Ημερήσιες εκδρομές & Δραστηριότητες

Η Προ του Άθω περιοχή είναι ο τόπος που σας δίνει δεκάδες ευκαιρίες για ημερήσιες αποδράσεις, αφού η εναλλαγή του τοπίου (300 χιλιόμετρα ακτογραμμής ανάμεσα σε τρεις ορεινούς όγκους προστατευμένους από την ευρωπαϊκή συνθήκη Natura 2000) δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης φυσικών φαινομένων και ανθρώπινων δραστηριοτήτων, που σπάνια συναντά κανείς σε ένα μόνο προορισμό διακοπών!

Παραθέτουμε μερικές από τις προτάσεις μας, ενώ είμαστε σίγουροι ότι εσείς θα βρείτε δεκάδες άλλες!

Καλή σας Περιήγηση!

1. Απόδραση στον παραδοσιακό οικισμό της Αρναίας

Τι θα δείτε :

 • Το Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου, το μοναδικό εν λειτουργία θρησκευτικό μνημείο στην Ελλάδα, όπου ο προσκυνητής / επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία και ταυτόχρονα να θαυμάσει τα αρχαιολογικά ευρήματα κάτω από γυάλινο δάπεδο! Ένα εξαιρετικό σημείο θρησκευτικής και πολιτισμικής κληρονομιάς, που οφείλετε να επισκεφθείτε.
 • Το Μουσείο Υφαντικής, όπου ολόκληρη η παράδοση της τοπικής υφαντικής τέχνης ξετυλίγεται σαν από ιστορικό κουβάρι….
 • Τον ιστορικό ιστό με τα παλιά αρχοντικά και τα πλακόστρωτα σοκάκια, που είναι σα να εμφανίζονται από μιαν άλλη εποχή…

 

Τι θα κάνετε :

 

Πού θα φάτε :

Πού αλλού; Στο φημισμένο Bakatsianos Traditional Restaurant στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής, όπου μεγάλη ποικιλία τοπικής κουζίνας και πιάτων βασισμένων στα τοπικά βιολογικά προϊόντα και στην τοπική παράδοση θα προκαλέσουν γευστική αναταραχή στους ουρανίσκους σας! Πατήστε εδώ για να κάνετε κράτηση.

2. Στα βήματα του Αριστοτέλη και του Μέγα Αλέξανδρου

Τι θα κάνετε :

 • Θα επισκεφθείτε τα ξακουστά μυδοτροφεία της παράκτιας ζώνης από την Ολυμπιάδα μέχρι το Μαρμάρι και θα λάβετε μέρος στη διαδικασία συλλογής των μυδιών. Μοναδική εμπειρία ζωής!
 • Θα περπατήσετε στα μονοπάτια της ελληνιστικής πόλης των Σταγείρων, εκεί που γεννήθηκε ο Αριστοτέλης και διδάχθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος την επιστήμη και τη ζωή και θα νιώσετε τη θαλασσινή αύρα να μπλέκεται στην οργιώδη βλάστηση του Αριστοτελικού Βουνού. Θα θαυμάσετε την αρχαία αγορά, το επιβλητικό τοίχος, τα απομεινάρια των σπιτιών, τα βυζαντινά ευρήματα και να αγναντέψετε το Αιγαίο, την ίδια στιγμή που το φως της Μεσογείου λούζει το μαγικό τοπίο…
 • Θα περπατήσετε μέχρι τον καταρράκτη της Βαρβάρας, που αποτελεί το τέλος μιας υπέροχης περιπατητικής διαδρομής ανάμεσα στο προστατευμένο από την ευρωπαϊκή συνθήκη Natura 2000 βουνό και θα νιώσετε ότι ο παράδεισος δε βρίσκεται πια στον ουρανό…

 

Που θα φάτε :

Θα δοκιμάσετε τα εξαιρετικά σπιτικά πιάτα του restaurant Akroyiali, βασισμένα στη γαστρονομική μικρασιάτικη και μεσογειακή γαστρονομική παράδοση αλλά και στην αγνή πρώτη ύλη.

3. Απόδραση στη θρησκευτική και γαστρονομική Ουρανούπολη

Τι θα κάνετε :

 • Θα ξεναγηθείτε οπωσδήποτε στη Μονή Ζυγού, το μοναδικό αγιορείτικο μοναστήρι που μπορούν να επισκεφθούν γυναίκες, ακριβώς 40 μέτρα από τα χερσαία σύνορα του Αγίου Όρους. Εκεί θα δείτε το σύνορο που χωρίζει την Αθωνική Πολιτεία από τον υπόλοιπο κόσμο, το σημείο από όπου αρχίζει το ταξίδι στο παρελθόν.
 • Θα επισκεφθείτε το βυζαντινό Πύργο του Προσφορίου, παλιό αγιορείτικο μετόχι, ο οποίος σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και θα θαυμάσετε την αίθουσα όπου βρίσκεται το γραφείο της κυρίας Loch…
 • Θα κάνετε μία μοναδική γαστρονομική βόλτα στα καταστήματα με τα βιολογικά αγιορείτικα προϊόντα και θα δοκιμάσετε όλα εκείνα, τα οποία φτιάχνονται με αγάπη από τα ευλογημένα χέρια των αγιορειτικών.

Πού θα φάτε :   

Στο απόλυτο γαστρονομικό σημείο της περιοχής: στο υπέροχο Athos Bar Restaurant και στο Restaurant Λεμονιάδης.

4. Μια ημέρα στο αμμουδερό νησί (Αμμουλιανή)

Τι θα δείτε :

 • Τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου με τα σπάνια κειμήλια και τα ιερά λείψανα τοπικών αγίων.
 • Το εξαιρετικό Λαογραφικό Μουσείο με τα μικρασιάτικα κειμήλια και τα θρησκευτικά αντικείμενα, που οι πρόσφυγες από την Προικόνησσο κουβάλησαν στους ώμους τους κατά τον ξεριζωμό, αντί υπαρχόντων…..

 

Τι θα κάνετε :

 • Φυσικά θα κολυμπήσετε στις αμμώδεις παραλίες του, αφού πραγματοποιήσετε τον παράπλου του νησιού. Θα μαγευτείτε!
 • Θα επισκεφθείτε το store Προικόννησος και θα δοκιμάσετε αγιορείτικους οίνους αλλά και πολλά προϊόντα από την Μοναστική Πολιτεία.
 • Θα παρακολουθήσετε μαθήματα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής στο Λαογραφικό Μουσείο.
 • Θα απολαύσετε το καφέ σας στο Café Pasalimani, με θέα το γραφικό ψαρολίμανο.

Πού θα φάτε :

 • Αν μείνετε μέσα στο χωριό θα δοκιμάσετε τα πιάτα του restaurant Janis, που υπόσχονται γαστρονομική απόλαυση αλλά και εξαιρετική θέα στον Άθωνα.
 • Αν κολυμπήσετε στην παραλία Αλυκές, τότε θα δοκιμάσετε τις εκπληκτικές γεύσεις του restaurant Metochi, ακριβώς πάνω στο κύμα.
 • Αν τέλος κολυμπήσετε στην παραλία Μεγάλη Άμμος θα φάτε ψαρικά ημέρας στο fish restaurant Megali Ammos, με θέα τα μαγικά Γαιδουρονήσια και τον επιβλητικό Άθωνα.

Η επιλογή είναι δική σας!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.