Το μεγαλείο του Αριστοτελικού Όρους!

0

Ακολουθήσαμε σήμερα τμήμα του «Αριστοτελικού Περιπάτου» στην περιοχή των Αρχαίων Σταγείρων!

Στο χαρτογραφημένο και σηματοδοτημένο μονοπάτι μας οδήγησαν ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στυλιανός Βαλιάνος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Ολυμπιάδας Γιάννης Πετράκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ολυμπιάδας Δημήτρης Σαρρής.

Ενημερωθήκαμε λεπτομερειακά για τη ζωή και τη δραστηριότητα του Αριστοτέλη, αλλά και για την ιστορική «διαδρομή» της πόλης των Αρχαίων Σταγείρων από τον Αρχαιολόγο Κώστα Παπαστάθη.

Υποδεχθήκαμε Δημάρχους από την Κεντρική Μακεδονία, προκειμένου να δικτυώσουμε όρη, αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά σημεία αλλά και τόπους πολιτισμού.

Ακολουθώντας τα θαλάσσια βήματα του Αριστοτέλη βρεθήκαμε στις μυδοκαλλιέργειες – στην περιοχή Μαρμάρι – όπου και γευματίσαμε σε ένα αληθινά ελληνικό τοπίο. Η εμπειρία μας? Μοναδική!

Ζήσαμε μία «γεμάτη» ημέρα, όπου το φως, η εικόνα, η φύση, ο αέρας, η ιστορία και οι άνθρωποι «μπλέχθηκαν», για να γιορτάσουν τη συνεργασία.

Άλλωστε «τα μονοπάτια αποτελούν γέφυρες δημιουργίας, που ενώνουν διαφορετικούς κόσμους, διαφορετικές φυσικές καταβολές, διαφορετικούς χαρακτήρες. Ενώνουν το βουνό με τη θάλασσα και αυτό είναι που πετύχαμε εμείς στο Αριστοτελικό Όρος», κατέληξε ο Γιάννης Πετράκης.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.