτησε τόσο ψηλά – ώστε να τον καμαρώνει σηκώνοντας το κεφάλι. Είναι εκείνη που «τα έδωσε όλα» – θυσία στο βωμό της γενέθλιας γης, που δε μέτρησε τα προβλήματα και τους λόγους αποχής, αλλά επένδυσε στη χαρά της δημιουργίας και της δοτικότητας.

Είναι εκείνη που βγήκε από τη δική της κουζίνα, για να μαγειρέψει στο δρόμο, στο λιμάνι, στο λόφο, στην πλατεία, στην ακροθαλασσιά, στο ξέφωτο του δάσους ή στην παραδοσιακή αυλή. Εκείνη που γέμισε τις βαλίτσες της με τοπικά καλούδια και πήγε στη Ρώμη, στο Μιλάνο, στο Μόναχο, στο Λονδίνο, στην Ουτρέχτη, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο, στη Σόφια, …..και όπου αλλού έπρεπε, ώστε να δείξει «στους ξένους» τί σημαίνει Ελλάδα.

Είναι εκείνη που όταν και όποτε κλήθηκε ήταν εκεί. Χωρίς να υπολογίσει το κόστος, τον κόπο, την οικογένεια, την ανημποριά. Είναι εκείνη που άνοιξε το σπίτι της και μετέτρεψε το νοικοκυριό της σε τρόπο τουριστικής προώθησης. Είναι εκείνη που στα δύσκολα τοπικά χρόνια ταυτίσθηκε με το σύνολο, βάζοντας στην άκρη τις αντεγκλήσεις. Είναι εκείνη που μεταμόρφωσε το project σε ενωτική δύναμη.

Η Γυναίκα του KOUZINA είναι η τοπική ηρωίδα – πρωταγωνίστρια μιας κορυφαίας εθνικής πρωτοβουλίας, που «ζύμωσε» ξανά και ξανά ολόκληρη την τοπική κληρονομιά – γαστρονομική και πολιτισμική, βγάζοντας τον τόπο από το χρόνιο τέλμα της υποβάθμισης και τοποθετώντας τον με αξιώσεις στην τουριστική αναπτυξιακή σκαλέτα!

Χρόνια της Πολλά!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.