March 28, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Από το Αριστοτελικό Όρος στον Ψηλορείτη!

Από το Αριστοτελικό Όρος στον Ψηλορείτη!

0

Ολοκληρωμένη προώθηση των δραστηριοτήτων του KOUZINA 2018 πραγματοποιήθηκε το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου στην Κρήτη, η οποία αποτελεί τον τιμώμενο ελληνικό προορισμό της διοργάνωσης του 2018.

Πιο συγκεκριμένα, μέλη του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Βαρβάρας «Δρυάδες» έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στις 10 & 11 Μαρτίου ως εκπρόσωποι – μέλη του Π.Ο.Τ. αλλά και του μοναδικού γυναικείου συνεταιρισμού, ο οποίος εδρεύει στο Αριστοτελικό Όρος αξιοποιώντας την πρωτογενή παραγωγή του ομώνυμου δάσους (φρούτα, καρπούς, βότανα, γάλα, σιτάρι).

Ως προσκεκλημένες της διοργάνωσης οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού, αφού παρουσίασαν το έργο του KOUZINA, επιδόθηκαν σε επίδειξη παρασκευής χειροποίητων ζυμαρικών, η σύσταση των οποίων αποτελείται από ντόπιο γίδινο γάλα, χωριάτικα αυγά και αλεύρι. Η ίδια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί (στο πλαίσιο διεξαγωγής του φεστιβάλ) στη Βαρβάρα στις 19 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της οποίας μέλη του Συλλόγου Γυναικών Επισκοπής Ηρακλείου Κρήτης «Εργάνη» θα παρουσιάσουν τον τρόπο δημιουργίας κρητικών ζυμαρένιων εδεσμάτων, επισφραγίζοντας την πιο δημιουργική ελληνική συνεργασία του KOUZINA 2018!

Επιπρόσθετα στην Κρήτη παρουσιάσθηκε ο τρόπος με τον οποίο η γαστρονομία αποτέλεσε «όχημα τουριστικής ανάπτυξης ολόκληρης της Ανατολικής Χαλκιδικής». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Κρήτης από τη Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας του Π.Ο.Τ. Μαρία Πάππα, η οποία μετέβη στο Ηράκλειο ως προσκεκλημένη του Συλλόγου Γυναικών Επισκοπής Δήμου Χερσονήσου «ΕΡΓΑΝΗ». Την ίδια ήμερα οι δύο φορείς ακολούθησαν στοχευμένο πρόγραμμα δημοσιότητας της πρωτοβουλίας μέσω παράθεσης συνεντεύξεων σε τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η Πρόεδρος Δ.Σ. του εν λόγω συλλόγου Σεβαστή Κρασανάκη δήλωσε μεταξύ άλλων: «η συμμετοχή σε αυτήν την εξωστρεφή δραστηριότητα δίνει τη δυνατότητα στα μέλη μας να «ταξιδέψουν» την κρητική κουζίνα στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Χαλκιδική, όπου στις 18 & 19 Μαΐου δίνουμε δυναμικό «KOUZINA παρόν» στην Αρναία και στη Βαρβάρα, πρωταγωνιστώντας σε δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ».

«Ένας τόπος φυσικά και ιστορικά ευνοημένος αλλά (μέχρι πρότινος) προωθητικά αδικημένος» είπε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου «αποτελεί σήμερα κορυφαίο και ολοκληρωμένο γαστρονομικό προορισμό διακοπών. Μετά από οκτώ χρόνια συνεργειών της τοπικής κοινωνίας, σύσσωμης της τουριστικής οικογένειας και δεκάδων φορέων της ελληνικής και ευρωπαϊκής επικράτειας, το KOUZINA κατάφερε να συνδυάσει το υψηλό προωθητικό και οργανωτικό επίπεδο της δομής του με την παράδοση και τη γαστρονομική κληρονομιά ολόκληρης της Ανατολικής Χαλκιδικής. Αν όμως με ρωτήσετε σχετικά με το σπουδαιότερο επίτευγμά του θα σας πω «με το χέρι στη καρδιά» ότι αυτό που το KOUZINA πέτυχε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι η δύναμη της συνέπειας με την οποία κάτοικοι, επαγγελματίες, φορείς, νοικοκυρές, μικροί και μεγάλοι κινούνται γύρω από έναν επικοινωνιακό θεσμό, που ενώνει τους ντόπιους στον πιο εξωστρεφή άξονα της δραστηριότητάς τους: στην προώθηση του τόπου τους στα πέρατα του κόσμου! Ναι, οι άνθρωποι της Ανατολικής Χαλκιδικής το πέτυχαν αποτελεσματικά και μετρήσιμα. Σήμερα είναι δικό τους. Τους ανήκει και μπράβο τους»!

Σημειώνεται ότι το KOUZINA 2018 ανοίγει τις πύλες του την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στην Αρναία και σε συνεργασία με δεκάδες τοπικούς φορείς και επαγγελματίες, πραγματοποιεί τριάντα δύο γαστρονομικές εκδηλώσεις – κάθε βράδυ στις 8 μέχρι και τις 15 Ιουνίου!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.