Μεσογειακή κροατική κουζίνα: μας εντυπωσίασε!

0

Γεύσεις της μεσογειακής θάλασσας, που ενώνει το Αιγαίο με την Αδριατική και τις Δαλματικές Ακτές, παρουσίασε χθες ο βραβευμένος με 3 Gault & Millau toques και ένα Michelin plate Κροάτης Chef Marin Denric, ο οποίος χρησιμοποιώντας μόνο τοπικά προϊόντα δημιούργησε ένα κροατικό θαλασσινό μενού, παντρεύοντας τεχνικές και αναπτύσσοντας μοναδικές «μαγειρικές» δεξιότητες.

Ψαρικά και Λαχανικά αποτέλεσαν τη βάση της έμπνευσης, η οποία απογείωσε το αισθητήριο της γεύσης, αποδεικνύοντας ότι η Μεσόγειος αποτελεί την τροφοδότρια (με κάθε είδους παραγωγή) θάλασσα για όλες τις χώρες που αγκαλιάζει.

Λεμονανθοί, Μέλι, Ντόπια Φέτα, Αθωνικό Ελαιόλαδο (ακόμη και στο παγωτό),

συνόδευσαν τα περίφημα πιάτα του Marin, τα οποία προσφέρθηκαν με λευκό τοπικό οίνο από το Akrathos NewLands Winery, που – από τους λόφους της Μεγάλης Παναγίας – αγναντεύει τον Άθωνα και ευεργετείται από αυτόν!

Το KOUZINA δείπνο αποτελούσε μέρος του σχεδιασμού του KOUZINA 2020 και πραγματοποιήθηκε στο Eagles Palace Resort με την ευκαιρία παρουσίασης σε Βαλκάνιους Αυτοδιοικητικούς, Εκπροσώπους Τύπου και Διπλωμάτες του σχεδίου ανάπτυξης του Κέντρου Διαβαλκανικής Συνεργασίας στην Ουρανούπολη.

Συνεχίζουμε σήμερα στα restaurants της Ουρανούπολης, με μεσογειακά πιάτα μοναστηριακής κουζίνας από τις κάρτες των εστιατορίων της και αύριο στην Ολυμπιάδα με ένα τυπικό μεσογειακό δείπνο. Μείνετε μαζί μας και ακολουθήστε το ταξίδι μας στην Ανατολική Χαλκιδική!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.