Παράλληλη προβολή της τοπικής οινικής περιήγησης σε Γαλλία, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία

0

Με αφετηρία τη «γιορτή του αμπελουργού», που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Παναγία την περασμένη Κυριακή, ταυτόχρονη παρουσία στη θεματική έκθεση FESTIVITAS στη Μιλούζη της γαλλικής Αλσατίας και με άμεσο αντίκτυπο σε Ρουμανία και Βουλγαρία μέσα από την εκτεταμένη φιλοξενία της δράσης σε δύο αντίστοιχα τηλεοπτικά δίκτυα, ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, παρουσίασε και οριοθέτησε στο διεθνή τουριστικό «χάρτη» την οινική περιήγηση που έχει ως προορισμό την Ανατολική Χαλκιδική.

Ως χαρτογραφημένο τουριστικό προϊόν, πλέον, η εν λόγω οινική περιήγηση αποτελεί μέρος της αντίστοιχης μακεδονικής «από τη Νάουσα μέχρι τον Άθωνα, την Καβάλα και τη Δράμα».

Στη «γιορτή του αμπελουργού», κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου, απόλαυσαν τα διονυσιακά χορευτικά δρώμενα, που παρουσίασαν οι Μωμόγεροι από τη Νέα Νικομήδεια Ημαθίας, περιοχή που αποτελεί τον πρώτο οινικό σταθμό της εν λόγω περιήγησης. Χορευτές από ολόκληρο το Δήμο Αριστοτέλη πλαισίωσαν τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες, αποδεικνύοντας ότι η ενωτική δύναμη του χορού μπορεί να δημιουργεί σύζευξη ανάμεσα στα προσφερόμενα πολιτιστικά προϊόντα της Νάουσας, της Βέροιας και της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Εκπρόσωποι του ρουμανικού τηλεοπτικού δικτύου T.V.R. αλλά και του βουλγάρικου Bulgaria On Air TV κατέγραψαν κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων και της περιήγησης, λαμβάνοντας μέρος σε ένα ταξίδι εξοικείωσης (1 – 4.2.20), το οποίο αποτέλεσε μέρος του promo tour του KOUZINA 2020 και συνδύασε την παρουσίαση παραδοσιακών οικισμών του Δήμου Αριστοτέλη (Αρναία, Παλαιοχώρι, Μεγάλη Παναγία) με:
• την προώθηση εικόνων από την τοπική θρησκευτική ζωή σε επιλεγμένα προσκυνήματα του ορεινού όγκου,
• την προώθηση της έκθεσης της συλλογής «ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ» του Ευθύμιου Βαρλάμη που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού,
• την ντόπια γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα, αλλά φυσικά
• και τοπικό οίνο, μέσα από μια περιπλάνηση στα οινοποιεία και στους αμπελώνες της προαθωνικής χερσονήσου.

    Η εν λόγω πρωτοβουλία ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Ρουμανίας.

Την ίδια ώρα, στη θεματική έκθεση FESTIVITAS, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μιλούζη της γαλλικής Αλσατίας (31.1.– 3.2.20) τοπικοί κλαδικοί επιχειρηματίες διοχέτευσαν στο κοινό ένα γαστρονομικό και πολιτιστικό πακέτο διακοπών, που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει τη μακεδονική ιστορία μέσα από την τοπική οινική περιήγηση. Η συμμετοχή συνδυάστηκε με πολυσέλιδο δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας L’ALSACE και την προώθηση της απευθείας πτήσης της Easy Jet από τη Μιλούζη προς τη Θεσσαλονίκη, που ουσιαστικά ενώνει τις δύο περιοχές.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στην παρουσίαση που πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος και εκπρόσωποι του Cluster Χαλκιδικής σε τοπικούς επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων, για τον τρόπο με τον οποίο ο γαστρονομικός θεσμός KOUZINA μπορεί να εξελιχθεί σε σύμπραξη μεταξύ τοπικών παραγωγών και ξενοδόχων, σηματοδοτώντας μία καινοτόμα συμπόρευση της Αυτοδιοίκησης και των επαγγελματιών του τοπικού τουρισμού.

Αναδημοσίευση από τα social media του Δήμου Αριστοτέλη

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.