Οργανώστε εδώ σχολική εκδρομή

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια εκπαιδευτική εκδρομή που συνδυάζει την απόδραση σε εξαιρετικά φυσικά τοπία, το ταξίδι ανάμεσα σε μοναδικά στον κόσμο ιστορικά μνημεία, την πολιτιστική εξερεύνηση του χρόνου, αλλά και τη δημιουργική ψυχαγωγία μέσα από δραστηριότητες με θέμα και άποψη;

Αν πιστεύετε πως τέτοια εκδρομή δεν υπάρχει, τότε πράγματι γελιέστε. Η περιγραφή που ακολουθεί θα σας ταξιδέψει σε αυτήν, μεταφέροντάς σας νοερά στον τόπο που την προσφέρει : στην προ του Άθω περιοχή Χαλκιδικής, δηλ. σε ολόκληρο το «τρίτο» πόδι της μαγικής χερσονήσου.

Εκεί λοιπόν οι μαθητές και οι σπουδαστές δεν πραγματοποιούν απλά αποδράσεις, αλλά αποκτούν εκπαιδευτικές εμπειρίες ζωής, βιώνοντας την ιστορική ακολουθία και γινόμενοι μέρος των πολιτιστικών ιστορικών της στοιχείων!

Η πρώτη απόδραση που προτείνουμε ονομάζεται «Ακολουθώντας τα βήματα του Αριστοτέλη» και αφορά επίσκεψη στα Αρχαία Στάγειρα, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη, ξενάγηση στον ανυπέρβλητης φυσικής ομορφιάς αρχαιολογικό χώρο και στη συνέχεια περιπλάνηση στα γαστρονομικά μονοπάτια της Βαρβάρας και του Αριστοτελικού Βουνού, όπου η εκδρομή παίρνει πια τη μορφή ψυχαγωγικής δραστηριότητας.

Η δεύτερη εκδρομή έχει τίτλο «Στους παραδοσιακούς οικισμούς» και αναφέρεται σε επίσκεψη στην παραδοσιακή Αρναία, όπου τα μαθήματα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής δίνουν τη θέση τους σε εκπαιδευτικούς περιπάτους ανάμεσα στα αρχιτεκτονικά θαύματα της πόλης και καταλήγουν στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής, όπου το καλό φαγητό συνοδεύει το παιχνίδι και την ποιοτική ψυχαγωγία.

Η τρίτη εξόρμηση με τίτλο «Στα καταπράσινα λιβάδια της Παναγιάς» αφορά επισκέψεις στα γόνιμα βιολογικά κτήματα της Μεγάλης Παναγίας, εκεί που η παραγωγή των λαχανικών είναι υπόθεση και μάθημα ζωής, με κατάληξη στην υπέροχη φάρμα του Πλατανορέματος, όπου οι οργανωμένες ψυχαγωγικές δραστηριότητες κλείνουν με τον καλύτερο τρόπο την όμορφη ημέρα.

Ακόμη το σκέφτεσθε;
Οργανώστε τώρα την πιο ποιοτική σχολική απόδραση.
Το αποτέλεσμα θα αποζημιώσει σίγουρα την επιλογή σας!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.