April 24, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Διευθύντριας Marketing & Επικοινωνίας του Π.Ο.Τ. στο The Soul of Greece

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Διευθύντριας Marketing & Επικοινωνίας του Π.Ο.Τ. στο The Soul of Greece

0

Ιππόκαμπος, το έμβλημα του «The Soul of Greece»!

Γνωρίζετε ότι μεγάλη αποικία ιππόκαμπου ζει στους θαλάσσιους κόλπους της Ανατολικής Χαλκιδικής – από τον Άθωνα μέχρι το Στρατώνι;
Αν όχι εμείς φροντίσαμε να ενημερωθείτε γι’ αυτό! Ανακρίνουμε σήμερα τη Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού Μαρία Πάππα, η οποία πρόσφατα ανέλαβε την προώθηση του μεγάλου project καταδυτικού τουρισμού στον κόσμο, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα το απογειώσει!

Κυρία Πάππα, πιο είναι το «στοίχημα» στην προκειμένη περίπτωση;
Πολλαπλό: να προβάλουμε καταρχάς το Στρατώνι, που δεν ήταν ποτέ τουριστικός προορισμός, ως καταδυτικό κέντρο και στη συνέχεια να στήσουμε (σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς) καταδυτικά δίκτυα στις περιοχές της Ολυμπιάδας και της Αμμουλιανής. Η τοπική κοινωνία μας παραδίδει ένα εξαιρετικής ποιότητας πρωτογενές υλικό, το οποίο το 2017 προωθήσαμε πιλοτικά στην Ολλανδία και την Ιταλία, προκειμένου να «δοκιμάσουμε» τη δυναμική του. Το αποτέλεσμα της «δοκιμής» ήταν πραγματικά πολλά υποσχόμενο και έτσι το 2018 ξεκινά η στόχευση: πρώτος προωθητικός σταθμός του η Πολωνία!

Πώς ανακαλύπτετε τις αγορές – στόχους για κάθε τουριστικό προϊόν;
Εύκολα. Μελετώντας τα χαρακτηριστικά των ταξιδευτών τους μέσα από τις μελέτες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει κάνει εξαιρετικά επαγγελματική δουλειά σε αυτόν τον τομέα.

Γιατί απαντάται αυτή η αποικία στη συγκεκριμένη περιοχή;
Αυτό είναι κάτι που διερευνάται. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το σπάνιο αυτό είδος, που συναντάται εκεί από την αρχαιότητα, συνθέτει μία πραγματικά μεγάλη αποικία που «μένει» στα νερά του Ακάνθιου και του Στρυμωνικού Κόλπου λόγω της θαλάσσιας υπετροφίας. Μιλούμε για μία περιοχή πλούσια σε μικρά καρκινοειδή (καβουράκια), με τα οποία ο ιππόκαμπος τρέφεται, ενώ οι εκβολές από τα ρέματα φέρνουν στο θαλάσσιο χώρο πλούσια ιζήματα, τα οποία ενισχύουν την παραμονή του εκεί.

Πώς μπορεί να αναδειχθεί ένα τέτοιο προϊόν ως τουριστικό;
Καταρχάς μέσω της δημιουργίας υποδομής και στη συνέχεια μέσω σύνδεσής του με άλλα προϊόντα θαλάσσιου τουρισμού. Το καταδυτικό πρόγραμμα στο Στρατώνι αποτελεί έναν μόνο πυλώνα του πολυδιάστατου και φιλόδοξου πλάνου μας, το οποίο περιλαμβάνει καταδυτικά δρώμενα στα ναυάγια της Ολυμπιάδας αλλά και στη blue lagoon περιοχή του συμπλέγματος Δρένια της Αμμουλιανής. Μακροπρόθεσμα το πρόγραμμα θα συνδεθεί με εκείνο του καταδυτικού στοιχείου της Σιθωνίας έτσι, ώστε να μιλούμε για ένα ολοκληρωμένο και ελκυστικό καταδυτικό πακέτο

Πώς είναι να δημιουργείς από το «πουθενά»; Η Ανατολική Χαλκιδική ποτέ άλλοτε δε φημίσθηκε για τόσες τουριστικές παροχές / υποδομές!
Ευκολότερο από το να προσπαθήσεις να διορθώσεις τα τουριστικά «κακώς κείμενα» άλλων προορισμών. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν παρθένο τόπο, τον οποίο τον «πλάθεις» με ποιοτικά κριτήρια, τοποθετείς πάνω του τα στοιχεία που ταιριάζουν στα επί μέρους του «κομμάτια», τον γεμίζεις διαμορφώνοντας τα γνωρίσματά του, χρησιμοποιείς εργαλεία προώθησης και καινοτόμες μεθόδους τουριστικού marketing, τον αναδεικνύεις κατά πώς θέλεις εσύ και κατά πώς του ταιριάζει.

Πώς νιώθετε που πιστώνεστε την αναγνωρισιμότητα της Ανατολικής Χαλκιδικής;
Η επιτυχία αυτή ανήκει στην τοπική κοινωνία και όχι σε μένα. Είμαστε πάρα πολλοί αυτοί που δουλεύουμε ισότιμα για τον τόπο, με μοναδικό στόχο και σκοπό την ανάδειξη και ανέλιξή του. Αυτό είναι και το μυστικό της αποδοχής μας: άνθρωποι που αγωνιούν για το επαγγελματικό τους αύριο, που «μιλούν» την ίδια γλώσσα και έχουν τις ίδιες βλέψεις ξεπερνούν τις αντιθέσεις που τους επιβλήθηκαν και συντάσσονται όλοι με όλους, προκειμένου να αξιοποιήσουν το τοπικό κληροδότημα και να παραδώσουν εμπλουτισμένη κληρονομιά.
Με βάση αυτό το δεδομένο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πιστωθεί μόνος του μια επιτυχία ή να καρπωθεί την έμπνευση ενός ολόκληρου τόπου, ο οποίος – το έχω ξαναπεί – την τοποθέτησε απλά πάνω μου για να την προωθήσω στον κόσμο. Μέσα από αυτό το πρίσμα ένα ακόμη δημόσιο από μέρους μου ευχαριστώ προς την κοινωνία της Ανατολικής Χαλκιδικής μπορεί να είναι πολύ λίγο.

Αναδημοσίευση από: http://www.thesoulofgreece.com/index.php/el/life-in-greece-2/item/323-maria-pappa

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.