April 25, 2024 Important news or anything!
Blog
Home / Νέα / Ένας περίπατος με άρωμα Βυζαντίου!

Ένας περίπατος με άρωμα Βυζαντίου!

0

Μια περιπλάνηση στα μονοπάτια του Προαθωνικού Περιπάτου, κατά μήκος της αγιορείτικης συνοριογραμμής. Ένα ταξίδι στο αγιορείτικο δάσος, με την άγρια βλάστηση, τις ασύλληπτες μυρωδιές και την «εκκωφαντική ησυχία».

Αυτός ο περίπατος – από τον Πύργο του Προσφορίου μέχρι τη Μονή Ζυγού – αντικατέστησε φέτος τους εναγκαλισμούς των ντόπιων, οι οποίοι κάθε χρόνο χορεύουν για να γιορτάσουν τους Πολιούχους τους: τον Άγιο Κωνσταντίνο και την Αγία Ελένη.
Ξεκινήσαμε από τον Πύργο – Σύμβολο της Ανατολικής Χαλκιδικής για να φτάσουμε στη θέση θέας. Εκεί τα μέλη του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου μας πρόσφεραν αγιορείτικο χαλβά και τσίπουρο. Συνεχίζουμε για τη Μονή Ζυγού. Στη διαδρομή, κατά μήκος του αθωνικού κόλπου, το αγνάντι μας στο Αιγαίο, την Αμμουλιανή και την κορυφή του Άθωνα. Ελαιώνες και αμπελώνες παντού στο πέρασμά μας.
Η Μονή Ζυγού στα αγιορείτικα σύνορα στέκεται με μεγαλοπρεπή σεμνότητα στο φυσικό χώρο. Μυσταγωγία. Λίγα μέτρα μας χωρίζουν από το «άβατον».
Ξεναγούμαστε στον αρχαιολογικό χώρο.
Μεταφερόμαστε νοερά στο Βυζάντιο.

Στην επιστροφή μας καταλήγουμε πάλι στον Πύργο. Φωτισμένος και επιβλητικός, ορίζει τη φυσική πύλη στον Άθωνα. Στους τοίχους του προβάλλεται η ιστορία της Ουρανούπολης. Καθηλωνόμαστε.

Ήταν ξεχωριστός ο φετινός εορτασμός.
Αναχωρήσαμε με την ευχή του χρόνου να χορέψουμε και να αγγίξουμε ο ένας το άλλον.

Αύριο το τραπέζι του KOUZINA στρώνεται στην Ολυμπιάδα, όπου στο «restaurant Ακρογιάλι» o chef Βασίλης Μπερμπεράκης και η δημιουργική ομάδα του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ μας υποδέχονται για μας τρατάρουν το τελευταίο μενού της θαλασσινής εβδομάδας! Περιμένουμε κι εσάς!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.