Τα γλυκά μας

Πόσες γλυκές εμπειρίες δεν προσφέρει στ’ αλήθεια αυτή η περιοχή!

Στην περιοχή της Ολυμπιάδας θα βρείτε γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες φτιαγμένα από βότανα, φρούτα και φυτά του Αριστοτελικού Βουνού σε μια ατέλειωτη ποικιλία και νοστιμιά! Οι νοικοκυρές συλλέγουν τους αγνούς καρπούς του προστατευμένου από την ευρωπαϊκή συνθήκη Natura 2000 βουνού και δημιουργούν απλές, υπέροχες και ντελικάτες γεύσεις, που αποτυπώνουν τις ζαχαροπλαστικές τεχνικές και τον οίστρο της δημιουργίας.

Εκεί, στο κέντρο του χωριού – στην πλατεία – θα δοκιμάσετε και τους ονομαστούς λουκουμάδες της κυρίας Καλλιόπης, αφράτους, ζουμερούς και περιχυμένους με βιολογικό μέλι Αρναίας και καρύδια από το Χολομώντα.

Στην Αμμουλιανή θα φάτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα διάσημα Αμυγδαλωτά Λουλούδια Αμμουλιανής, τα οποία φτιάχνονται από τις νοικοκυρές του χωριού με πάστα αμυγδάλου. Πρόκειται για τεχνική φερμένη από τις αλησμόνητες πατρίδες της ανατολής : κάθε «λουλούδι» ζυμώνεται με υπομονή και περισσή αγάπη από χέρια έμπειρα και νοικοκυρεμένα, κομμάτι – κομμάτι, μπουμπούκι – μπουμπούκι, μίσχο – μίσχο……,  μέχρι να σχηματισθεί το μπισκοτένιο μπουκέτο, που ψήνεται 10΄λεπτά και αποτελεί πολύτιμη διατροφική πηγή ενέργειας!

Στην Ουρανούπολη ζητήστε τα ευωδιαστά μικρασιάτικα σαλμπουρέκια, φτιαγμένα από μυρωδάτη ζύμη και γέμιση, τυλιγμένα με ζάχαρη και μαστίχα – τόσο νόστιμα και λαχταριστά…..

Στα Νέα Ρόδα θα έχετε την  ευκαιρία να δοκιμάσετε την εξαιρετική γλυκιά φυλλωτή πίτα, μια παραλλαγή μπακλαβά και σουσαμόπιτας, η οποία έχει έρθει στην περιοχή από τους πρόσφυγες της Μικρασίας και απαιτεί για την παρασκευή της χρόνο και υψηλών προδιαγραφών τέχνη και τεχνική. Θα φάτε όμως και εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού καρπούζι, μια και τα περίφημα καρπούζια των Νέων Ρόδων αποτελούν κορυφαίο προϊόν πρωτογενούς τομέα. Γλυκά, ζουμερά, γεμάτα καλοκαιρινή δροσιά και μυρωδιά!

Στα χωριά του ορεινού όγκου ζαχαροπλαστική σπεσιαλιτέ αποτελεί η περίφημη πορτοκαλόπιτα, φτιαγμένη από φύλλα και πορτοκάλια του κάμπου, τόσο μοσχοβολιστή και πολύχρωμη, που ένα κομμάτι δεν είναι ποτέ αρκετό!

Στις επόμενες σελίδες θα βρείτε συνταγές τους, που θα σας εντυπωσιάσουν.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.